• FruHeo
    Äldre 8 Jul 11:25
    151755 visningar
    2830 svar
    2830
    151755

    MajMammor 2007 15

    3bus: Hahahaha, vad gulligt. Här hemma leks det mest morfar och båten eller möjligen Linda. Hihi!

    Jag städade i källaren igår (herreguuuud vad mkt skit det fanns där) och hittade ett gammalt kassettband märkt med sommarsunk. Spelade det till frukost i morse, gissa om man blir glad när första låten är

    Hihi! JAg var på så urbota dåligt humör när jag vaknade och det gick faktiskt över.

    Nu väntar ett par timmar på stranden. Hua, S o M är som galna i vattnet. Bryr sig inte om det är 0,5m djupt eller 20. Men de har rätt god hyffs i vattnet så de vet att de inte får gå ut på det djupa om jag inte är med. Kruxet är Ville, för han skriker som en stucken gris i vattnet. Hmhm... Men i kväll kommer min pappa, så då får jag lite hjälp i alla fall. Alltid trevligt med lite vuxensällskap.
    Kan ni tala om för mig vad jag tänkte med när jag släppte iväg L1 till mallis med sina tjejpolers? Jag är DÖDLIGT nervös. Herreguuuud! Jag vet ju vad jag gjorde när jag var 18.......
    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 10 Jul 11:49
    DP: Visst är pollen en fis i rymden, tyvärr förstärker den all skit som vi har i grunden. Så vi läääängtar hysteriskt efter regnet och lite mindre sol. Dock har vi tur, här på  västkusten finns inte så mkt pollen som hemma i stan. Spännande att det snart är dags! Blir ju liter nervös ju!! Hihi

    Ang napp så har vi begränsat till nattetid och när man är sjuk. Vågar inte riktigt ta bort den ännu. Dock är jag inte så orolig för snedbett etc. då vi bara använder dentynappar. Ja inte till Ville då eftersom han vägrar nått  annat än icas billigaste skräpnappar. Unge säger jag bara.....
    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 11 Jul 16:36
    Mumia: Skitunge !

    Ööööööööööööööh jag dör i värmen! Herregud! Termometern står på 35grader i skuggan och det är total stiltje. Tur att vi har havet runt knuten så det bara är att slänga sig i var 5:e minut ungefär.
    S o M älskar värmen, hoppar i och ur vattnet alldeles själva. Helt otroligt. Har man bara armpuffar på armarna så klarar de sig utan problem.  Hoppar rakt ut från bryggan. De är så söta, en står och spanar efter manter, den andra hoppar. Jag och Ville sitter mest på en filt intill och flämtar.
    Ville har det mindre roligt. Hans elaka mamma tycker att han helst inte bara ska ha solhatt på sig utan även lite tunna kläder men det tycker inte han. Visst ligga i skuggan naken, problemet är dock att solen tar så grymt mycket här även i skuggan. Så jag är lite försiktig. Men det stora problemet är att få i Ville nått att dricka. Han ratar allt utom mammas boobiesar. Tillgången på mjölk är ganska liten pga värmen. Har försökt med pärondricka, utspädda fruktpurréer, ersättning, majsvälling. Inget fungerar. Eller jo jordgubbspurré som man spär ut med jordgubbssaft men jag är lite restriktiv med jordgubbarna med tanke på allergirisken. Nån ytterligare idé????
    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 27 Jul 18:59

    DP, ååååh spännande!!!

    Mumia: men skål!  Heja heja! Härligt att han börjar vända! Snart så.

    Här är allt vajfö däää mamma??? Ibland blir jag bara så trött på det. Eller snarare idiot! Oftast försöker jag förklara, gillar vetgirighet. Men ibland svarar jag bara: för att det är så punkt slut..... Kanske inte så pedagogiskt men effektivt.
    Annars, ja ni, är åter hemmahemma efter många veckor på landet. Sagaskrutten började bli lite halvrisig sådär och mina sköldkörtelvärden var riktigt åt fanders. Så det var bara packa ihop och dra hem till skiten hemma. Så nu blir det hårda dagar. Jag vet inte hur mycket jag har sagt. Men jag och maken har beslutat oss för att separera. Var en uppslitande i början att inse faktum, vårt förhållande var mer än dött och dödsdömt. Nu har det mognat och vi är mer än överrens. Så nu börjar allt det jobbiga. Vem ska bo var? Hur gör vi med barnen, hus, föräldraledigt, katter, bilar, pengar, pinnar och pinnaler? Men det löser sig väl det med. Knepigast är beslutet om boende och jobb. Planen (för flera fler amånader sedan) var att jag skulle gå tillbaka till jobbet om två veckor och att J skulle vara hemma med Vildeville. Men nu blir det inte så. För han, ville alltså, ammar fortfarande relativt mycket. Har inte riktigt fattat det där med välling/gröt/purré trots att ungen fyller snart 7mån!


    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 27 Jul 19:09
    tanucik skrev 2010-07-27 19:02:21 följande:
    Heoo, ush vad tråkigtRynkar på näsan
    Både och! För visst det är förbannat jävla aspisstråkigt att vi inte kunde rädda vårt förhållande. Att det inte höll. Kärleken övervinner uppebarligen inte allt. Men å andra sidan, om man tänker på vad vi gått igenom tillsammans de senaste åren. Ja under alla år vi varit tillsammans med för den delen. Så är det inte så konstigt att det har spruckit. Det känns bra att komma till beslut. Som jag skrev, vårt förhållande har varit dött länge och dödsdömt en bra tid. Det är ett mindre under att Ville över huvud taget blev till. Vi har inte pratat med varandra på snart 2år. Så därför är det bra och härligt. Jag/han/vi slipper allt det tunga, grolliga så. Jag har alltid sagt att det är bättre med skilda och lyckliga föräldrar än föräldrar som bor ihop för barnens skull och är olyckliga. Men såklart, det är förbannat sorgligt att det inte gick. jag har gråtit slut alla mina tårar snart tror jag.
    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 5 Aug 15:35
    DP: Grattis till lillgrabben! Billy, fint måste jag säga. Passar bra med Leya. Men vilka sötnosar! Så mycket hår han har. Ville hade ju mörkt hår när han föddes. Men nu är  det rödblont, det lilla han har. S o M var först lite mörkare innan det trillade av och sedan tog det ju typ 200år innan det växte ut igen. Nu är det blont. S o M har båda mitt mörka pigment. Ville är en kopia på sin far, inte bara utseendemässigt. Men ojoj så frammåt han är.

    Mumia: Ja du, knepigt värre. Förstår att du ogärna låter henne sova i sin egen säng med den erfarenheten i bagaget. Kan ni helt enkelt inte köra någon mjuk variant av 5minutersmetoden. Mest drastiskt vore nog att få henne att sova i sin egen säng.  Men det blir nog lite mkt för både henne och dig .

    S o M har båda svårt att somna i sina sängar. De har alltid somnat i famnen och/eller i soffan intill oss. En del i mig säger att det är väl skitsamma var de somnar, huvudsaken är att de somnar. Den andra delen säger att barn ska somna i sina egna sängar. Vi har inte riktigt haft varken kraft, ork, möjlighet eller tyckt att det varit viktigt. Det har  varit nog med omställning för dem i alla fall.
    Med Ville är jag hårdare. Har tvingat honom att somna i sin egen säng sedan han kanske var 2-3mån. Vaknar han och är hungrig är det klart att han får ligga i vår säng. Men som sagt det är nog annorlunda med barn nr 2/3. Har inga konkreta råd, som du märker, svamlar mest. Men jag tror precis som du säger att det kommer stärka henne otroligt.

    Hur är hon på dagis? Leker hon med de  andra barnen? Är hon lika blyg där? Kan man tänka sig att börja där istället?

    Tack för alla kramar, stöttningar och tankar. Det värmer så. Det är ingen enkel process att separera med fyra ungar, bil, två katter, hus och miljoner med prylar. Men det som gör mig glad är att vi är så rörande överrens om hus, bilar, vårdnad och framförallt om att vi ska separera. Det allra svåraste är att komma överrens om alla prylar som inte uppenbart är mina/hans. De flesta saker är inskaffade gemensamt med gemensamma pengar. Så det är väl bara läga alla saker i en hög och dra. En ostyhyvel till mig, en osthyvel till dig. En virkad duk till mig, en virkad duk till dig. En låda junk till mig, en låda junk till dig.

    Men gosh vad Ville är frammåt. Herreguuud unge säger jag bara. Han kryper redan och har precis börjar ställa sig upp mot möbler. Inte en sekund går man fri längre. Gissar att  han vill göra allt som syrrorna gör. Han fungerar just nu som deras docka. Får på sig både det ena och andra. Han skrattar mest och gör iinga protester alls. Skönt det.
    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 8 Aug 14:28

    Kavat! Grattis grattis grattis! Så himla roligt med en liten kille till. Jävlar vilken fart säger jag.


    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 2 Sep 13:47
    Mumia: Skönt att ni fått prata igenom saker. Hoppas att han fattar allvaret!

    Nej då, inte har jag flytt fältet. Jag försöker bara få ihop min vardag. Exmaken har flyttat ur huset så det gapar  mer än rätt tomt måste jag säga. Jag inser mer och mer att det inte riktigt är hållbart att bo kvar i huset. Inte av ekonomiska aspekter utan av känslomässiga. Men jag vill inte byta ned mig. JAg vill att alla barnen ska ha varsitt rum, ljust och stort kök etc. Dessutom vill jag inte behöva göra om så mycket så då begränsas utbudet maximalt. För folk har FRUKTANSVÄRT dålig smak!

    bostad.lansfast.se/AllaBilder.aspx&typ=CMVilla&from=Hemnet
    kanske vore nått. Synd bara att de ska ha 4,2 mille för det!
    bostad.lansfast.se/AllaBilder.aspx&typ=CMVilla&from=Hemnet  kanske också vore nått men som sagt, alldeles för många pengar för att jag ska ha råd. ÄVen om jag tror att jag skulle få ut rätt bra om vi sålde huset. För vi fick det för en spottstyvel och har verkligen fixat till det. Så jag blir inte förvånad om det går för 3-3,5mille, men som sagt, då ska ju maken ha hälften. Så det krävs att räkna lite på det måste jag säga. Men det som tar emot att flytta är som jag sagt innan att bästa vännen bor granne med oss. Attans praktiskt måste jag säga.

    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 3 Sep 13:56
    Tess: Ja det är inte precis en drömsituation. Men vad fan, har man tagit fan i båten får man ro i land. Så att flytta är nog det minst dåliga i situationen.

    Mel: Hahaha jag vet. Men jag tror inte jag pallar herrgårdslivet. Egentligen vore väl ett flashigt nybyggt hus där jag fått bestämma ALLT själv det bästa. Men det finns nog inte.
    Åh en jobbansökan till ett jobb man verkligen VILL ha är ju skitsvårt. Men tryck just på att du gjort det förr, att du trivdes attans bra och vad du kan. Lycka till!!!!!!!
    Hon är inte dum din tös.
    2Fina skrev 2010-09-03 09:08:03 följande:

    Heoo, husen ser härliga ut, det första ser ut som en liten herrgård Hoppas du kommer till ro med ett bra beslut.


     
    lycklig fyrbarnsmamma!
  • FruHeo
    Äldre 5 Sep 14:21
    2små2stora skrev 2010-09-05 12:55:12 följande:
    Igår blev Johanna storasyster till en liten lillebror som kommer att heta William Han var inte så stor vägde 2440g och är 44cm lång. 
    Grattis!!!!!!!! Åh vad roligt! Hur gick förlossningen??? Hur mår ni? Vad säger J?
    lycklig fyrbarnsmamma!
Svar på tråden MajMammor 2007 15