Inlägg från: tanucik |Visa alla inlägg
  • tanucik

    MajMammor 2007 15

    nu var det ett tag sedan jag skrev nåt här, men har läst ikapp nu.
    Minns inte riktigt om jag har skrivit att Julia har blivit storasyster. 10/8 kom Daniel till världen 3925 g och 54 cm, stor kille. Julia är riktig stolt stora syster som vill gärna vara med på allt vi gör med honom, så än så länge funkar det bra mellan syskonen. Vi försöker ge henne så mkt tid som det bara går så hon inte känner bortglömd.
    På onsdag börjar hon dagis igen efter 6 veckors ledighet. hon har dock fått lite svårt att komma till ro på kvällen och somnar ofta senare än vanligt men vaknar ändå i skapligt tid så att vi ska hinna i tid till dagis.

  • tanucik

    Igår åkte jag och Julia till gröna lund ihop och hade superskoj. Våra killar fick stanna hemma, vilket gick bra då Daniel sov bort nästan hela dagen. Julia kunde även åka attraktioner som det var 1 m gräns på. Mätte henne hemma och då var det 99 cm, men maken sa att med skorna på blir det nog 1 m. När jag mätte henne på plats var hon strax över 1 m, så det gick jättebra

  • tanucik

    Måste fråga er om råd. Julia har sedan årsskiftet velat bli matad från och till, vissa dagar vid varje måltid och vissa inte. När hon väl blir matad så äter hon oftast mkt bättre samt smakar på nya maträtter. Vi vill dock att hon ska börja äta själv, men jag känner att jag inte vill tvinga henne, medan mannen tycker att vi ska avbryta hennes matande nu med detsamma. Men det känns som att hon nu vill bli matad för få extra uppmärksamhet, har upptäckt att hon ofta ber den av oss som för tillfället har Daniel i famnen att mata henne. När hon äter själv petar hon  mest i maten och kan säga att hon inte tycker om maten utan att ens ha smakat, så sitter hon och kommer på ursäkter, som att hon måste kissa, bajsa eller är trött och vill sova. Samtidigt känner jag att hon kommer sluta med det själv när hon är redo, eller har jag fel? Hur hade ni gjort?

  • tanucik

    tack för era svar. Då fortsätter vi och ser när det slutar. När vi har frågat henne hur länge hon vill bli matad säger hon tills hon blir 5 år, så vi får se. Men jag tror inte heller att det finns skolbarn som blir matade. Hon äter dessutom själv på dagis, så hon kan ju

  • tanucik
    2Fina skrev 2010-09-06 19:08:59 följande:
    Jag tror att jag och sambon har bestämt att vi ska gifta oss på Billys dop Vi ska nog inte göra det hemligt för vi vill byta efternamn och i så fall kolla med släkten vad som finns bakåt i ledet... Uj så spännande det blev samtidigt som det inte får kosta så mycket.... Inte så många gäster heller och ingen bröllopsklänning blir det nog då jag är såååååå överviktig
    Grattis! Vad spännande
  • tanucik
    Melisabeth skrev 2010-09-12 20:46:51 följande:
    Isabella har en bra lösning på hur man kringgår sina föräldrars önskan om att ungen inte ska titta mer på tv för dagen:

    1. Ta tvdosan
    2. Sätt på barnkanalen och sänk ljudet till knapp hörbart (så föräldrarna som inte är i omedelbar närhet annar att tvn är påslagen)
    3: Öppna luckan bak på dosan
    4: Ta ur batterierna och sätt tillbaka luckan och lägg tillbaka dosan
    5: Göm batterierna på valfritt ställe där föräldrar inte förväntas hitta dem....

    Klappat och klart!

    (Biten om att föräldrar kan stänga av tv framme på själva tv, alternativt rycka ur sladden förträngde hon dock)
    haha, vad smart
  • tanucik

    Julia verkar ha slutat kissa på natten, har varit torr i 1,5 vecka nu, så nu sover hon i trosor. Behöver inte ens väcka henne, vilket är så skönt, hoppas bara det håller i sig.

  • tanucik
    2Fina skrev 2010-09-14 13:20:48 följande:

    Tanucik, vad skönt att hon är torr, hur funkade det att sova i trosor då? fortfarande torr?

    Leya har ju varit torr sen april och vi slutade att ta upp henne när vi la oss, i majoch än har ingen olycka inträffat

    Har ett litet dilemma, Leyas mormor har frågat om hon får ta tåget med Leya och åka in till stan och gå och mata fåglarna... min mamma har inte visat sig ha speciellt mycket "moderskänslor" och tänker aldrig på säkerhet när hn är här. T ex en gång lämnade jag Leya med mormors uppmärksamhet i tron på att hon höll koll på henne, det gjorde hon väl också förutom att hon lät henne (då 1 år) klättra upp i vagnen, vad gör mormor, jo, hon går därifrån.... ska jag släppa min rädsla över att hon inte "håller koll" och lita på att hon faktiskt har koll eller ska jag försöka säga ifrån?


    inga olyckor än, nu har hon sovit i trosor i 3 nätter.

    Ta upp din oro med din mamma och förklara att du vill att hon håller extra koll på Leya i sånt fall

Svar på tråden MajMammor 2007 15