• Anonym
  Äldre 14 Feb 05:25
  36162 visningar
  89 svar
  89
  36162

  Min dotter hör röster

  Jag har en 8 årig dotter som annars är en ganska glad men blyg tjej har två bästa vänner som är verkligen bra för henne.
  Första gången jag hörde henne säga att det är röster som pratar med henne var för ung. 6 mån. sedan men jag trodde att hon kanske sett något barnpogram och tyvärr ignorerade problemet.
  Men på sista tiden har "rösterna" skrämt henne och hon vill bli av med dem.
  På måndag ska vi träffa doktorn och se vad hon säger.
  Jag och min man är väldigt oroliga och såklart frågar vi oss själva om detta är vårat fel.
  Vi flyttade från Sverige till usa för ett par år sedan och kanske detta är ett del av det-vad vet jag?
  Vi är en ganska normal familj, jag är hemma fru och vi lever ett ganska gott liv utan ekonomiska bekymmer och vi försöker lägga all vår lediga tid på våra älskade barn.
  Är det någon som har varit med om samma sak?
  Mvh Orolig mamma

 • Svar på tråden Min dotter hör röster
 • Anonym
  Äldre 14 Feb 09:09
  #1

  Hon är inte synsk då? Bra att ni går med henne till en läkare, hon kan ju kanske ha någon diagnos eller mår enbart dåligt över något. Kanske en barnpsykolog kan vara något för henne. Lycka till!

 • Anonym
  Äldre 14 Feb 17:17
  #2
  Anonym skrev 2010-02-14 05:25:29 följande:
  Jag har en 8 årig dotter som annars är en ganska glad men blyg tjej har två bästa vänner som är verkligen bra för henne.Första gången jag hörde henne säga att det är röster som pratar med henne var för ung. 6 mån. sedan men jag trodde att hon kanske sett något barnpogram och tyvärr ignorerade problemet.Men på sista tiden har "rösterna" skrämt henne och hon vill bli av med dem.På måndag ska vi träffa doktorn och se vad hon säger.Jag och min man är väldigt oroliga och såklart frågar vi oss själva om detta är vårat fel.Vi flyttade från Sverige till usa för ett par år sedan och kanske detta är ett del av det-vad vet jag?Vi är en ganska normal familj, jag är hemma fru och vi lever ett ganska gott liv utan ekonomiska bekymmer och vi försöker lägga all vår lediga tid på våra älskade barn.Är det någon som har varit med om samma sak?Mvh Orolig mamma
  troligen är hon medial / synsk. inte farligt men jobbig och obehaglig för henne ifall hon
  inte får hjälp. ett råd är att hitta ett BRA medium som kan hjälpa henne.
 • Anonym
  Äldre 14 Feb 17:24
  #3

  Förlåt, men jag fick samma svar när jag skrev in på FL när jag själv upplevde hallucinationer. Huruvida man tror på mediala eller ej, det är allvarligt med hallucinationer och det är mer troligt att det är en form av psykos-sjukdom som kan behandlas. Att ropa "hon är synsk" är bara naivt, men man vill gärna själv tro det när man är drabbad. Kräv en ordentlig utredning samt skall-röntgen.

 • Anonym
  Äldre 14 Feb 17:26
  #4
 • Anonym
  Äldre 14 Feb 19:20
  #8
  Anonym (Hej) skrev 2010-02-14 19:14:51 följande:
  Jag jobbar inom psyk, och det var väl rätt nydligen som Oprah  W hade ett program om en liten tjej som såg saker. Folk tjöt av förtjusning över att hon var synsk.. Nej det behövs en utredning, läkarhjälp. Vänd er inte till någon hocus pokus läkare eller dyl. Lycka till, det kommer bli bra!
  Alla synska är inte psykiskt sjuka. Alla psykiskt sjuka är inte synska.
 • Anonym
  Äldre 14 Feb 20:18
  #12
  Anonym skrev 2010-02-14 17:17:44 följande:
  troligen är hon medial / synsk. inte farligt men jobbig och obehaglig för henne ifall honinte får hjälp. ett råd är att hitta ett BRA medium som kan hjälpa henne.
  Men sluta! Att häva ur sig sånt där är att spela med liv! Vid exempelvis schizofreni (säger inte att det ÄR det, därav "exempelvis", TS) är tidig behandling av stor vikt för den drabbades framtida mående. Mumbojumbo som det du säger kan hindra och fördröja det!
 • Anonym
  Äldre 7 Aug 09:22
  #21

  hej TS.
  detta känner jag igen med min son, jag misstänker att han är synsk, hur gick det för dig???? berätta gärna. min son fyller 9 år i höst.

 • Anonym
  Äldre 9 Aug 00:03
  #23

  Jag började först se i syne och sedan höra. Detta pågick flera år innan jag fick hjälp. Var då 14 år, det tog 4, 5 år innan jag var helt fri från detta. så det är bra att du upptäckt problemet i tid innan det går för långt om det gör det.
  Jag började se i syne o höra röster pga att jag kände mig ensam (var utfryst i skolan). I början var det lite då o då, men sen ökade det på alltmer och jag började se mer och höra röster, djur, telefoner osv... varje dag så fort jag var ensam. det var otäckt! till slut kunde jag inte vara själv i ett rum.

  Kan dock säga att jag har ett sjättesinne percis som min farmor hade. Men jag har inte utvecklat detta sinne något mer i vuxen ålder. Så mitt sjättesinne hade inget med psykiska problemet att göra med.
  En som jag känner började höra röster i vuxen ålder och hon förstod inte var dom kom ifrån. hon frågade sin man om han hörde folk som pratade i samma rum men det gjorde han inte. Nåja, för att göra en lååååång historia kort så var det "folk" från andra sidan som ville ha kontakt med henne pga olika anledningar.
  anledningen till att jag skrev detta på slutet var att en del kom in på sjättesinne och så. Så det är ju olika från person till person. men hon var ju dessutom vuxen o övrigt psykiskt frisk , men nu är det ju barn det handlar om.

 • Anonym
  Äldre 9 Aug 08:51
  #27

  Försök att inte visa henne hur oroliga ni är och försök hjälpa henne att inte vara rädd för rösterna. Det är bra att ni kollar med läkare men det behöver inte vara allvarligt.
  Jag hörde själv röster när jag var barn och tonåring och det förekommer fortfarande men mycket sällan. Min pappa var likadan som barn. Det har aldrig eskalerat till något värre och så småning om så vande jag mig. Det var alltid lösryckta ord, halva meningar och liknande och de hörs lika tydligt som om någon stod brevid dig och pratade. Det är vanligast precis när man är på väg att somna in eller under de perioder på natten som man sover mycket lätt. Det är inte helt ovanligt och behöver inte betyda att man är psykiskt sjuk. Precis is tillståndet mellan sömn och vakenhet är det vanligt att hjärnan spelar en spratt. Man börjar helt enkelt drömma innan man helt somnat in och sinnena är inte "avstängda" ännu.
  Det har absolut ingenting att göra med om du är en bra mamma eller inte.
  Om läkarna inte hittar någon annan orsak så förklara för henne att det här händer ibland när man är på väg att bli stor, att det inte är farligt och att det inte är riktiga röster utan mer som tankar som hamnat utanför huvudet.
  Om hon ser att du är rädd så kommer hon att bli mer rädd.
  Hoppas det går bra.

 • Anonym
  Äldre 11 Aug 22:33
  #32

  Det är det som är så svårt att veta om det är deras egna tankar eller om dom känner press på sig eller om det är så att de har kontakt med andevärlden.  jag bli inte heller klok på detta.

 • Anonym
  Äldre 29 Oct 15:43
  #66
  Anonym (38) skrev 2010-10-28 22:56:51 följande:
  Finns det människor som gör så med sina barn?! Flickan är ju rädd för rösterna. Hon vill antagligen inte odla nån medial talang.

  Om man nu tror på medier och liknande, så måste man väl i så fall kunna be dem om hjälp utan att blanda in flickan? Ett välkänt medium borde väl själv kunna ta reda på vilken ande från andra sidan som plågar flickan, och be denne lägga av?
  Det är ju just därför som de kanske borde ta kontakt med ett medium, för skulle det vara något sådant som händer så är det just den hjälpen hon behöver ha för att kunna lära sig att stänga av. Och då är det ju inte bara en ande utan är flickan medial så innebär ju det att hon är öppen för andra sidan och kan bli kontaktad av fler än en, hela tiden. Det är inget fel på att ta ett barn till ett medium, så länge inte läkarna har kunnat ställa en psykisk diagnos då, men det kan hjälpa otroligt mycket om hon får prata med någon som kan och så att hon förstår vad det är som händer och hur man hanterar detta och lära sig att just stänga av och att inte vara rädd.
 • Anonym
  Äldre 29 Oct 17:55
  #68
  KlasKristian skrev 2010-10-29 15:58:39 följande:
  Varför? De är ju bara kvacksalvare som lurar en på pengar. Ge mig vetenskapliga bevis på att "medium" verkligen existerar så kanske jag ändrar mig.
  Du ska inte säga att de är kvacksalvare. Det är DIN åsikt. Jag både känner medium och har varit hos främmande medium och jag har inte tvivlat en sekund på att dom vet vad dom snackar om när dom rabblat upp alla jobbiga händelser jag har gått igenom genom åren,  när jag aldrig i hela mitt liv träffat personen i fråga. Och även talat om framtiden och det visat sig att alla saker slår in en efter en. Självklart finns det fejk också men dra inte alla över en kam bara för det.
  Man kan vara skeptisk, men döm inte folk som faktiskt tror på sånt. Jag är helt övertygad om att det finns något på andra sidan, då jag varit med om helt oförklarliga saker och jag var ännu mer övertygad när jag träffade ett medium som talar om saker som hon omöjligt kan veta, som händelser jag var med om tillsammans med en nära vän som gick bort för några år sen. Jag respekterar att alla inte tror på det, det är självklart, men du ska inte sitta och döma ut och komma med sånt där bara för att du tror annorlunda.
 • Anonym
  Äldre 30 Oct 12:21
  #73
  höbåtsolle skrev 2010-10-30 01:20:13 följande:
  Inte bara hans åsikt, men enligt alla definitioner och sunt förnuft. Har du hört om cold reading? Det är oerhört lätt att rabbla upp jobbiga händelser, eftersom offren brukar vara godtrogna och samarbetsvilliga och hela tiden ge ledtrådar.

  Det vore ingen idé att geniförklara mig om jag blundade och med en transcendental min mumla att någon nära dig har gott bort. Även om det troligtvis är sant.
  Okej, det är din åsikt också. Jag håller inte med om det därför att jag aldrig sa något alls mer än att presentera mig och berätta vad jag hette. Hon började babbla utan att jag frågat eller sagt något alls. Klart att någon nära gått bort grejen är ett säkert kort, men det var inte det jag skrev, utan att hon pratade om saker jag gjort tillsammans med honom, som ingen annan visste om förutom han och jag, och nej, det var ingen gå till ica grej utan det här var något annat som ingen annan vet. Heller inte när hon nämnde människor i mitt liv vid namn och berättade om våran nuvarande relation osv. Visst, hon kan ha chansat, men då måste hon ha varit jävligt pricksäker när hon under en hel timme bara babblar om saker som JAG har varit med om och hur JAG har mått under de senaste åren med våldtäkt, kränkning och misshandel i ett förhållande. Man chansar inte och prickar rätt på allas namn, mina känslor och tankar och mina upplevelser utan att jag ens öppnat min käft. Men vi har olika åsikter om saken och det får man väl ha? Du har förmodligen aldrig varit tillräckligt insatt i det för att veta något annat heller.
Svar på tråden Min dotter hör röster
Logga in
Bli medlem