• Anonym (Kaffedraken)

    Min dotter hör röster

    Jag tänker snarare på en liten flicka med en enorm prestationsångest. Som har en liten röst i huvudet som talar om för henne att hon ska vara snabbare, bättre, klara av mer.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag kanske ska tillägga att jag själv hade röster i huvudet som tonåring. Det kom sig av ett dåligt självförtroende vilket utvecklades till en röst som talade om för mig vad jag skulle göra, för att inte göra bort mig. Rösten gav mig direktiv som "gå förbi dom där tjejerna nu, gå utan att snubbla, titta bara rakt fram" men även smädeord när något gick fel "å kolla nu vad som hände din klumpiga kossa". Det var ju mina egna tankar om mig själv jag hörde, men jag uppfattade dom som en utomstående röst.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Var har ni varit på väg med bilen, när rösterna har kommit?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej TS!
    Jag har skrivit tidigare i denna tråd och jag tycker att du verkligen ska fundera mer på det här med höga krav och prestationsångest. DET om något kan göra att man "hör röster" som driver en att prestera mer och bättre. Det är ju egentligen ens egen röst man hör av rädsla för att göra sin omgivning besviken.

    Sen tycker jag att om du är besviken på läkarens utlåtande, så ta din dotter till en specialiserad barnpsykolog. Jag tror att de har betydligt större möjligheter att utrönavad rösterna beror på och hur man bäst hanterar problemet.

Svar på tråden Min dotter hör röster