Inlägg från: tanucik |Visa alla inlägg
  • tanucik

    MajMammor 2007 15

    Rosa Napp: Erik är jättefint

    mumia: när Julia skulle till tandläkaren första gången fick vi en bok av folktandvården om en tjej som får kallelse till tandläkaren. Den ville hon läsa hela tiden och när tiden var inne så visste hon exakt vad som skulle hända.

    Idag ska jag till mvc kl 9 och eftersom Julia brukar sova till minst 8 så tänkte jag vara snäll mot henne och bad min mamma ta henne. Men då vaknade Julia 6.30, ingen kul för mamma som går och lägger sig 2 på natten och vaknar 10-11

  • tanucik
    2Fina skrev 2010-07-03 07:01:22 följande:
    Inatt har Leya sovit utan napp! Det var på sambons initiativ, jag själv ahde sagt måndag till Leya men Leya var så stolt när hon vaknade 5 och inte hade haft napp. Riktigt sant är det inte då hon fick tag på en napp när hon skulle somna och somnade med den i. Sambon tog dock ur den direkt hon somnat och sen har hon klarat sig med diverse uppvak en gång i timmen, tror dock inte pga nappen men vet inte Får väl se om dagen går lika bra, blir ju liksom ett abrupt slut på nappandet då hon brukar ha den dagtid emellanåt också....
    vad duktig hon är. Hoppas det går bra att sluta helt snart. Du får påminna henne dagtid om hur duktig hon var när hon sov utan napp hela natten, så vill hon nog inte ha den dagtid då.

    Hur sover era barn nu när det är så varmt? Julia har börjat vakna väldigt tidigt och då är hon gnällig hela dagen
  • tanucik

    Grattis DP

    Julia säger nu att napapr är för bebisar och att våran bebis kommer att ha napp. Sedan blir hon fundersam när hon ser andra barn i hennes ålder eller äldre åka vagn och ha en napp.Brukar påpeka då att de borde också lämna napparna till kattungarna.

  • tanucik
    2Fina skrev 2010-07-09 19:00:12 följande:
    Skönt att dom mår bra!! Ang pollen så är det väl en fis i rymden mot för vad ni är vana Antar att Vildeville vill hinna med syrrorna så han kanske har lite bråttom?
    Magen mår bra! Bm gissade på en större bebis än vad Leya var så här gissas det verkligen på att det är en pojk denna gång... får väl se vad det är om förhoppningsvis några dagar (37+3 idag)

    Leya har nu varit nappfri en vecka men skulle nog trilla dit rejält om hon hittade någon napp.... Känns jättejobbigt men hon har pratat om det nu idag och då blev hon iallafall inte ledsen utan sa att hon saknade den ibland.
    stackars liten, men det kommer bli bättre och bättre med varje dag som går. Vad säger hon om att bebisen kommer eventuellt ha napp? Julia säger att bebisen är liten och måste därför ha napp och hon är stor nu. Får se hur det går när han väl är här och hon kanske kommer på att man kan låna av bebisen eller köpa nya till henne ( fast det borde hon veta, hon vet ju att saker kommer från affären )
  • tanucik

    idag har inte Julia sovit på dagis, så hon slocknade ganska fort. Blev en kort saga och en vaggsång, som hon annars brukar vilja sjunga själv, men idag var hon för trött för det. Får se hur länge vi får sova imorgon

  • tanucik

    idag var vi på skansen och hälsade bl a på kattungarna. Då sa Julia " här får barnen lämna sina nappar och jag har redan lämnat mina ". Nu har det gått en månad sedan hon lämnade de och det har ju gått så bra.

  • tanucik

    Jag blir galen på Julia på kvällarna. Varenda kväll efter att vi läst saga, sjungit och sagt god natt så kommer hon på att hon ska bajsa. Och sedan sitter hon 10-15 min efter att hon har bajsat och försöker klämma ut mer bara för att slippa sova. Om vi tar upp henne från pottan skriker hon hysteriskt att hon inte är färdig. Vi har pratat mycket med henne om detta och har sagt att hon får bajsa innan sagan, då är hon med på det, men inte när det väl kommer till saken. Frågar henne flera gånger varje kväll om hon vill bajsa, men det vill hon aldrig förrän vi har sagt god natt.


    Nån som har nåt tips på hur vi kan få slut på det? Eller är det bara att vänta på att hon själv slutar?

  • tanucik

    3Busfrön, tror inte det är värmen, har pågått ett bra tag nu. Det konstiga är att när hon sover hos mormor och när hon var bortrest med mormor under en hel månad så gjorde hon aldrig så, utan då gick precis innan det var dusch/baddagsObestämd

  • tanucik

    Julia äter en ordentlig frukost, sen slarvar hon mycket under de övriga måltiderna. Går dock bättre om vi äter hemma, men vi är ute mycket. Korv med bröd brukar hon vilja ha, men då äter hon bara korven. Fast hon dricker ju mycket, så det är huvudsaken

Svar på tråden MajMammor 2007 15