• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • Queenofice

    längtar och väntar
    De fick jag i helgen och de kändes som att trycket neråt av pyret gjorde att en nerv kom i kläm

  • längtar och väntar
    Queenofice skrev 2010-02-22 11:36:45 följande:
    längtar och väntar De fick jag i helgen och de kändes som att trycket neråt av pyret gjorde att en nerv kom i kläm
    Fast jag är bara i vecka 26, så bebis kan väl inte trycka neråt så än?
    Jag fick det efter att jag suttit i mina svärföräldrars soffa och haft ena benet uppe i soffan.
  • Queenofice

    AnkiFalun
    Vissa säger att de är fogarna andra säger att de är "ishias" nerverna som är i kläm beroende på vilken sjukgymnast man går till

  • längtar och väntar
    AnkiFalun skrev 2010-02-22 11:36:26 följande:
    Hej på er.. Måste fråga jag är i vecka 23.. Och har fått så ont långt ner som jag antar är fogarna det gör även ont i rygg/ rumpa, och strålar ner i benen. Att ta på sig byxorna och ta upp benen så pass lite gör ont. Vad tror ni är detta foglossning?
    Kan säkert vara foglossning, kanske som jag har i kombination med ischiasproblem!
  • AnkiFalun

    är det nått ni blivit sjukskriven för? för vissa dagar kan man ju knappt gå.
    blir om en månad arbetslös, och finns inte en chans jag kan stå till af förfogande dessa sista månader

  • längtar och väntar
    AnkiFalun skrev 2010-02-22 11:40:41 följande:
    är det nått ni blivit sjukskriven för? för vissa dagar kan man ju knappt gå. blir om en månad arbetslös, och finns inte en chans jag kan stå till af förfogande dessa sista månader
    Jag är sjukskriven på halvtid sedan vecka 20 ungefär. Har inte fått "domen" av försäkringskassan än, men det ska nog inte vara några problem.
  • AnkiFalun

    längtar och väntar: gick du till läkare via din bm då eller? och hur kollar dom om man har foglossning? är dom kinkinga att sjukskriva en för det?

  • längtar och väntar
    AnkiFalun skrev 2010-02-22 11:47:45 följande:
    längtar och väntar: gick du till läkare via din bm då eller? och hur kollar dom om man har foglossning? är dom kinkinga att sjukskriva en för det?
    Jag fick först tid till sjukgymnast där det konstaterades att det var foglossning. Hon tryckte och gjorde påfrestningstest och så. Fick då prova ut ett bälte.
    Efter ett par veckor blev det mycket sämre och då ringde jag bm och fick tid till läkare. Även han tryckte på vissa punkter och så.
    Tror inte det ska vara några problem att få igenom det av fk. De har fått så mycket kritik för deras bedömningar så jag tror det inte är lika svårt som innan.
  • AnkiFalun

    ok tack!! Ja detta är inte kul..
    Har dessutom 2 småttingar hemma, så man måste jaga och bära, det hjälper ju inte precis

  • 060810

    Anki:
    Jag vet hur du har det. Har själv 2 relativt små barn. En på 3½ och en på snart 2 år. 2 åringen fick jag stå och hålla nästan hela dopet igår som vi var på. Skitjobbigt och ont hade jag med sen.
    Han kräver rätt så mycket bärande och är gnällig och superrädd för okända miljöer.
    Längtar tills min graviditet är över (augusti) och jag aldrig mer ska göra om det här. Det blir mitt absolut sista barn. Bara hoppas jag inte har besvär av foglossning efteråt. Mellan mina barn har jag i stort sett bara haft besvär halva tiden (veckan innan mens och veckan med mens) däremellan har det varit okej. Kan ju hoppas det stannar där eller blir lättare.

    Nu vill jag bara kräkas!!! Snälla håll tummarna för mig att jag får ner min färdigrätt som står i mikron på värmning... Mår så sjukt illa nu.. :(

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!