• Äldre 10 okt 21:23
  125302 visningar
  2830 svar
  Inlägg från Kavat Visa alla inlägg
  2830
  125302

  MajMammor 2007 15

  Tess82 skrev 2010-10-09 10:43:25 följande:
  Vet att det finns flera här som är duktiga på allergier och eksem så jag vill passa på att fråga lite innan jag ringer VC eller BVC eller var man nu ska vända sig. Linnea har alltid blivit väldigt torr på  höst/vintrarna och vi smörjer in henne efter varje dusch. I år har det blivit värre än vanligt och hon har nästan som eksem fläckvis på kroppen. Började redan tidigare i höst med eksem i knäveck och armveck men det hade jag också som liten så det har vi smörjt med receptfri kortisonsalva så har det försvunnit på nån dag. Nu har hon även haft eksem liknande på baksidan av låren upp mot rumpan. Även det gick bort efter ett par vändor med hydrokortison men vad tror ni, bör jag kolla upp mer vad det kan bero på eller kan det bara vara för att hon blir så torr?
  FruHeo skrev 2010-10-10 18:42:24 följande:
  Ökar de om hon äter och/eller kommer i kontakt nått speciellt?  Är hon allergisk mot något? Annar låter det mer som atopiska eksem (böjveckseksem). Kyla och torr luft brukar generellt försämra eksem. Hydrokortison brukar hjälpa bra. Men det är viktigt att börja intensivt och smörja en gång/dag och sedan glesa ut det för att få bästa effekt. Kanske kan vara idé att smörja in hela henne med vanlig hudkräm varje dag för att hon inte ska bli så torr.
  Eftersom de har blivit värre tycker jag att du nog ska be någon läkare titta på det.
  Och min erfarenhet är att alla eksem beror på något. Sen om det är mat eller kvalster, damm osv som är svårt att få bort helt är en sak, men begreppet att de har eksem pga atopisk hud som alla med eksem har, köper jag inte.

  Men sen är det nog få som är så nitiska som jag och har tid och ork att hitta och ta bort allt allt ur kosten som gör det värre. Här blir ju eksemen t.ex värre av citrus och konserveringsmedel. Ingen allergi i den bemärkelsen, utan mer överkänslighetsreaktioner. Nu blir ju i och för sig mina barn gnälliga och reagerar på fler sätt när de får eksem. Hade det bara varit eksemen och de inte haft ont av dem så kanske jag tänkt annorlunda.

  Men sen är det precis som Heo skriver med torr luft osv.

  Men jag tycker också att du ska kontakta läkare och kolla upp det. Men undrar också om det varierar, alltså går ner av sig själv emellanåt och blossar upp osv. Och vad menar du med fläckvis? Prickar/fläckar här och var på kroppen?

  Baksidan lår? Menar du ungefär där man sitter på toan? För det finns sk. toaletteksem alltså där man reagerar på rengöringsmedlet som de använder till toan. Vet ett barn som alltid var ok hemma, men dålig på dagis och det berodde på rengöringsmedlen.

  Angående torrhet i hud, så sägs det att omega3 ska hjälpa. EyeQ sägs vara den bäst sammansatta.  Men det tar ju inte bort eksem.
 • Äldre 10 okt 21:34
  FruHeo skrev 2010-10-10 19:13:13 följande:
  3bus: Tufft just nu. Både S o M har varit och är riktigt risiga. Sådär så att jag  sitter med  telefonen i handen och funderarpå att ringa upp till barn. Men jag avvaktar, som vanligt, lite till. Dessutom har Ville visat lite tendenser till astma vilket INTE är vad jag vill. Men jag vet inte om det mest har med förkylning att göra eller om jag vägrat att se tecknena som faktiskt funnits  längs vägen. MEn han är fortfarande världens gladaste lilla  kille.  Dock är det lugna livet slut, ungen har övergått från att speedkrypa tillatt  springa! Så nu är  det träningspass från det att han vaknar tills dess att han slocknar  påkvällen.

  Annars, ja  jag har börjat jobba igen. Maken har S  o M varannan vecka och V ett par helger ibland sådär. Allt det går över förväntan. 1 november måste vi ha bestämt oss. Jag vet vad jag vill men jag vet också att maken har varit rätt tudelad (lite  sent kanske). Men som sagt, på en månad kan mycket  hända.
  Hoppas ni löser det till det bästa för dig! Hjärta Krya på barnen!
 • Äldre 13 okt 11:49
  Tess82 skrev 2010-10-12 20:23:45 följande:

  Mest i arm och knäveck men även upp på baksidan av låren och i ljumskarna. På vissa ställen är det bara lite prickar men mer rött i vecken och hon hade som två runda lite större fläckar strax under rumpan, ungefär där man sitter på toaletten men det har inte kommit tillbaka igen.

  Omega 3 äter hon regelbundet Eya Q "tuggisar".

  Just nu ser hon mycket bättre ut överallt, knappt nåt kvar men en tur till BVC imorgon får det bli ändå och höra vad de säger.


  Risken finns att de säger att hon ser fin ut och fortsätt att smörja.. Ofta deras lösning... Men mår hon toppen i övrigt så behöver de ju inte vara matallergi alls. Men svårt att säga så här.
  Men stå på dig, vill ni ha en allergiutredning så kuäv en. Sen är det ju tyvärr så att sena reaktioner som eksem inte så ofta visar påpricktest och RAST, men har man tur kan man få ett ovetenskapligt resultat på pricktest, dvs kvaddeln dyker inte upp inom 15 min, utan flera timmar/dygn efteråt. Så ha gärna koll på vilket ämne de prickar var, om ni får pricktest.

  Äter hon tuggisarna? Köpte flytande med vaniljsmak, men det gillades inte...
 • Äldre 13 okt 20:28
  FruHeo skrev 2010-10-13 18:20:17 följande:
  Tiden har varit en grundläggande orsak. Eller kanske snarare tidsbristen, den ickeexisterande tiden för varandra. Tankar på att gå isär har funnits länge, i alla fall hos mig. Det har varit svårt att se att det finns någon kärlek kvar. Visst har vi haft bra perioder, det ska jag inte sticka under stol med. Men när den bra perioden övergått i en dålig period så har den oftat blivit mkt värre än den förra svackan. När vi sedan rest oss ur svackan har vi bara kommit halvvägs upp till starten. Lite som det där mattexemplet med snigeln som klättrar i en brunn, det regnar och den åker ned en halvmeter. Så efter tio svackor fanns det ingen bra period kvar längre. Utan bara mer eller mindre  svacka. Jag löste desperationen genom att slukas upp av barn, hus och renovering. Maken löste det genom att vara otrogen. Så ja, en specifik händelse fick mig att få nog. Men det var en kaskad av händelser innan som gjorde att vi hamnade där.
  En del av mig ser det och kan se att makens otrohet inte var något lustigt. Den andra, känslomässiga delen, är fortfarande jävligt arg, sviken och ledsen. Han svek och det  kommer jag aldrig kunna förlåta honom för.
  Hjärta

  Fy vad svårt... Ja, ska ni gå vidare tillsammans måste du nog kunna förstå och förlåta på något sätt. Sen behöver man aldrig acceptera sveket, men du måste nog känna en tillit till att det inte händer igen om det ska funka. En gång är ingen gång men två... Han kan ju faktiskt ha lärt sig livets läxa. KRAM!
 • Äldre 13 okt 20:30
  Tess82 skrev 2010-10-13 18:33:00 följande:
  Kavat, du hade rätt, det sa att det bara var att fortsätta smörja och att jag gjorde allting rätt redan. Jag kör på det ett tag eftersom jag tror att det har lite med årstiden att göra och att hon blir torr och irriterad i huden.

  Annars har vi haft en slappar dag idag. Har hunnit handla och dona lite hemma men mest bara tagit det lugnt och varit tillsammans. Blir ju lite lite tid tillsammans när jag jobbar endel borta så det gäller att passa på.
  Ja, du får väl se hur det går framöver då. Tänk på att trappa ner kortisonen försiktigt, alltså inte sluta abrupt.
  Låter som en skön dag i alla fall!
 • Äldre 20 okt 11:35
  memba skrev 2010-10-20 11:30:31 följande:
  Sötisar! Visst är de lika

  Kör en-fingers-valsen ja med!!
  Håller med om allt!
  2Fina skrev 2010-10-20 09:59:20 följande:

   


   


  Hejsvejs, jag lever också men sitter ofta och ammar Billy när jag surfar här så det blir mest läsa, så jobbigt att skriva med en hand. Dom gånger jag inte sitter med Billy så måste jag göra så mycket annat...

  Skickar en bild på min vackra tjej

  Sen ett kort på syskonen, visst syns det att dom är syskon?
  Solig Jätte fina!
 • Äldre 24 okt 21:53
  2Fina skrev 2010-10-24 20:58:29 följande:
  Tess, han skriker hysteriskt om man lägger ner honom, dock fungerar sängen på nätterna oftast men på dagarna fungerar det inte alls 95% av gångerna, vi kan ju aldrig lägga ner honom och tro att han ska somna själv, dom gånger vi lägger ner honom (i vagnen) så måste vi stå och gunga vagnen tills han somnar. Detta är dock mycket bättre än att gå omkring med honom men funkar inte heller alltid. Idag har han dock somnat ute i vaggande vagn tre gånger... skönt

  Låter riktigt jobbigt med trots och prövningar, här är det jämfördelat tror jag... har inte tänkt så noga på det. Man får försöka se det som så att barnen är trygga med en om dom vågar testa en så mycket som dom gör Men nog f*n är det jobbigt och enerverande!!
  Han låter precis som vår lilleman som han var när han var bebis och även dottern. Och de var ju allergiska. Du har inte funderat mer på om det faktiskt är så att han inte tål mjölkprotein eller något annat, trots att eksemen försvann?
 • Äldre 25 okt 20:15
  2Fina skrev 2010-10-25 07:29:34 följande:
  Borde det inte visa sig på något mer sätt? Han är ju oftast nöjd när han är nyäten och inte trött... Inatt var det dock holabalo då jag testade att äta lök i lasagnen igår... gick inte alls det, stackarn
  Det var inte mängden mjölk och ost i lasagnen han reagerade på? En tanke bara..

  Nej, du, jag vet inte. Jag bara har alltför stor erfarenheter av mina barn som enligt BVC var helt friska och inte allergiska... Men så var det ju inte. Jag "plågade" dem helt i onödan känns det som, men det var ju ingen som lyssnade...
  Det som märktes tydligast på dem var just att de hade så himla svår att sova och komma till ro. De kunde inte bara somna i famnen osv som många andra barn kan. De låg och vred sig på nätterna. På dagarna var de båda rätt glada när det var underhållna. Alltså när det fanns någon att "prata" med eller titta på så de blev distraherade.
  Men ingen av dem hade speciellt mycket eksem eller prickar. Kom och gick lite över tiden, men de såg aldrig så illa ut och BVC sa ju att det var hormonprickar..
  Bajset var väl det som jag i efterhand kan säga är typiskt allergibajs. Det luktade mer och frätte sönder och det blev blåsor. Dottern hade inte alls lika jobbigt bajs som sonen, men han kunde inte ha en bajsblöja mer än ett par minuter utan att han blev superröd och irreterad. Och i efterhand är det ju självklart. Han var ju allergisk mot sitt eget bajs. Tänk hur det såg ut inne i magen då... Inte konstigt han spydde och var ledsen ofta... Men han växte och gick upp i vikt som han skulle och då var allt ok enligt BVC...

  Men svaret på din fråga är man kan ha ett symptom eller alla. Allt från eksem, prickar, sömnsvårigheter, snuva, diarré/förstoppning eller både ock, blod i bajset, hosta, arg/ledsen/irreterad, växer dåligt osv osv.
  Sen verkar ju min lille nu inte sova när jag äter vitlök eller paprika, men vi får se om så är fallet.. Det måste ju inte vara mjölk heller även om det är den absolut vanligaste allergin.
 • Äldre 29 okt 09:45
  mumia skrev 2010-10-29 09:20:41 följande:
  Memba - Vi var i Mil Palmeras, ca 6 mil söder om Alicante. Det är bara ett sånt där område med lägenheter som turister äger och det var inte så jättemånga nere nu så det var lugnt. Vi hyrde även bil och åkte upp till Torreveija (eller hur det nu stavades ) mm.

  Mel - Åh kan inte din donna smitta av sig lite till min, jag önskar jag fick kolla på nyheterna någon gång

  Nåt annat bra som kom ut av lite slöa dagar i solen med familj är att gubben har gett klartecken till bebisfabrik
  Tjoho!!!! Hjärta
 • Äldre 29 okt 09:46
  Melisabeth skrev 2010-10-28 16:21:05 följande:
  Låter trivsamt
  Välkommen hem till det mindre trivsamma!

  Jag letar ständigt efter bevis på att min unge inte är helt knasig, men jag hittar aldrig några - bara motsatsen:

  *Slår på barnkanalen och konstaterar att det bara är för stora barn (dvs inget som hon fattar eller tycker är roligt)
  *Byter kanal, till nyheterna
  *"Fast du Ella, ska du titta på nyheterna?"
  *"Men tyst mamma, det är VIKTIGT!!!" *hyssjar och blänger åt mig*
  ...*Tittar vidare på nyheterna*
  Underbart!
Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem