• Anonym

    Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning

    Jag läste en tidigare tråd om detta där "anonym (med flicka i magen)" berättade att hon varit i Tjeckien och utfört detta och att det hade lyckats.

    Kan vi hålla denna tråd till oss som vill genomgå IVF för att kunna välja kön. Jag förstår att många upprörs och att man ska vara otroligt glad att man överhuvudtaget kan få en så vacker gåva som ett barn.
    I mitt fall så har jag två söner (en av dem ligger fortf i min mage) som jag är oerhört stolt och lycklig över. Jag har dessutom tre bonusbarn som också de är pojkar. Min sambo och jag vill verkligen ha en dotter och båda två vill det oerhört mycket. Vi har därför aktivt börja leta information om detta.

    När jag idag hittade den tidigare tråden där "anonym (med flicka i magen)" berättade om kliniken i Tjeckien så blev jag nyfiken även på den.
    Jag har redan kontaktat rainsbury clinic i London för prisuppgift och läst en hel del på deras hemsida. Det verkar vara mkt bra. Är det någon som varit där och utfört IVF med könsbestämning?

    Jag vill veta personliga erfarenheter om ni som påbörjat och/eller avslutat detta.
    Även fler som är i min sits som letar information för att hitta bästa sätt för oss.

    Jag måste också fråga, vad är skillnaden på IVF och PGD eller är det samma sak?

    Ni som gjort det, hur många försök krävdes? Måste man betala för alla försök och vad kostar ett försök som blir misslyckat?

    Oerhört tacksam för svar i denna extremt känsliga diskussion.

  • Svar på tråden Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning
  • Anonym (4:a söner)

    Hej Dosan12!

    Hur har det gått? Vart åkte ni?

    Jag har 4 söner och känner att livet blir märkligt utan en dotter...vill så gärna få hjälp.

    Svara om du orkar. Är så nyfiken!

  • Anonym (Skeden123)

    Är denna tråden fortfarande aktiv ? Har själv 2 pojkar och längtan efter en flicka gör mig galen. Vill så gärna veta mer om detta intressanta ämne, halkade in på denna tråd av en slump och så glad gör det!

  • Sydar
    Anonym (Sydar) skrev 2017-05-16 14:52:58 följande:

    Hej. 

    kan någon rekommendera mig och min fru vad kan man hitta bästa behandling för PGD för att vi fick 5 försök och blev det misslyckats snälla svara mig någon som vet eller skicka kllinikens namn azad.86b@gmail.com??


  • Sydar

    Hej! Finns det någon som kan ge mig en typ vilken klenik är bra på PGD behandling utomlands vi försökte redan på karolinska sjukhus i Stockholm men det blev inget

    Väldig tacksam om jag får svar från någon

  • Anonym (4:a söner)

    Hej Anonym pojkar och anonym Skeden123!

    Jag längta ihjäl mig efter en dotter. Jag har 4 älskade söner, men längtar efter den dotter som jag hela tiden trott ska komma...att ha 4 barn har varit min dröm. Att ha 5 barn har jag aldrig reflekterat över. Att ha 4 är fullt upp, men om jag skulle veta att ett 5:e barn blev en flicka...då hade jag inte tvekat.
    På grund av detta så har jag gjort vissa efterforskningar.

    Många länder sysslar med IVF med PGD, men inte så många gör detta på par som enbart har val av kön som enda "problem" Det krävs att man har en genetisk sjukdomsbild som motiverar en selektion av kön.

    Dock finns det en klinik i Ryssland och en i Lettland som faktiskt gör detta. Cypern och USA har också möjligheten.

    Om min man skulle kunna tänka sig att genomföra detta så hade jag åkt till Riga i Lettland. De verkar smidigast. Det är Swedish Medcare ni ska gå in och läsa på

    http://www.swedishmedcare.com/sv/

    Men även Ava kliniken i St Petersburg finns

    https://scanfert.com/

    Jag är snart 38år gammal...det känns som nu eller aldrig...

    Mina tankar snurrar även kring att gå all in och testa alla "trix" i boken för att själva försöka göra en flicka, men...går det???

  • Anonym (4:a söner)

    Hej Dosan 12!

    Åkte ni väg och genomförde IVF/PGD?

    Det hade varit fantastiskt att få höra något om det...

    Med vänlig hälsning Anna

  • Anonym (4:a söner)

    Hej Karinblomma82!

    Åkte du till Cypern sen?

    Jag är så nyfiken...går i samma längtan själv nämligen.

    Berätta gärna lite om du vill!

    Med vänlig hälsning Anna

  • Chipsflicka

    Hej Dosan 12! Hur gick det för er? Blev det av? Vi planerar att göra en pdg om något år. Vi har tre pojkar och vill att vårt sista barn blir en liten flicka

  • LavendelS
    karinblomma82 skrev 2017-04-23 08:34:33 följande:

    Hej Dosan m.fl!

    Vi funderar på att genomföra PGD på Genesis klinik i Limassol, Cypern i november i år. Jag bollar gärna tankar, erfarenheter och planer. Hur når vi varandra lättast?


    Hej Karin, hur har det gått för er? Vill gärna veta mer om kliniken du nämnde, är de seriösa?
  • Daliita
    trött på orättvisor skrev 2013-12-04 19:54:54 följande:
    ÅK INTE TILL CYPERN - De tar mycket mer betalt av utlänningar än av sina landsmän dvs turk cyprioter. För det är enbart den Turkiska delen som utför dessa behandlingar. Inte legalt annars Jag kom just därifrån och misslyckades trots att jag fött naturligt och är ung. Lärde även känna två unga tjejer till som ville välja kön, men de har också tråkiga nyheter tyvärr. 5000 EUR fick vi betala, medan en turk cypriot (som jag mötte på (Hotellet, var på samma klinik) avslöjade att hon fick samma beh för halva summan.

    För jävligt, jag är så besviken. Ska försöka en sista gång men i Ukraina denna gång, där får jag betala 1200 EUR för att välja Gender dvs kön.

    Lycka till!!
    Vad heter kliniken i Ukraina?
  • Anonym (Jessi)

    Hej,

    Är tråden aktiv? Jag har 2 grabbar vill verkligen ha en dotter. Någon som gjort ivf och valt tjej? Gör det ont? Vart gör man det? Kram på er alla

  • Anonym (Jessi)

    Hej,

    Hur lång tid tog hela prossesen att bli gravid med pdf? Gjordes allt i Sverige sen åkte vi två gånger och sen var allt klart? Vad kostade allt?

    Vi har 2 grabbar.

    Kram

Svar på tråden Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning