Inlägg från: Lady Dahmer |Visa alla inlägg
  • Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Lady Dahmer
    CeciliaB skrev 2010-02-17 23:06:38 följande:
    Kanon att läsa i V 18...=)
    det roliga är att jag har mest ångest över sängarna på bb! Fan va obekväma de var! jag ligger vaken på kvällarna och funderar på hur jag ska få plats och om jag kommer få lika ont i ryggen av dem den här gången! *asg*
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Myngle skrev 2010-02-18 11:38:20 följande:
    Där gick du upp på bästa ts jag läst på FL någonsin. Snälla bli författare eller journalist om du inte redan är det! Helt underbart!
    ja jag har ju en väldigt förträfflig blogg med förträffliga inlägg och ibland så nickar jag lite sådär klokt åt min egen förträfflighet...... så jag försöker mitt bästa.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    k girl skrev 2010-02-20 14:49:13 följande:
    Men herregud - det där var väl ändå onödigt snipigt sagt?Jag hade en skitjobbig förlossning (sekundär värksvaghet, utdraget, sugklocka, på gränsen till akutsnitt), jag hade ont i hela kroppen efteråt, jag sprack och blev sydd, jag hade helvetiska eftervärkar - men ÄNDÅ var förlossningen något av det häftigaste jag varit med om. Sen kan jag inte påstå att jag hade en "bra" upplevelse, för det var ingen rolig förlossning, men det var en erfarenhet jag ALDRIG skulle vilja vara utan och heller inte ändra på. Det är inte ett jävla dugg synd om mig. Synd att du inte kunde ta tråden för vad det var - skrivet med en hel del glimt i ögonen.
     det känns faktiskt uppmuntrande att det KAN gå lätt! Jag är så jävla nojjig över kommande förlossningen att jag behöver gripa efter halmstrån. Kanske den här gången blir smidig?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Pralin M skrev 2010-02-20 17:55:49 följande:
    Har TS påstått att hennes förlossning var en otrevlig upplevelse? Inlägget och de flesta andra i trånden är skrivna med glimten i ögat. Ingen har väl heller påstått att varje förlossning inte är unik och att de exempel som ges skulle gälla alla. Onödigt att vara så dryg, tycker jag.
    oh, min förlossning - trots det traumatiska - var det bästa som jag upplevt! Vill bara inflika det.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    k girl skrev 2010-02-21 08:53:38 följande:
    Jag surnade till för att jag (till viss del) kände igen mig i trådstarten, låt vara att den är lite raljant skriven - och jag tycker inte att det är ett dugg synd om mig. Hade inte velat byta ut min förlossning mot en lättare sådan (och för mig gick ju återhämtningen dessutom väldigt bra). Jag låg visserligen inte och garvade under värkarna, men det är i alla fall det häftigaste jag har varit med om. Det behöver man liksom inte ha haft en lätt förlossning för att tycka.Nåväl, jag hoppas att du får det lite lättare den här gången. Måste erkänna att jag har förhoppningar på det för nästa barn.
    jo jag fattar varför. ingen fara! Jag försöker bara vara lite liberal och positiv! *s*
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)