• Skehamn2010

    Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?

    För det är ju inte helt ovanligt att killar skyller på att tjejerna såg mycket äldre ut än vad dom egentligen var.

    Säger tjejen att hon är 18 så måste han ju tro på det eller?

    Vad tycker ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?
  • BlommyNess12

    Ja det är väl jävligt svårt att se i den åldern.
    Men det intressanta är att en 15 åring med en 23åring är helt plötsligt okej för alla men kanske ett par månader tidigare så hade det inte varit ok.


  • sär skriven
    BlommyNess12 skrev 2010-02-17 09:46:59 följande:
    Ja det är väl jävligt svårt att se i den åldern. Men det intressanta är att en 15 åring med en 23åring är helt plötsligt okej för alla men kanske ett par månader tidigare så hade det inte varit ok.
    Nja... "med alla" är nog en sanning med modifikation. Den nya lagen säger ju att det automatiskt är våldtäkt om en äldre har sex med någon under femton.
    Helt absurt i mina ögon..
  • snillis
    sär skriven skrev 2010-02-17 10:19:48 följande:
    Nja... "med alla" är nog en sanning med modifikation. Den nya lagen säger ju att det automatiskt är våldtäkt om en äldre har sex med någon under femton. Helt absurt i mina ögon..
    Fast tittar man på förarbeten och praxis (vilket är vad man måste göra för att veta gällande rätt) är det inte riktigt så utan det finns nynanser och undantag.

    Vad är det som är absurt menar du?
  • SötFlöt
    MiisPiis skrev 2010-02-17 09:41:15 följande:
    Man litar ju på när någon säger sin ålder. Tyvärr ber man ju inte om att se leg innan man hoppar i sänghalmen!
    Insämmer! TJEJEN i fråga för väl för fasen ta sitt ansvar med, man är väl inte helt puckad bara för man är 14 år. Ljuger hon om sin ålder är har hon ju problem. Synd bara att killen då får ta skiten..
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova Sarah Mathilda 5/3 ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Jennie med ie
    Jennie med ie skrev 2010-02-17 10:36:44 följande:
    Det ÄR ofta svårt att avgöra ålder. Och säger personen sig vara 18 och ser ut att vara det så är det inget konstigt med att inte ifrågasätta det.
    Och som löver skriver: det beror på sammanhanget också. Även om flickan ser ut som 18 kan sammanhanget i vilket de träffas göra att man rimligen misstänker att hon är yngre än så..
  • Matillin

    Det beror väl helt på.
    Men det finns ju jättemånga tjejer som i den åldern ser flera år äldre ut.
    Och killar är ju inte så oservativa så det går nog rätt lätt att lura en kille att man är 18 när man är 14.

  • Cloud Berry

    Skulle röstat på sista alt.

    Hade en 23-åring satt på någon av våra döttrar när de är 14 så hade han fått så ont att han inte kunnat röra sig på flera veckor.

  • Jennie med ie
    Faile skrev 2010-02-17 12:47:03 följande:
    Svårt. Jag gick på nattklubbar när jag var 16 och passerade lätt för 18-20år. Men som Lövet skriver, det beror på i vilken situation.
    Ja, träffas man t ex på puben där det är minst 18-årsgräns och personen verkligen ser ut som minst 18 också så har man ju sällan anledning att misstro att h*n verkligen är det. Skulle h*n däremot stå i kön till ett högstadiedisco t ex är väl plötsligt oddsen för ett vederbörande är 18 sämre, om man säger så...
Svar på tråden Är det okej att som 23-årig kille ha sex med en 14-årig flicka och sen skylla på att hon såg mycket äldre ut än hon var?