• Äldre 17 Feb 23:02
    304419 visningar
    1147 svar
    1147
    304419

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Äldre 22 Aug 21:52


    Hej!

    Jag är nog inte den ända som oroar sig för att spricka under förlossningen. Har hittat en olja som ska tydligen hjälpa än att minska risken för att spricka. Ni kan läsa om det  på min blogg: www.foxymama.se

    Här har ni länken till inlägget:  http://foxymama.se/2013/august/undvik-sprackning-under-forlossningen.html

    Kramar

    Foxy Mama 
  • Äldre 23 Aug 15:04

    Att om bebisen dör i magen kan man få fortsätta med förlossningen i typ ett dygn till..

  • Äldre 28 Aug 13:39

    Det var lääänge sedan jag fick mitt första barn och nu är jag gravid med tvåan. Detta var innan jag hade internet, så läsa på var inte så lätt. Hade en bok, en sån där myspys bok där allt är gulligt, vackert och naturligt. Jag hade velat veta massor innan, helst hade jag velat läsa den här tråden. För allt blev liksom fel efter, och under tiden med tror jag. 

    Avslag som luktar illa i kombination med feber ska man inte ha. Särskilt inte två gånger. Det går inte att gå, stå eller knappt röra sej på några månader efter. Man kan svimma under krystningsfasen. BB är snåla så man får bara en stor binda, sedan får man vanliga mensbindor. Det funkar inte om man kissar ner sej precis hela tiden. Att tömma tarmen kommer att vara en pina de närmaste månaderna. Man får ingen smärtlindring efter klipp, massiva sprickor och enorma hemmisar, för det är inte bra för barnet. Om stygnen går upp kommer ingen att sy ihop dom åt dej igen. Man kan bryta både revben och svanskota under en förlossning, och den kommer ändå att benämnas som normal.  När man kört klart sitt maraton får man en smörgås.  Man kan få sova i korridoren på en besöksbrits utan filt för att det inte finns någon annanstans att ligga.

     Jag har faktiskt inget positivt att säga om mina tidigare erfarenheter, men jag hoppas på att bli lite bättre bemött den här gången. Jag vill tro att mycket har ändrats sedan sist.

      

  • Äldre 2 Sep 08:20

    Favoritar! 35 dgr kvar till bf! Scary!

  • johann­awe
    Äldre 2 Sep 09:08

    Att man kan få blåmärke i bäckenet av förlossningen så att det gör äckligt ont att sitta i en vecka.

    Att amningen kan vara svår för mamman (trodde när folk sa att amningen strulade att barnet inte ville ha bröstet) med sår som blir till ärr, smärta vid amning eller när tröjan sitter åt, blodförgiftning, bröstböld och alla trevligheter som kan uppstå.

    Att man kan vara så rädd för hur man ska lyckas hålla bebis levande (var riktigt rädd för spädbarnsdöd).

    Att tipset om att sova under graviditeten borde tas på större allvar (man är ju så trött med en liten hemma men svårt att förstå innan man är där)

  • Äldre 16 Oct 17:24
  • Äldre 21 Nov 13:44

    *puffar denna härliga tråd*

  • Äldre 10 Dec 15:43

    Härlig tråd! Läste dagen innan min förlossning och det var både nyttigt och roligt. Här kommer några insikter till

    Att fostervatten fortsätter att sippra ut om vattnet har gått. Om man får vänta hemma på att värkarna ska komma igång så läcker man konstant fostervatten och vanliga bindor suger inte upp speciellt mycket. Jag fick ta små handdukar och lägga i trosorna för att det inte skulle läcka igenom stup i kvarten. 

    Att det gör ont att amma i början och det gör det för alla. Bebisarna suger rätt hårt. 

    Att brösten spänner som galningar i början när mjölken börjar rinna till. Brösten blev galet stora också. Jag har normalt B-kupa men när mjölken började komma var en amnings-bh med G-kupa jag hade lånat för liten

    Att jag inte kan gå längre sträckor än några hundra meter fortfarande två veckor efter förlossningen. Går jag längre gör det ont i underlivet. 

    Att man ska se till att ha mycket katrinplommon och annat laxerande hemma veckorna efter förlossningen. Nr2 blir mycket lättare då...

    Att jag kunde bli så nojig över plötslig spädbarnsdöd. Jag vill helst ha mitt lilla barn så nära att jag kan höra honom andas hela tiden. Det är svårt att sova då bara.

  • Äldre 13 Dec 23:06

    Att man kan ha en super enkel förlossning o vilja föda direkt efter man redan fött ;) 
    Jag födde min första son o kunde stå o gå direkt efter, o mådde super.. 
    med andra barnet gick det ännu bättre, han fick komma te neo då han va 6 veckor för tidigt född o jag stod där knappt en timma efter o bara titta på honom. ingen trodde ja nyss fött..

    så pigga va ja :)


     


    Alla förlossningar ÄR OLIKA... En del har super enkla som jag som längtar efter att föda igen, medan andra har hemska förlossningar..


    ★°☆ Kewin 9/7-09 ★°☆°★ Theo 9/1-13 ☆°★
  • Äldre 21 Dec 14:02

    Att förstföderskor kan föda på 4,5 timme från första känningen! Att det gör jävligt ont när mjölken rinner till 100 gånger värre än förlossningen och då han jag ej med någon bedövning alls :) Att rester från moderkaka och hinnor kan finnas kvar/man kan ha en extra moderkaka som bokstavligt talar hänger ut efter en vecka! Ungefär det jag var mest oförberedd på!

  • Äldre 28 Dec 22:16

    Herregud, högavisan, vilket förskräckligt omhändertagande! Har du hunnit få andra barnet än? Jag hoppas innerligt att du fick/kommer få en helt annan upplevelse den här gången!

  • Äldre 30 Dec 02:49

    Nr 1: att epidural kan sättas fel och resultera i noll smärtlindring, avtagande värkarbete och Därmed värkstimulerande dropp, samt den lilla bieffekter att nerverna i ryggen bedövades så att jag inte kunde kissa på tre veckor. det i sin tur medförde två urinvägsinfektioner, katetrar, hjälpmedel för att tömma blåsan hemma och till slut en liten käck kran som opererades in fram på magen - detta gjordes genom att fylla hela blåsan till bredden och bara det var värre än själva förlossningen. Rekommenderar inte epidural... Nr2: Att allt fostervattenprov inte rinner ut när "vattnet går". det kan sippra i flera timmar. beväpna er med bindor av största möjliga sort alt blivande storasyskonet blöjor... Nr3: det kan gå helt strålande också - född på 6,5 timme, 2 krystvärkar under 10 minuter. Klart! fast det är klart- hade ju vansinnigt ont i underlivet efteråt... Amningen var nog inte vår grej, varken jag eller barnen har fattat hur man ska göra... Det har resulterat i såriga bröstvårtor, ledsen mamma och konstant hungriga barn alla tre gångerna. Detta trots hjälp från förlossningspersonal, BB och BVC...

  • Äldre 2 Jan 22:39

    Att det efter ett snitt gör djävulusiskt ont att kissa..! Kändes som hela blåsan var på väg ut & dessutom hade den multipla misslyckandena med att sätta kateter sett till att det kändes som att hela urinröret var ett stort sår.


    Det mesta andra var jag beredd på, men hade inte haft en tanke på att de faktiskt bökar om varenda organ i kroppen (typ).. Förvånad

  • Äldre 4 Jan 15:03

    Tack för att ni delat med er av era erfarenheter tjejer! Jag vill veta allt, hellre bli positivt överraskad än chockad över allt som kan hända som inte är "allmänt känt". Nu är jag inte ens i närheten av att gå igenom en förlossning, men när det väl är min tur hoppas jag på att vara ordentligt förberedd :)

  • Äldre 28 Apr 13:55

    Har under två dagar suttit och läst igenom varje inlägg i denna tråd. FANTASTISKT är allt jag kan säga. Tänk vad kvinnokroppen kan och tänk vad vi står ut med och går igenom!

    Jag är oerhört tacksam för att ni delar med er av alla era upplevelser så att man är lite mer införstådd i vad som faktiskt kan hända och hur det kan kännas. Vad som är normalt eller inte osv.

    Det jag har tagit åt mig mest av är dethär med att amningen gör ont i början (åtminstone för majoriteten). Jag har sett fram emot det väldigt mycket under hela min graviditet och hade nog blivit väldigt ledsen över motgången med smärta om ni inte hade förberett mig på att det kommer bli så och sen blir det bättre!

  • Äldre 28 Apr 14:10
    Miss Stalhammar skrev 2015-04-28 13:55:54 följande:

    Har under två dagar suttit och läst igenom varje inlägg i denna tråd. FANTASTISKT är allt jag kan säga. Tänk vad kvinnokroppen kan och tänk vad vi står ut med och går igenom!

    Jag är oerhört tacksam för att ni delar med er av alla era upplevelser så att man är lite mer införstådd i vad som faktiskt kan hända och hur det kan kännas. Vad som är normalt eller inte osv.

    Det jag har tagit åt mig mest av är dethär med att amningen gör ont i början (åtminstone för majoriteten). Jag har sett fram emot det väldigt mycket under hela min graviditet och hade nog blivit väldigt ledsen över motgången med smärta om ni inte hade förberett mig på att det kommer bli så och sen blir det bättre!


    Och ditt inlägg är ett sånt som får mig att gilla FL och ha hopp om mänskligheten.

    Hoppas allt går kalas för er <3
  • Äldre 17 May 12:23

    Nr 1: förlossningen gick lätt och smidigt. Hann aldrig få någon bedövning då det gick undan och sprack inget. Från första känning till bäbis ute tog det 7.5 timmar varav 3 av dom på förlossningen. Direkt efter gick jag upp och tog kort på alla barnmorskor och kände att detta gör jag gärna om.

    Nr 2: Visste att förlossningen med 2an går i regel fortare än med 1an men var inte beredd att från första känning till bäbis ute tog det 1.5 timme. Hade så fruktansvärt ont då jag öppnade mig så fort och vi hade 1 timme in till förlossningen. Fick krystvärkar i bilen och sambon vägrade stanna så jag fick sitta och knippa igenom krystvärkar i 15 minuter. . Då körde sambon i över 100km/t samtidigt. Väl framme mötte dom oss med en säng och lillan föddes på 1 krystvärk. Sprack inget nu heller och noll smärtlindring.

    Nr 3 skulle bli planerad igångsättning men väl på plats fick jag värkar och lillan föddes 4 timmar senare. Gick lite trögt med värkar i början men när jag va 4 cm öppen på en värk gick det över i krystvärkar så lillan föddes 15 min senare. Sprack inget här heller.

    Förlossningar kan gå bra trotts fullgångna barn utan smärtlindring och utan att man spricker något. Och är pigg och glad efteråt :)


    ♥Elina 22/1-2010♥Linnéa 21/6-2011♥Emilia 14/12-2012♥Bäbis 14/1-2016♥
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)