• Anonym
    Äldre 11 Feb 20:56
    71495 visningar
    134 svar
    +1
    134
    71495

    Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning

    Jag läste en tidigare tråd om detta där "anonym (med flicka i magen)" berättade att hon varit i Tjeckien och utfört detta och att det hade lyckats.

    Kan vi hålla denna tråd till oss som vill genomgå IVF för att kunna välja kön. Jag förstår att många upprörs och att man ska vara otroligt glad att man överhuvudtaget kan få en så vacker gåva som ett barn.
    I mitt fall så har jag två söner (en av dem ligger fortf i min mage) som jag är oerhört stolt och lycklig över. Jag har dessutom tre bonusbarn som också de är pojkar. Min sambo och jag vill verkligen ha en dotter och båda två vill det oerhört mycket. Vi har därför aktivt börja leta information om detta.

    När jag idag hittade den tidigare tråden där "anonym (med flicka i magen)" berättade om kliniken i Tjeckien så blev jag nyfiken även på den.
    Jag har redan kontaktat rainsbury clinic i London för prisuppgift och läst en hel del på deras hemsida. Det verkar vara mkt bra. Är det någon som varit där och utfört IVF med könsbestämning?

    Jag vill veta personliga erfarenheter om ni som påbörjat och/eller avslutat detta.
    Även fler som är i min sits som letar information för att hitta bästa sätt för oss.

    Jag måste också fråga, vad är skillnaden på IVF och PGD eller är det samma sak?

    Ni som gjort det, hur många försök krävdes? Måste man betala för alla försök och vad kostar ett försök som blir misslyckat?

    Oerhört tacksam för svar i denna extremt känsliga diskussion.

  • Svar på tråden Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning
  • Anonym (undra­nde)
    Äldre 23 Jan 23:00
    #11

    Vill också gärna veta mer, både om kliniken i Tjeckien och på Cypern!

  • Anonym (undra­nde)
    Äldre 23 Jan 23:15
    #12

    Vill också gärna veta mer, både om kliniken i Tjeckien och på Cypern!

  • Anonym
    Äldre 24 Jan 22:22
    #13

    in-gender.com/cs/forums/6.aspx

    Här finns det flera som gjort ivf/pgd

  • Anonym (pojkm­amma)
    Äldre 27 Jan 10:13
    #14

    Någon kvar i tråden? Med tre fantastiska pojkar känner jag trots allt att jag inte kan släppa min dröm om en liten dotter för att kompletera familjen. Jag har mailat kliniken i Brno och väntar på svar. Skulle gärna fortsätta dela denna "förbjudna" dröm med någon. Min man vill egentligen inte ha fler barn, men har lovat att ställa upp på detta eftersom han vet hur viktigt det är för mig.

  • Anonym (flick­önskan­)
    Äldre 27 Jan 19:54
    #15

    Jag är kvar Har oxå varit i kontakt med kliniken. De var jättetrevliga! Följer dig gärna på vägen och delar din glädje och kanske oro i väntan på att det blir min tur. Min man vill inte heller ha fler barn men har sagt att om han någonsin ändrar sig så blir det definitivt IVF+PGD för han vill inte se min besvikelse igen. Vi har en 4-månaders hemma så det kommer inte bli aktuellt för oss förrän om kanske 3 år och då hoppas jag han oxå vill när han får så lång tid på sig att vänja sig vid tanken på ett barn till. Jag har de absolut finaste och vackraste söner som finns som jag älskar över allt annat men drömmen om en flicka släpper inte... Skulle vara så skönt att få ventilera lite med någon som verkligen förstår!

  • Anonym (pojkm­amma2)
    Äldre 27 Jan 20:07
    #16

    Jag är också här. En smygläsare med samma längtan. Mannen vill egentligen inte heller ha fler barn (vi har tre söner) men han står inte ut med att jag är så här ledsen. Det är inte aktuellt här heller på ett tag men jag vill hemskt gärna om några år. Följer så gärna pojkmammas planer och lär mig mer och hoppas att jag kan köra på sen. Egentligen skulle jag gärna mejla med er mer privat om det gick och inte på ett så här öppet forum, då kanske man kunde ventilera sina tankar mer avslappnat.

  • Anonym (flick­önskan­)
    Äldre 28 Jan 09:23
    #17

    Mail är ok för mig

  • Anonym (tvåsö­ner)
    Äldre 28 Jan 09:56
    #18

    Här en till med två fantastiska pojkar men med en kvarvarande längtan efter att även få en tös! Är inte aktuellt för oss med en trea förrän om några år (2014?) och maken är emot att mixtra med naturen men han kanske hinner tänka om på dessa år... Vill gärna gärna maila med er andra, men hur ska vi göra?

  • Anonym (pojkm­amma)
    Äldre 28 Jan 14:20
    #19

    Visst är det jobbigt att detta är så fruktansvärt tabu. Men det lustiga är ju att om man lite försiktigt yppar delar av dessa känslor är det inte direkt ovanligt ändå. Även om inte alla delar samma obsession som jag själv gör ;) Jag önskar innerligt att jag kunde vara "nöjd"...  och att det räckte med den enorma kärlek som jag känner för min man och mina fina söner. Det handlar ju inte om sönerna, det handlar ju om flickan som inte blivit.

  • Anonym (undra­nde)
    Äldre 30 Jan 10:43
    #20
    Anonym skrev 2011-01-24 22:22:49 följande:
    in-gender.com/cs/forums/6.aspx

    Här finns det flera som gjort ivf/pgd
    Tack för länken, var väldigt intressant att läsa om andra som faktiskt genomgått processen.

    Det verkar ju vara en del "jobb" kring detta och det är heller inte gratis. Dock har jag och min man pratat om det ganska mycket och jag har kontaktat några kliniker för lite mer information. Känns som att det faktiskt kan vara ett alternativ om vi fortfarande vill ha ett till barn om några år.

    Några funderingar dock:

    Om man gör PGD utomlands krävs det ju att man börjar hemma, men blodprover etc. Hur tror ni den vanliga mödrahälsovården ställer sig till detta? Kommer man bli accepterad och få hjälpen man behöver via landstinget?

    Hur gör man med information till andra, släkt och familjemedlemmar? "Vi åker på några veckors semester, och OJ vad kul, jag blev visst gravid på resan :)". Eller är det bäst att vara uppriktigt och hoppas på förståelse?

     
Svar på tråden Vi som gjort eller vill göra IVF/PGD för könsbestämning