• ollile­ah
    Äldre 15 Feb 20:11
    31357 visningar
    303 svar
    303
    31357

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • längta­r och väntar
    Äldre 28 Feb 18:55
    Queenofice skrev 2010-02-28 18:28:05 följande:
    längtar och väntar De är en sån person som till handla håller hjälpmedel :) De är inte alltid sjukgymnasten kan till handa hålla. Akupunktur är jätte skönt att få :) Funderar på om man ska skriva de i förlossningsbrevet. :)
    ok, jag har aldrig blivit erbjuden arbetsterapeut, vet inte vad det skulle vara bra för heller faktiskt. 
    Jag kommer inte skriva något förlossningsbrev, men om jag gillar akupunkturen så kommer jag meddela det när jag kommer in på förlossningen + att min man kommer veta det också.
  • Äldre 28 Feb 20:07

    längtar och väntar
    man blir väl inte direkt erbjuden en sån person heller när man är gravid, men om man behöver hjälpmedel så är det en sån person man ska kontakta oftast via sjukgymnasten :)

    Hoppas du kommer gilla akupunkten :p

  • längta­r och väntar
    Äldre 28 Feb 20:09
    Queenofice skrev 2010-02-28 20:07:39 följande:
    längtar och väntar man blir väl inte direkt erbjuden en sån person heller när man är gravid, men om man behöver hjälpmedel så är det en sån person man ska kontakta oftast via sjukgymnasten :) Hoppas du kommer gilla akupunkten :p
    ok, jag vet inte vad jag skulle behöva för hjälpmedel faktiskt. Visst har börjat göra ont när jag börjat böja mig ner, men det är inget jag skulle få hjälpmedel för tror jag.
    Däremot har jag ett par kryckor ståendes på vinden från när jag hade en spricka i knät. Funderar på att ta fram dem om jag får för ont.. Men jag kanske borde prata med bm om det först?
  • Äldre 28 Feb 20:10

    Många enklare hjälpmedel får man bekosta själv ändå, som tång för att plocka upp saker från golvet. Endel landsting så kan man få sånt, men tyvärr är det flera ställen där man nu måste köpa det själv. 

  • längta­r och väntar
    Äldre 28 Feb 20:11
    t0va skrev 2010-02-28 20:10:32 följande:
    Många enklare hjälpmedel får man bekosta själv ändå, som tång för att plocka upp saker från golvet. Endel landsting så kan man få sånt, men tyvärr är det flera ställen där man nu måste köpa det själv. 
    Visst är det jobbigt att ta upp saker från golvet, men varför betala för ett sådant hjälpmedel. Min man hjälper mig jättemycket t.ex. och mina kolleger hade säkert också gjort det om jag bett dem.
  • Äldre 28 Feb 20:15

    jo, men alla har inte andra som kan hjälpa till, så för de kan det vara ett alternativ. Jag har också en man som tar det mesta av sånt så jag klarar mig hittils. 

  • längta­r och väntar
    Äldre 28 Feb 20:16
    t0va skrev 2010-02-28 20:15:56 följande:
    jo, men alla har inte andra som kan hjälpa till, så för de kan det vara ett alternativ. Jag har också en man som tar det mesta av sånt så jag klarar mig hittils. 
    Jo, det är klart, men hur ofta behöver man ta upp saker från golvet? Jag är väldigt noga med att lägga saker så jag inte behöver böja mig.
  • Äldre 28 Feb 20:19

    Jag lånar tången från rehab här hemma. Men som du säger t0va att det är mycket som man får bekosta själv nu mera.
    Min polare Göran (tången) har hjälpt mig med mycket eftersom det är så många timmar som maken är borta på dagarna. 

    längtar och väntar
    Tror inte de är några problem att du börjar använda kryckorna då de är redan bevisat att de avhjälper och stödjer när man har foglossning och inte bara använda dem då man har så där jätte ont utan hela tiden, jaa kanske inte inne till en början men i allfall när man går ut. Men om man vill vara på den säkra sidan vad sjukgymnasten säger så prata med h*n.

  • längta­r och väntar
    Äldre 28 Feb 20:21
    Queenofice skrev 2010-02-28 20:19:03 följande:
    Jag lånar tången från rehab här hemma. Men som du säger t0va att det är mycket som man får bekosta själv nu mera. Min polare Göran (tången) har hjälpt mig med mycket eftersom det är så många timmar som maken är borta på dagarna.  längtar och väntar Tror inte de är några problem att du börjar använda kryckorna då de är redan bevisat att de avhjälper och stödjer när man har foglossning och inte bara använda dem då man har så där jätte ont utan hela tiden, jaa kanske inte inne till en början men i allfall när man går ut. Men om man vill vara på den säkra sidan vad sjukgymnasten säger så prata med h*n.
    Jag kan inte använda kryckorna på jobb, men tänkte mer att det kunde vara bra när jag är ute och går t.ex. eller till och från jobb.
    Har inte kontakt med någon sjukgymnast just nu, men ska som sagt var prata med min bm nästa gång jag kommer dit.
  • ollile­ah
    Äldre 1 Mar 10:05

    En griptång, strumppådragare och glidlakan (för att lättare kunna vända sig i sängen) -är typiska grejjer som arbetsterapeuten förskriver. Men som sagt, olika i olika landsting... Tycker det generellt har blivit hårdare med förskrivning av hjälpmedel -vad som klassas som det och vad man får betala själv.

    -Guud nu känner jag mig som en gammal tant igen som håller på och åmar mig över massa hjälpmedel -snacka om att man blivit handikappad nu för tiden!!! Är väl bättre å skratta åt eländet, än å gråta menar jag. Men ibland vet man knappt om man ska skratta eller gråta.

    Igår har jag i alla fall invigit barngympan med kryckorna. Det gick ju inte längre å vara med där, men så gick jag dit med kryckorna och gjorde ingenting, utan bara sällskapade -och det gick så bra så! Men det känns fortf knasigt att behöva visa sig *in public* med de. Shoppingturerna (ihop med assistenter typ make alt släkt/vän) har jag ju vant mig vid att ha kryckor men fortf vill jag se "frisk" ut i den mån det går. Kullerbyttor, ringar, plintar, tjockmattor, småbarn, föräldrar och så kryckor... ja, då ser man ju inte särskilt frisk ut precis...


    längtar och väntar skrev 2010-02-28 20:09:15 följande:
    ok, jag vet inte vad jag skulle behöva för hjälpmedel faktiskt. Visst har börjat göra ont när jag börjat böja mig ner, men det är inget jag skulle få hjälpmedel för tror jag. Däremot har jag ett par kryckor ståendes på vinden från när jag hade en spricka i knät. Funderar på att ta fram dem om jag får för ont.. Men jag kanske borde prata med bm om det först?
    Tänkt på när du använder kryckor att du ska gå som i "passgång", men det kanske du redan vet? Skiljer sig ju lite med tekniken man använder vid sprickor Ring o hör med bm, antagligen vill hon att du ska träffa en sjg -om du inte redan gör det? Mitt minne är bra men kort... kan man skylla det också på graviditeten? Skämt åsido, det är ju vanligtvis sjg som provar ut kryckor. Personligen tycker jag att om du har ont och behöver de och de finns på vinden så... ja ta ned och använd de! Även om du behöver göra allt "på rätt sätt" med vårdkontakter osv så verkar det ju onödigt å plågas en enda dag i onödan. För det måste jag ju säga, att hur mkt jag än avskyr att behöva använda kryckorna så är jag så tacksam för att de finns! Utan de hade jag ju inte tagit mig utanför huset. Det jag hatar är inte kryckorna utan att vara så handikappad, det suger verkligen!!
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!