• Anonym (Kaffedraken)

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • Anonym (Kaffedraken)

    En till som har ganska så svår foglossning.... är bara i v 13 ännu med andra barnet... d e inte alls som ja hade d när ja väntade min dotter... då kom d från v 30 ca....
    Jag sitter och funderar lite hur ja ska lägga upp min vardag just nu... går hemma bara då jag är arbetslös så d e väl en bra grej kanske men ja har ändå min 3 åriga dotter hemma som kräver sin uppmärksamhet.... svårt o klä på henne och greja... funderar om man kanske kan få tag på en sån där liten pall med hjul nånstans som man kan sitta på i hallen iaf....

    Ska iväg till sjukgymnast på måndag som först så man får väl se hur man klarar av veckan helt enkelt.... just nu är d skit... kan inte sova o känner mig så trött i ryggslutet o d gör så ont runt om hela bäckenet.... men man får ju något gott från det sen.... känns så avlägset o ha d såhär i flera veckor till!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Här är en till med överjävlig foglossning!! I v. 13 än bara så jag kommer ju ha ONT länge till!!
    Jag kommer ta fram kryckorna idag för det håller fan inte längre nu. Jag har så in i helvetes ont! Ligga ner är en plåga, sitta är en plåga, stå är en plåga... ja vad fan ska man göra???
    Jag är ensam med 2 små barn, 3 och snart 2 år gamla.. det är inte lätt men min stora förstår och har frågat mig ett tag när jag ska ta fram pinnarna (kryckorna). Hon ser att jag har ont och hjälper mig så gott hon kan.
    Hatar att få såna här problem redan nu. Detta är värre än när jag väntade min dotter (3 åringen). Jag har t o m mat i micron som piper, men jag måste resa mig o  gå ut i köket då o det är en PLÅGA!
    Skönt med en tråd där man kan skriva o få förståelse för sina besvär.

  • Anonym (Kaffedraken)
    060810 skrev 2010-02-16 12:03:19 följande:
    Här är en till med överjävlig foglossning!! I v. 13 än bara så jag kommer ju ha ONT länge till!! Jag kommer ta fram kryckorna idag för det håller fan inte längre nu. Jag har så in i helvetes ont! Ligga ner är en plåga, sitta är en plåga, stå är en plåga... ja vad fan ska man göra??? Jag är ensam med 2 små barn, 3 och snart 2 år gamla.. det är inte lätt men min stora förstår och har frågat mig ett tag när jag ska ta fram pinnarna (kryckorna). Hon ser att jag har ont och hjälper mig så gott hon kan. Hatar att få såna här problem redan nu. Detta är värre än när jag väntade min dotter (3 åringen). Jag har t o m mat i micron som piper, men jag måste resa mig o  gå ut i köket då o det är en PLÅGA! Skönt med en tråd där man kan skriva o få förståelse för sina besvär.
    Har du varit till sjukgymnast? Tränar du din bäckenbotten något? Du kanske borde pröva en TNS-apparat?
    Kram!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Gick hos sjukgymnast när jag väntade dottern, det hjälpte inte direk.. blev inte sämre men inte bättre heller..
    Tränar bäckenbotten? inte mer än knipövningar..
    TNS hade jag förra gången, lite lindring men jag hade svårt för det där krypandet på huden som jag upplevde att det kändes som.. fick starka myrkrypningar när jag hade den igång + att det ibland gjorde ont.. :(   har jag använt den fel?

  • Anonym (Kaffedraken)
    060810 skrev 2010-02-16 12:50:26 följande:
    Gick hos sjukgymnast när jag väntade dottern, det hjälpte inte direk.. blev inte sämre men inte bättre heller.. Tränar bäckenbotten? inte mer än knipövningar.. TNS hade jag förra gången, lite lindring men jag hade svårt för det där krypandet på huden som jag upplevde att det kändes som.. fick starka myrkrypningar när jag hade den igång + att det ibland gjorde ont.. :(   har jag använt den fel?
    Det som har hjälpt mig något oerhört är bäckenbottenträning. Inte knipövningar! Ring til en sjukgymnast och prata med dem! TNS vet jag inte, men prata med sjukgymnasten om det med. Du kanske satte plattorna för nära?
    ang bäckenbotten så är det att man tränar så man stärker musklerna kring bäckenet. Vilket ger mer styrka å således mindre smärta. Kan vara bra att träna i vatten med.
    Lycka till!
  • Anonym (Kaffedraken)

    måste ta tag i det!
    fan jag har så ont nu att jag nästan gråter!! :(
    finns det något smärtstillande man kan ta som inte skadar bebis?? Panodil har jag testat men det hjälper inte.. :(
    tänker knappt på annat än smärtan!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej!

    Jag vet inte riktigt om det är foglossningar jag har, är i vecka 6. Har den senaste veckan haft problem till och från, ont i höfterna och långt ner på ryggen. kan inte sitta still (vilket just nu är ett problem då jag är på kurs), mina arbetskamrater tittar lite snett på mig då min stol knarrar varje gång jag rör mig.
    Idag efter lunch har det varit jobbigt, tur i oturen var det att vi hade praktiska övningar, det var ingen som brydde sig och jag satt, stod eller gick om kring.

    Om det håller i sig funderar jag på att be att få gå över till kontoret och dagtid (jobbar idag skift, med mycket gående, trappor och stegar). Då kan man göra saker i lite mer lugn takt, och inte bli stressad om det tar mig tio eller tjugo minuter att göra något.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Lizzyy skrev 2010-02-15 22:09:30 följande:
    Ang bältet har jag ett smalt, som gör att jag inte trycker på magen något, utan under magen liksom.. 
    Det skulle kunna vara något! Mitt är brett, det här gula rehab som typ alla får. Har funderat på att åka in till en special-affär i stan som sjg rekommenderade -där får man "skräddarsydda" bälten. Men jag har inte velat köpa ett för dyra pengar om jag inte får det att funka.
    2barnsmorsa skrev 2010-02-16 06:48:31 följande:
    Försökte citera dig, går inget bra... men i alla fall:
    Det där med att lämna kryckorna i bilen, det gjorde jag med i början. Jag kände att jag såg så "sjuk" ut och friska jag kunde ju inte ha kryckor. Träffade min chef när jag knappt kunde gå och hon höll armkrok för att jag skulle kunna gå och i princip idiotförklara mig som hade lämnat kryckorna på parkeringen -hon hade ju rätt förstås Men det tog TID för mig att acceptera inte bara kryckorna, utan hela grejen -att man är såpass handikappad som man trots allt är. Flera veckor av bearbetning innan jag fattat det själv faktiskt. 
    060810 skrev 2010-02-16 12:50:26 följande:
    Gick hos sjukgymnast när jag väntade dottern, det hjälpte inte direk.. blev inte sämre men inte bättre heller.. Tränar bäckenbotten? inte mer än knipövningar.. TNS hade jag förra gången, lite lindring men jag hade svårt för det där krypandet på huden som jag upplevde att det kändes som.. fick starka myrkrypningar när jag hade den igång + att det ibland gjorde ont.. :(   har jag använt den fel?
    MÅste bara slå ett slag för akupunkturen -jag var där idag igen och detta var andra gången som jag DIREKT efteråt kände en klar förbättring!! Jag kunde få på mig skorna utan att det gjorde det minsta ont Det gick även bra att resa mig upp även om gången fortf smärtade -men jag kunde gå ngt snabbare med mina kryckor och äta lunch med en kompis OCH fika efteråt (innan kunde jag bara sitta absolut max 1 timma åt gången). Sen hjälper ju vattengympan också. Och bäckenbottenövningarna funkar också men mer kortvarigt (i alla fall på mig). Så sjukgymnastik är klart värt att prova om du frågar mig
    Jag tar alvedon -hjälper föga.. Har fått Citodon utskrivet men är inte så förtjust i de risker som trots allt finns, så jag avvaktar in i det längsta. Men prata med din läkare, kanske kan ni hitta ngt annat?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Sama skrev 2010-02-16 17:20:54 följande:
    Hej! Jag vet inte riktigt om det är foglossningar jag har, är i vecka 6. Har den senaste veckan haft problem till och från, ont i höfterna och långt ner på ryggen. kan inte sitta still (vilket just nu är ett problem då jag är på kurs), mina arbetskamrater tittar lite snett på mig då min stol knarrar varje gång jag rör mig. Idag efter lunch har det varit jobbigt, tur i oturen var det att vi hade praktiska övningar, det var ingen som brydde sig och jag satt, stod eller gick om kring. Om det håller i sig funderar jag på att be att få gå över till kontoret och dagtid (jobbar idag skift, med mycket gående, trappor och stegar). Då kan man göra saker i lite mer lugn takt, och inte bli stressad om det tar mig tio eller tjugo minuter att göra något.
    Kan ju vara foglossning -diagnosen ställs mha anamnes och tester hos sjg och/eller läkare. Är det foglossning så är ju trappor och stegar det sämsta man kan göra så det skulle i så fall vara en klok idè att byta uppgifter
    När jag väntade hos sjg hade jag ingen lust att sitta ned -får så ont efteråt och det är segt att komma igång med stå/gå. Plus att jag hade mitt "kära" bälte på mig. Stod i väntrummet (består av en korridor med ngr stolar i) och försökte låtsasläsa alla anslag på väggen. Kände mig som ett fån så jag gav upp efter 7min. Hann väl sitta i ngr minuter, sen var det min tur och det var dags att resa sig upp och vanka fram som en anka igen
    Snabbmakaronen: bor du norr/söder om Sthlm? Vattenhuset har vattengympa på flera håll -därför kan man gå flera gånger i veckan om man bara är villig att åka mellan olika ställen. Tex finns Sickla och Älvsjö söder om stan. Ska även finnas på haninges sjkhus men jag hittade aldrig vilken organisation som har det... i stan finns det på Rosenlunds sjkh (söder) Själv bor jag i södra Sthlm och har därför koll på de delarna...
    Schnappi: Om TENS gör ont ska du skruva ned intensiteten -ibland klarar man mer i början och behöver skruva ned efter ett tag. Det ska inte göra ont. Min erfarenhet är att även myrkrypningarna brukar minska. Sen kan jag få som myrkrypningar när cirkulationen kommer igång, men det känns lite annorlunda mot när det sticker för att TENS-inställningen är för hög.
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!