• Äldre 17 Feb 23:02
    304628 visningar
    1147 svar
    1147
    304628

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Myngle
    Äldre 18 Feb 11:38
    Lady Dahmer skrev 2010-02-17 23:02:24 följande:
    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan. Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar: 1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.) Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja. 2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta. 3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va? 4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Där gick du upp på bästa ts jag läst på FL någonsin. Snälla bli författare eller journalist om du inte redan är det! Helt underbart! {#lang_emotions_smile}
  • k girl
    Äldre 18 Feb 11:38
    Eftervärkarna när ungen sög. Fy satan, jag har tagit citodon för lindrigare mensvärk.
  • Myngle
    Äldre 18 Feb 11:40

    Ja, eller hur?! Och värre för varje barn. Himmel, som att påbörja förlossning ytterligare en vecka. Sorry, ts, men just det blir värre med varje barn. Själva förlossningen brukar bli lindrigare med tvåan.

  • LadyCh­arlott­e
    Äldre 18 Feb 11:43
    LadyCharlotte skrev 2010-02-18 11:37:13 följande:
    Ha ha ha...Snipperiet..Vilket härligt inläggJag trodde INTE att det skulle göra så förbannat ONT efteråt.Och att amningen bara skulle fungera, inte att det skulle göra ont (det oxå)ALLT gjorde ont..ALLT. WHY lixom!Sedan får man höra direkt efter födseln av pappan att " Now I have to buy you a stairmaster so the stomach disappear" och ngn dag senare " It is embarrassing to be seen with you" ..För att man inte kunde gå normalt pga alla smärtor..Tillråga på allt kände jag mig oerhört ful. Tack för den!!! (han försöker övertala mig om att han skämtar, det må så vara , MEN HUUUR kul är de skämten när man fött barn?????)Själva förlossningen (utdrivningen) gjorde inte ont tack vare den underbara epiduralen. Lustgasen hade ingen effekt = Jag mycket besviken.Hade sett fram emot att sväva på rosa moln (på lagligt vis)Och nog fan minns jag smärtan..Vem har hittat på att man inte gör det!! Spöstraff på det!Finns säkert triljarder saker till jag inte var beredd på men hoppar över att skriva med tanke på mega långt jätte inlägg
    Glmde att sängarna var otroligt obekväma och stenhårda (inte fasen ska man få sova ens ngn minut när man fött barn) Så oerhört hårda att min rumpa domnade bort..Jag kände den inte på flera veckor och fick smiska liv i den..Ja satt och slog mig själv i baken..Tur ingen såg. De hade nog undrat vad 17 man höll på med
  • Verkli­gen
    Äldre 18 Feb 11:44
    Dansken skrev 2010-02-18 01:47:38 följande:
    men måste fråga, blir man inte sjukt slapp? för ngn sa "neeej, inte alls, du är helt normal efeter ngn månad" men vågar inte tro på det..
    3 veckor efter förlossningen så var jag precis som innan mellan benen. Inte ett dugg slapp, sambon påstod snarare att det var lite tajtare men det vet jag inte. Så länge man är noga med knipet osv..
    Men det läskiga är att man inte ser ut likadant samt att det känns lite mer annorlunda inuti, liksom ommöblerat..
    ♥ Ella 29/11 2009 ♥ www.somvemsomhelst.blogg.se
  • Äldre 18 Feb 11:44

    Några saker till..

    Fostervattnet går sen kommer värkarna? Qué? Jag läckte fostervatten i en hel vecka innan förlossning när vi kom in så hade jag jättelite vatten kvar. Stor chock! Då alla bm sa att det var vattniga flytningar man kunde ha i slutet av graviditeten, jättevanligt enligt dom. Än en gång lyssna till dig själv och din kropp än alla bm.

    Sex Hade vi första gången 5 hela månader efteråt, dels för att lusten var totalt bortsprängd, bröst och snippa sved och ömmade. Snippan ömmade ända tills 6-8 månader efter förlossning samt att jag nu i v17 känner av ömmandet då jag har ett tryck nedåt.

    Störst chock!Har blivit oskuld på nytt (trång) och kommer inom loppet av 2 min varje gång mao sexlivet har aldrig vart bättre Så visst finns det fördelar med alla smärtor,sprickor,sydda öppningar

  • 3barns­mor
    Äldre 18 Feb 11:49
    k girl skrev 2010-02-18 11:38:33 följande:
    Eftervärkarna när ungen sög. Fy satan, jag har tagit citodon för lindrigare mensvärk.
    Usch där håller jag med dig :-/

    Med första kändes det knappt och så kom andra, gisses bad om värktablett på en gång...

    väntar nu tredje och det ser jag inte fram emot
  • Verkli­gen
    Äldre 18 Feb 11:53
    Maj Lis skrev 2010-02-18 11:49:06 följande:
    Usch där håller jag med dig :-/Med första kändes det knappt och så kom andra, gisses bad om värktablett på en gång...väntar nu tredje och det ser jag inte fram emot
    Åh såna där eftervärkar slapp jag.. Har hört hur ont såna kan göra så jag hoppas man slipper såna med nästa barn.. Är ju så sugen på nr 2 nu.. Sjukt nog fast man läser den här tråden..
    ♥ Ella 29/11 2009 ♥ www.somvemsomhelst.blogg.se
  • Äldre 18 Feb 11:55
    Myngle skrev 2010-02-18 11:38:20 följande:
    Där gick du upp på bästa ts jag läst på FL någonsin. Snälla bli författare eller journalist om du inte redan är det! Helt underbart!
    ja jag har ju en väldigt förträfflig blogg med förträffliga inlägg och ibland så nickar jag lite sådär klokt åt min egen förträfflighet...... så jag försöker mitt bästa.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Mrs Noname
    Äldre 18 Feb 11:57

    ÄNTLIGEN!!!

    Någon som berättar "the truth and nothing but the truth"!!
    Jag visste att det var nått lurt..

    Har haft otroligt svårt att tro att det skall vara alldeles underbart att SKITA UT EN TRESITTSSOFFA!!

    Äntligen vet jag bättre!
    Ska nu fundera en gång till innan verkstaden börjar om det är värt allt detta.
    {#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)