• KlasKr­istian
    Äldre 28 Oct 23:08
    38037 visningar
    89 svar
    89
    38037

    Min dotter hör röster

    Kimona skrev 2010-10-28 01:07:42 följande:
    Jag vet inte vad ni tror, men om läkarna inte hittar några fel på er dotter tycker jag att ni bör vara öppna för att det kan finnas något annat som ni kanske inte förstår.

    Rekommenderar detta program:
    ">

    http://whatstheharm.net/
  • KlasKr­istian
    Äldre 28 Oct 23:37
    #61
    Anonym (orolig mamma trå) skrev 2010-10-28 23:22:51 följande:
    OMG Vilken laskig sida, tank att man kan fa HIV av akupunktur..
    Det står det inte, även om man väl teoretiskt kan få det av skitiga nålar. Däremot botar akupunktur inte HIV.

    OT hursomhelst, ville egentligen bara uttrycka min totala skepsis mot dylika fenomen och visa att argumentet "men det gör ju ingen skada" inte stämmer. 
  • KlasKr­istian
    Äldre 29 Oct 15:58
    #67
    Anonym skrev 2010-10-29 15:43:56 följande:
    Det är ju just därför som de kanske borde ta kontakt med ett medium, för skulle det vara något sådant som händer så är det just den hjälpen hon behöver ha för att kunna lära sig att stänga av. Och då är det ju inte bara en ande utan är flickan medial så innebär ju det att hon är öppen för andra sidan och kan bli kontaktad av fler än en, hela tiden. Det är inget fel på att ta ett barn till ett medium, så länge inte läkarna har kunnat ställa en psykisk diagnos då, men det kan hjälpa otroligt mycket om hon får prata med någon som kan och så att hon förstår vad det är som händer och hur man hanterar detta och lära sig att just stänga av och att inte vara rädd.
    Varför? De är ju bara kvacksalvare som lurar en på pengar. Ge mig vetenskapliga bevis på att "medium" verkligen existerar så kanske jag ändrar mig.
  • KlasKr­istian
    Äldre 31 Oct 11:22
    #75
    Anonym skrev 2010-10-29 17:55:19 följande:
    Du ska inte säga att de är kvacksalvare. Det är DIN åsikt. Jag både känner medium och har varit hos främmande medium och jag har inte tvivlat en sekund på att dom vet vad dom snackar om när dom rabblat upp alla jobbiga händelser jag har gått igenom genom åren,  när jag aldrig i hela mitt liv träffat personen i fråga. Och även talat om framtiden och det visat sig att alla saker slår in en efter en. Självklart finns det fejk också men dra inte alla över en kam bara för det.
    Man kan vara skeptisk, men döm inte folk som faktiskt tror på sånt. Jag är helt övertygad om att det finns något på andra sidan, då jag varit med om helt oförklarliga saker och jag var ännu mer övertygad när jag träffade ett medium som talar om saker som hon omöjligt kan veta, som händelser jag var med om tillsammans med en nära vän som gick bort för några år sen. Jag respekterar att alla inte tror på det, det är självklart, men du ska inte sitta och döma ut och komma med sånt där bara för att du tror annorlunda.
    Jo, jag dömer. Faktiskt.

    http://www.vemihelvete.se/2010/05/lista-topp-10-argument-fran.html 
  • KlasKr­istian
    Äldre 31 Oct 13:34
    #77
    Anonym (Suck) skrev 2010-10-31 12:21:06 följande:
    Tråkigt för dig att du aldrig fick lära dig att respektera andras åsikter. Jag lider med dig.
    Jag respekterar dem när de inte är uppbyggda på rent bluffmakeri. Dessutom, må den som är utan skuld kasta första stenen - eller skulle du respektera mina åsikter om det visade sig att de var, exempelvis, gravt nazistiska?
  • KlasKr­istian
    Äldre 31 Oct 22:35
    #79
    Anonym (Suck) skrev 2010-10-31 18:22:26 följande:
    Ja. Det skulle jag. Alla har rätt till en egen åsikt, även om man inte själv tycker samma. Skulle så vara fallet så är det inte min sak att lägga mig i dina åsikter, däremot skulle jag undvika dom om det nu är så hemskt att behöva inse att alla inte tycker som jag.
    Åsikt och åsikt. Din åsikt är att något som inte på något vis är bevisat och som dessutom av många uppfattas som en ren bluff är fakta. Detta är alltså ingen åsikt utan en förvanskning av sanningen. Troligen är det så att du gick in i ditt möte med det här mediet med inställningen att det skulle funka, varför sannolikheten för att det också är din upplevelse av det hela är större. Skulle jag som skeptiker göra samma sak skulle jag säkerligen avfärda det hela direkt. Bevisbördan ligger på den som hävdar övernaturligheter, dvs dig - och nej, anekdotiska utsagor likt den du tidigare redovisat här är inte bevis.

    Jag fortsätter alltså förhålla mig skeptisk. 
  • KlasKr­istian
    Äldre 1 Nov 09:50
    #82
    Anonym (Suck) skrev 2010-11-01 00:07:57 följande:
    Ja, jag har heller inte sagt att det ÄR så utan bara att JAG TROR på sånt. Du skriver att det inte på något vis är bevisat, samma sak gäller din åsikt. Det finns ingenting som bevisar motsatsen och du skriver även att det av många uppfattas som.... Vad är det som säger att dom "många" har rätt och de andra " många", som tror på det, har fel? Det finns ingen ren fakta eller bevis mot att det finns något övernaturligt och heller inte att det inte finns, bara folks olika teorier och åsikter. Detta är ett rent liberalt ämne, man väljer själv vad man vill tro på.
    Men det funkar inte så. Det är upp till den som kommer med ett extraordinärt påstående att bevisa det. Det finns inga vetenskapliga tester som på något sätt ger stöd åt det du säger. Att du själv tror på det är en sak, men det är beklagligt att du försöker dra med dig andra också.
  • KlasKr­istian
    Äldre 1 Nov 12:57
    #84
    Anonym (Suck) skrev 2010-11-01 12:04:18 följande:
    Nej men det är ju precis det jag säger. Ingen kan bevisa något av det och därför är det upp till var och en att tro vad dom vill. Du kan komma tillbaka och fortsätta diskutera detta när det finns bevis som styrker att det inte finns något övernaturligt. Du, precis som jag, har anknytit till en TEORI, så sluta sitta och tjata om stödjande bevis hit och dit när du själv inte har några motbevis att komma med, mer än olika människors teorier. 
    Och hur resonerar du när du påstår att jag försöker dra med mig andra? Jag kan inte minnas att jag vid något tillfälle försökt att ändra på någons tro.
    Vill minnas att du tyckte TS borde gå till ett medium.

    Och återigen: bevisföring funkar inte på det sättet. Bevisbördan ligger på den som hävdar att någonting är på ett visst sätt, inte på den som hävdar att det inte är så. Det är som med religion; att bevisa att Gud finns är upp till de som påstår att det är så, inte oss andra. 
Svar på tråden Min dotter hör röster