• Anonym (38)
    Äldre 28 Oct 01:18
    38031 visningar
    89 svar
    89
    38031

    Min dotter hör röster

    Anonym (orolig mamma trå) skrev 2010-08-09 05:17:08 följande:
    Tyvarr pagar det fortfarande och vi har annu inte hittat en lakare som kan saga varfor.
    Vad säger läkarna då? Känner hon/ni att de tar henne på allvar. Det låter som att hon verkligen vill ha hjälp för detta, att det är jobbigt för henne, så därför tycker jag att det är viktigt att hon känner att det pågår nån slags behandling som på sikt ska hjälpa henne.

    Jag hörde röster en period när jag var 5 eller 6 år. Det var som en talkör inne i huvudet som talade högre och högre tills de till slut skrek åt mig. De pratade något främmande språk, så jag kunde inte "lyda" dem. Jag brukade ropa på min mamma, som kom och lugnade mig, men hon tog aldrig reda på vad det berodde på. Till slut brydde jag mig inte om att ropa på henne.

    Jag vet inte hur länge det pågick. Minns bara att det var väldigt hemskt. Men det försvann. En gång i sena tonåren dök rösterna upp igen, vid något enstaka tillfälle. Då blev jag livrädd att det skulle börja igen. Men sen har det aldrig hänt mer, och nu känns det väldigt otänkbart att det skulle hända igen.

    Det är möjligt att sådana här upplevelser är vanligare bland barn, och att de är ofarliga och övergående. Men jag tycker ändå att det är viktigt att föräldrarna visar att de bryr sig och vill hjälpa. I mitt fall kan jag tänka mig att det handlade om en oro för mina föräldrar, som bråkade mycket. Min mamma kommer från ett annat land och rösterna pratade ett språk som påminner om hennes hemspråk. Det språket kan jag inte, och därför förstod jag inte heller vad rösterna sa, eller varför de var arga. (Min mamma var ofta passivt aggressiv.)
  • Anonym (38)
    Äldre 28 Oct 22:31
    #51
    Anonym (orolig mamma trå) skrev 2010-10-28 19:49:47 följande:
    Vad jag ar orolig for ar att hon ar sa otroligt radd for rosterna och sa senast i morse att rosten sa att hon inte ska lyssna pa sin mamma.
    Vad menade rösten med det? Betyder det att hon ska bli lite trotsigare, inte vara så snäll och duktig? Eller betyder det att hon inte ska lyssna på dig när du lugnar henne angående oron för rösterna? Eller är det något annat specifikt tillfälle då hon inte ska lyssna/lyda?

    Tror du hon skulle kunna definiera det lite mer?

    Om hon tror att rösten menar att hon ska bli lite mer trotsig, så kanske det är ett ypperligt tillfälle för dig att både komma närmare henne och hjälpa henne att släppa på prestations-tänket. Ni skulle tillsammans kunna "lura" rösterna genom att komma överens om att hon får trotsa och bråka lite, och att du då ska ha förståelse för det. På så sätt lurar ni tillsammans rösten: Flickan lyder rösten (för att prova om det hjälper) men egentligen är det rösten som blir lurad, för du och flickan har ju tillsammans bestämt hur ni ska göra. Rösten lyckas inte splittra er.

    Men om hon börjar trotsa och bråka så kommer du naturligtvis att svara emot. Du är ju fortfarande mamma, och det är nog viktigt att du har kvar samma regler som förut, så hon har något att trotsa emot. (Framöver kanske ni ändrar en del regler, när ni märker om det är något särskilt hon trotsar mot.) Bråkandet kommer antagligen kännas jobbigt för både dig och henne. För att ni inte ska förlora närheten så är det nog viktigt att ni ofta, i lugna stunder, pratar om bråken och de känslor de väckte, och att ni då kan försonas i att ni båda egentligen är överens om att flickan skulle trotsa, och att ni känner styrka i att rösten inte kan splittra er, för ni är överens.
  • Anonym (38)
    Äldre 28 Oct 22:51
    #54
    Anonym (orolig mamma trå) skrev 2010-10-28 01:23:10 följande:
    Tusen tack for ditt inlagg.
    Jag har hort att det kan vara overgaende, hoppas att det ar det.
    Hur var din barndom?
    Jag vill garna tro och tycka att hon har en perfekt barndom med forstaende foraldrar etc men ibland kan kan komma pa mig sjalv att ge henne for harda krav..
    Ska se om mitt beteende genom att inte ropa nedan for trappan nar hon inte lyssnar (vi bor i ett stort hus pa 12 rum sa man far skrika hogt om nan ska hora.)..
    Tack igen.
    Mvh
    Egentligen var/är nog mina föräldrar som folk är mest, men jag är väldigt olik dem och hade redan som barn helt andra värderingar än dem, så jag trivdes inte särskilt bra. Mina föräldrar gillar status. De pratar ogärna om känslor. Min pappa var/är bekräftelsesökande och vill ha beröm för sitt eviga renoverande, mekande och byggande. Min mamma är duktig och flitig och skulle aldrig köpa färdiga köttbullar, sill eller sillsallad till julbordet. Istället köpte hon en hel, få fisk och gjorde hela processen själv, och så var det med all mat. Och med gardiner och liknande. Det hade väl gått an om hon var hemmafru, men hon jobbade samtidigt heltid och var framgångsrik på jobbet. Inte konstigt att hon ständigt hade kort stubin.

    Livets mening för dem är när andra ser att man är framgångsrik och kunnig. Livets mening för mig är när jag och en annan människa känner att vi verkligen ser och förstår varandra. Vem som är "bäst" av oss skiter jag fullständigt i. Så livet för både mina föräldrar och mig präglades av motsättningar mellan olika värderingar.

    Mina föräldrar tycker att de har gett mig massor. (Prylar, märkeskläder, resor, fritidsaktiviteter - ibland dyra.) Och jag tycker att de knappt gett mig någonting av det jag egentligen ville ha. (Frågor, lyssna på mig, se min personlighet, intresse för mina känslor och tankar, respekt för min åsikt, glädje och uppskattning för min hängivenhet mot dem.)
  • Anonym (38)
    Äldre 28 Oct 22:56
    #57
    Anonym (Helen) skrev 2010-10-28 22:44:21 följande:
    Skulle det göra något om du kontaktade ett välkänt medium som fick tala med din flicka och se om hon får kontakt med andra sidan utan att försöka påverka er på något vis?
    Finns det människor som gör så med sina barn?! Flickan är ju rädd för rösterna. Hon vill antagligen inte odla nån medial talang.

    Om man nu tror på medier och liknande, så måste man väl i så fall kunna be dem om hjälp utan att blanda in flickan? Ett välkänt medium borde väl själv kunna ta reda på vilken ande från andra sidan som plågar flickan, och be denne lägga av?
Svar på tråden Min dotter hör röster