• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • 060810

    Tova tova tova!!! Fy på dig!
    Men jag ska nog inte säga något! :p Jag har städat min dotters rum idag! Dammat överallt och tvättat golv och dammsugit (okej de 2 sista sittandes men ändå). Jag är helt slut nu ikväll i mina stackars höfter.
    Jag som skulle vila denna helgen, men nix jag lär mig aldrig jag heller. Imorn måste jag ge mig på mitt kök som jag inte orkat med på 3 dagar... sen kommer barnen hem imorn och då är det full rulle igen.

  • t0va

    schnappi: jag vet... men ja när skallen är dum får kroppen lida. 


    Är skönt att vetevärmarna hjälper lite, har en som man kan sätta som ett bälte så den går, eller släpar jag mig runt med. Tänkte testa att bada lite varmt och se om det hjälper, fast det får bli efter os när tävlingarna inte håller mig uppe på nätterna ;) 
  • 060810

    hihi jag har en sån ryggvärmare som jag brukar ha men vet inte om den är ok när man är gravid så därför har jag inte använt den. kanske skulle skaffa mig en vetekudde istället?
    eller många så jag kan ha dem överallt på kroppen.. :p
    ja min stackars kropp får lida en del när min skalle inte tänker.. :(  men nu börjar snön smälta här i Skåne och jag är så glad! :)

  • t0va

    Värme är helt ok att ha, fast man bör inte ha det direkt över magen. Det man tydligen ska undvika är massagegrejer som vibrerar, det kan tydligen ge en stor sjögång inne hos bebis. 

  • längtar och väntar

    Nu har min foglossning även börjat sätta sig framme.. Inte skoj alls, igår kunde jag knappt ta mig upp från köksstolen, eller böja mig framåt.. Får då höra kommentarer från min mamma som "äh, det kommer bli värre".. Och så står min svärfar bredvid och småfnissar åt mammas kommentar.

  • Queenofice

    längtar och väntar
    vad irriterade de är de där när dem påpekar att de blir värre. Så klart man vet att de blir värre *morr*
    Har du vart till sjukgymnast och fått instruktioner på vad för rörelser du inte ska göra?
    Kan för övrigt rekomendera att du pratar med arbetsterapeuten att du vill ha en sån här tång för att kunna plocka upp något om du tappar, för du ska inte böja dig framåt.

    När jag ska ta mig upp från stolar osv. så tar jag ändra hjälp ifrån maken eller kryckorna för att ta mig upp. Sätter även en fot under stolen för att underlätta för att komma upp.

  • 060810

    Jag sätter med en fot under stolen när jag ska resa mig. Det funkar bra för mig.

    Ang. kryckor så tycker jag att det avlastar mycket och gör att jag kan röra mig någorlunda, behöver inte ha lika ont som annars, men jag använder dem inte varje dag nu utan bara när det är jävligt.
    Idag är en ganska bra dag förutom att jag har fått hosta vilket gör ont i fogarna.. vill inte hosta för då gör det ont.. :(

  • längtar och väntar
    Queenofice skrev 2010-02-28 11:37:29 följande:
    längtar och väntar vad irriterade de är de där när dem påpekar att de blir värre. Så klart man vet att de blir värre *morr* Har du vart till sjukgymnast och fått instruktioner på vad för rörelser du inte ska göra? Kan för övrigt rekomendera att du pratar med arbetsterapeuten att du vill ha en sån här tång för att kunna plocka upp något om du tappar, för du ska inte böja dig framåt. När jag ska ta mig upp från stolar osv. så tar jag ändra hjälp ifrån maken eller kryckorna för att ta mig upp. Sätter även en fot under stolen för att underlätta för att komma upp.
    Jag har varit hos sjukgymnast och läkare. Är ju sjukskriven på 50%. Ska dock prata med bm så jag kan få remiss till akupunktur också.
    Vad är en arbetsterapeut? 
  • Queenofice

    längtar och väntar
    De är en sån person som till handla håller hjälpmedel :) De är inte alltid sjukgymnasten kan till handa hålla.
    Akupunktur är jätte skönt att få :) Funderar på om man ska skriva de i förlossningsbrevet. :)

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!