• ollile­ah
    Äldre 15 Feb 20:11
    31356 visningar
    303 svar
    303
    31356

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • ollile­ah
    Äldre 28 Apr 15:50

    Schnappi: jag köpte alvedon brustabletter -smakar skit men det funkar!


    Tova: tens-en är verkligen guld värt :) Den kan du ju ha mot andra smärtor också. Och när du har hyrt den i 6mån så blir den din egen -mao kan de inte neka dig den i framtiden (vilket för övrigt låter så knäppt att de överhuvudtaget gjort, ungefär som med din arbetsterapeut som inte vill ge dig de hjälpmedel du behöver. De är på tiden at du rycker de i örat! )
  • Äldre 28 Apr 23:11

    Ja inte var alvedonen god direkt, men den gjorde att jag klarade av gårdagen i a f utan större "besvär" eller vad man ska säga... jag överlevde.. :p
    Ikväll gör det rätt ont, men får försöka ta det lugnt o hoppas kunna sova i natt.. har svårt med de flesta ställningar i sängen nu och inget är skönt.. :(  jaja bara jag får sova någon liten timme är jag glad.

  • Äldre 28 Apr 23:23

    schnappi: jo den är jättemumsig :D

    Ikväll så bråkar det för mig med, är på slutspurten i packandet nu, kastar bara ner allt i kartonger där det får plats. Imorgon så ska jag åka och göra lite ärenden i grannstaden, får se hur det går. Känner mig så stor och klumpig nu också, även om min mage är jätteliten jämfört med många andras så känns den gigantisk, fogarna på det... börjar bli svårt att få med benen in i bilen ;)

  • Äldre 29 Apr 08:21

    Tova:
    Vad har du för bil?
    Jag har mardrömsbilen för en gravid kvinna på 172 cm med jäklig foglossning.. En Ford Mondeo! Den går knappt att komma in i längre för antingen gör fogarna för ont eller så slår jag mina långa ben i ratten... Hur fasen ska det gå om en 12 veckor eller nåt när magen är som störst??  Kommer ju aldrig komma in i bilen då! Men bilen är ändå underbar för nu slipper jag åka buss och riskera att få ont för att de kör innan man hunnit sätta sig.. Sen slipper jag massa gående med för jag kan ta bilen dit jag ska.. :p himla bra på så vis, men att komma i och ur den är ett jäkla gissel...

  • Äldre 29 Apr 10:48

    En gammal golf variant, problemet nu är att den är så förbannat låg och även om jag drar stolssitsen så långt bak som det bara går så har jag en viss tendens att fastna med fötterna i dörren. Är ju stel redan innan och fogarna gör inte det hela så mycket bättre.

    Rattmässigt så tror jag inte jag komer få några problem fast jag har flyttat sätet lite bakåt nu men det är gott om plats till ratten. Får se hur det går sen, ska till Ullared och tänkte kolla om jag kan lånna mammas bil då, den är högre så den kanske jag inte ens tar mig in i ;) Men den är ny och har automat. :)

  • Äldre 29 Apr 23:55

    Kör på med Tens nu, var rätt ok att ha det på skuldebladen, testade där först. Har över fogarna i ryggen nu, så skönt det är. Ska lägga mig snart och låta det surra lite och se om jag kan lägga mig utan att få superont.

    Hoppas att det känns bra imorgon också. Är helt slut idag i kroppen efter en väldigt lång dag, men jag fick många ärenden avklarade, så det är en bra dag att testa och se om det hjälper.

  • heartb­eat186
    Äldre 30 Apr 06:37

    NU har jag mått bra ifrån foglossningen några veckor men igår slog det till som ett åskmoln.... jag har knappt sovit inatt för det gör så ONT!!!! ska åka till mina föräldrar idag men som det ser ut nu så får kryckorna åka med denna gången.... jag hatar och inte kunna gå.... har vart hur bra som helst ett tag! har kunnat leka obehindrat med min dotter och jaga henne o så o nu är vi tillbaka på ruta 1 igen... iofs hade jag kanske räknat med detta.....
    Kände bara för o gnälla av mig lite... måste iväg o köpa stödstrumpor idag med för benen känns som stora trädstockar!!! :\

  • Fjäril­en235
    Äldre 30 Apr 06:53

    2006 fick jag veta att jag lider av kronisk foglossning. 2004 fick jag en underbar son.
    Mellan 04-06 hade värk i bäckenet & höfterna. en morgon i mitten på nov-06 vaknade jag en morgon & hade apont i vä höft, kunde inte komma upp ur sängen på det vanliga sättet ( sätta sig upp & svänga benen över sängkanten). Fick lägga mig på mage & vända på mig så att den onda höften pekade upp mot taket & trycka upp mig i sittande ställning.
    Samma vecka kontaktade jag min medicinläkare om en annan sak (svår huvudvärk) & berättade om min onda höft. Han ordnade remiss till rtg för höfter & bäcken. rtg:n gjordes i början på dec-06, en &halv vecka senare fick jag beskedet med posten( pluggade till uska 05-06 & hade två dar kvar till examen när beskedet kom). var ckockad en tid efteråt, fattade det inte.
    2007 fick tid på ortopedmott & träffade en underbar läkare han visade mig min rtgbild, trodde jag skulle svimma när jag fick se den(5 cm mellan bäckenbottenbenen). Träffade läkaren igen i juni samma år & då berättade han att det inte uppkommit efter ett fall, men att jag var född med den.
    Vsr sjukskriven, gick på soc. Af kopplades in & jag blev satt på Vac (värnamoArbetscenter), en plats dit alla arbetslösa går för att träna sig inför ett riktigt jobb. var där drygt en månad, men slutade pga för mycket smärtor i bäckenet & ryggen. Gick med kryckor.
    2008 blev jag skukskriven på heltid, min läkare på VC konstaterade att jag aldrig kommer kunna jobba dels pga min kroniska foglossning & pga min FAS (Fetalt AlkoholSyndrom = min mamma söp under tiden jag låg i hennes mage).
    Testade många olika mediciner både billiga & receptbelagda. Förra året påi nov så var på smärtkliniken & fick en jättebra medicin mot mina smärtor, Tiparol OD, inga smärtor & orkar gör en hel del idag. Men visst finns det dagar då jag är stel ( efter umgängen & andra fysiska aktiviteter, min son blev fsmiljehemsplacerad 05)

    Hade sjukgymnast förra våren, men hon slutade & ansåg att dom övningarna jag har haft sedan 2007 ( hade sjukgymnast på mitt förra bostadsområde & flyttade från min etta till en tvåa på markplan). 
     


    Tar dagen som den kommer carpediem.bloggplatsen.se
  • Äldre 5 May 21:21

    AJ jag har så jävla ont i kväll att det är hemskt. Gör ont vad jag än gör.. :(
    Jag har även kramp i bägge benen och fötterna + att höfterna låser sig hela tiden. Det är så sjukt jobbigt! Måste ju resa på mig snabbt när jag får kramp, vilket är många gånger per dag, men det går ofta inte så bra för höfterna har låst sig eller att jag har så jäkla ont..
    Jag vill snart inte mer, är bara i v. 23 och det är lååångt kvar tills bebis kommer....
    Sen att det blir semester på lördag 1 vecka i Kroatien gör inte saken bättre heller för då vill jag va pigg och glad + att vi ska flyga... hur det nu ska gå med mina kramper i benen och allt.. jaja det får väl helt enkelt gå..

  • Fjäril­en235
    Äldre 5 May 21:27
    060810 skrev 2010-05-05 21:21:31 följande:
    AJ jag har så jävla ont i kväll att det är hemskt. Gör ont vad jag än gör.. :(Jag har även kramp i bägge benen och fötterna + att höfterna låser sig hela tiden. Det är så sjukt jobbigt! Måste ju resa på mig snabbt när jag får kramp, vilket är många gånger per dag, men det går ofta inte så bra för höfterna har låst sig eller att jag har så jäkla ont..Jag vill snart inte mer, är bara i v. 23 och det är lååångt kvar tills bebis kommer....Sen att det blir semester på lördag 1 vecka i Kroatien gör inte saken bättre heller för då vill jag va pigg och glad + att vi ska flyga... hur det nu ska gå med mina kramper i benen och allt.. jaja det får väl helt enkelt gå..
     * Kramar om* 

    Va härligt med utlandssemester, du fixar d.
    William 041016 Tar dagen som den kommer carpediem.bloggplatsen.se
  • Äldre 5 May 21:55

    Tack för kramen! :)
    Jo jag klarar det nog, känns bara så jobbigt ikväll att ha ont.. Hatar att ha ont.. Som  tur är mår jag bra 2 veckor varje månad efter bebis kommit i a f om det blir som tidigare.. Bara ont veckan innan mens + mensveckan, sen mår jag bra igen..
    Ska försöka sova lite nu så jag är pigg imorn när jag ska till psykologen.. Nackdelen bara att sonen är hemma o lite sjuk så han måste följa med.. Hoppas han är snäll nu bara...

  • Äldre 5 May 21:59
    Schnappi: hoppas det lättar för dig snart.

    Själv har jag fått en känselnedsättning på framsidan av låret, känns som om jag har tandläkarbedövning där, ibland så bränner det ungefär som en riktigt jobbig solbränna och sen är det kallt. Ringde mvc idag och de tror att foglossningen har gjort att en nerv kommit i kläm, att mitt bäcken har fixat ännu ett symtom.

    Jag körde med Tens i helgen när vi flyttade, den var min räddning och gjorde att jag inte bröt ihop totalt mer än en gång. Men jag kände en liten pirrande känsla på låret på kvällen och på söndagen så hade jag lite känselbortfall men var tvungen att kunna stå lite på benen och hjälpa till med flytten. På kvällen så kändes det helmysko.

    Men BM skulle meddela sjukgymnasten så ska hon höra av sig. Får väl se om jag ska dit en vända till. Så typiskt mig bara att få ännu mer problem. Märkte idag när jag var på köpcentrumet att det verkar släppa lite när jag sitter i rullstolen, men den är anpassad för min kropp så jag sitter ju rätt där. Så fort jag ställer mig upp eller sitter i soffan så kommer det tillbaka och börjar brännas på låret.

    Hittade andra som skrivit att de inte blivit av med detta ens efter förlossningen. Det gör inte ont direkt mer än att det bränns och känns kallt och är lite tryckande. Så det blir vila nu. Men vi har fått över allt från gamla lägenheten och fått upp kläder och  sånt "måste ha", så jag kan ta det lungt nu.

    Ska åka till mina föräldrar om en vecka på "semester" i 1.5 vecka, ska bli skönt :)
  • Äldre 10 Jun 11:05

    Min foglossning började i v12 och i v25 började det göra ont i ljumsken, det kändes som om jag hade sträckt mig. Det blev värre och värre, och tillslut ringde jag vct för jag var orolig att jag hade fått en blodpropp eftersom jag började få otroligt svårt att röra mig och det sprängde i hela låret. Sökte om det på nätet och hittade denna tråd. Jag kände att jag behövde något om jag skulle ligga och ha så ont i 15 v till. Läk undersökte mig och det gjorde så otroligt ont. Efter undersökningen sa hon att det var absolut ingen propp utan svår foglossning och skrev ut Alvedon. Det var tur att min man var med för annars hade jag inte tagit mig hem. Efter besöket blev jag helt liggande på soffan för att kunna ens ta mig till toaletten. Efter en vecka hemma av smärta så fick min man hämta en toastol för jag kunde inte ta mig till toa. Min barnmorska ringde och hörde hur jag lät och beordrade mig att åka in akut till förlossningen. Där kändes det som om jag inte blev tagen på allvar pga att det var foglossning, jag påpekade att något är fel och att jag fortfarande var rädd för blodpropp, men den förlossninhsläkaren trodde heller inte det. Dagen efter blev jag skickad på ul för att utesluta ventrombos, men det visade sig att jag hade flera djupa ventromboser i bäcken, i hela låret och i vaden. Sedan blev det fullrulle med smärtlindring, blodprover och blodförtunnande.

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!