• Äldre 17 Feb 23:02
    304418 visningar
    1147 svar
    1147
    304418

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Myngle
    Äldre 18 Feb 12:00
    Mrs Noname skrev 2010-02-18 11:57:56 följande:
    ÄNTLIGEN!!! Någon som berättar "the truth and nothing but the truth"!! Jag visste att det var nått lurt.. Har haft otroligt svårt att tro att det skall vara alldeles underbart att SKITA UT EN TRESITTSSOFFA!! Äntligen vet jag bättre! Ska nu fundera en gång till innan verkstaden börjar om det är värt allt detta.
    Eller så ber du lite snällt, en av alla dessa MANLIGA förlossningsläkare, om ett litet litet snitt. {#lang_emotions_wink}
  • blir mamma 08
    Äldre 18 Feb 12:02

    jag älskar trådar som denna {#lang_emotions_laughing} det är mycket man inte vet innan man får sitt första barn och som man inte vill lära sig den jobbiga vägen.. som eftervärkarna, 3 dagars gråten, svettningar och hur ont det gör när mjölken rinner till efter ett par dagar.

    På mig rann mjölken till på 3:e dagen och hade samtidigt 3-dagars-gråten... lagom kul att ha symptom liknande mjölkstockning med en ond hård klump i bröstet, hög feber och dessutom vara otröstlig.

    Sex hade vi ca 2 veckor efter att avslaget slutat, glidmedel var ett måste under hela amningsperioden!


  • MiloLK
    Äldre 18 Feb 12:04

    min störta överasskning var nog att jag 1 år senare efter förlossningen fortfarande inte klarar aav att ha sex utan att skrika rakt upp i luften av smärta. har gnällt i ett år till min barnmorska. tillslut konstaterade gyn att jag var tvungen att behandlas för att kunna bli hel ....skoj skoj!

  • Äldre 18 Feb 12:05

    Efter att ha varit fullt öppen och beredd att krysta (24 timmars värkarbete) och sedan få akut snitt var jag inte beredd på! Efteråt kändes det som om jag blivit påkörd av ett tåg och överkörd av en lastbil samtidigt. Jag hade så förbannat ont i hela kroppen och var totalt mörbultad.
    Att mjölken inte rann till direkt var också konstigt; jag fick låna en bröstpump på bb och bm sade till mig att ta 10 minuter per bröst. 10 MINUTER! När det kom blod istället för mjölk lade jag av, och hade sedan såriga bröstvårtor i flera veckor. Jag grät varje gång jag ammade.
    Men men, minnet är som sagt kort och intensivt och nu väntar jag tvåan !

  • Äldre 18 Feb 12:06

    Fastän jag hade fött ett barn innan var det ingen som hade nämt några eftervärkar, jag trödde seriöst att livmodern skulle ge sig iväg.


    Livet är för kort för att dansa med fula killar
  • k girl
    Äldre 18 Feb 12:06

    Ok, en lunch senare och jag har kommit på lite till:

    Hur ofantligt jobbigt det är när man kan behöva hålla emot krystvärkarna. Allt jag hade läst var "kroppen vet vad den ska göra", ungefär. Jovisst, men då uppstår problem när man inte FÅR krysta trots att man har krystvärkar. Tänk er att hålla emot en brännande ränndiarré som ingenting annat hellre vill än komma ut och hela tarmsystemet krampar. Fy tusan. I det läget tog jag glatt emot en spinalbedövning.

    Hur lite det är som egentligen är instinktivt. Där ligger man med en bräcklig liten bebis i famnen. Never mind blöja och påklädning, men hur ska man hålla, lyfta, amma? Jag tordes knappt peta i min son det första dygnet.

  • Lincon
    Äldre 18 Feb 12:09

    Haha nr 4 känner jag dock inte igen, upplevde inget problem med att krysta bajskorvar efteråt

  • Äldre 18 Feb 12:10

    Men tack. Jag ville ha barn innan jag läste den här tråden :(

  • Äldre 18 Feb 12:11
    annanka skrev 2010-02-18 11:35:27 följande:
    Med ettan var jag helt oförberedd på: att man kunde föda barnet på mindre än 24 timmar Smärtan i ryggen! Värkarna ska väl kännas i magen? Duschen efteråt, denna otäcka hud, som inte känns som min egen. Att man inte får gå mellan förlossningen och BB avd efteråt, pga risken att svimma. Jag var så löjligt pigga att jag hade kunnat hasa mig runt Göteborgsvarvet! Med tvåan: att det kunde ta längre tid än ettan Denna ryggsmärta, gjorde det lika ont förra gången? Att barnmorskorna tydligen känner sig overksamma om man klarar sig själv. Att svanskotan kunde gå sönder Att föda ett barn i framstupa hjässbjudning är som att "kalva" ut en kalv (kommer hon aldrig ut??? Det var ut-in-ut-in-ut-inX10 innan hon kom ut) Att återhämtningen efter andra förlossningen kunde ta så mycket längre tid än första! Tösen är tre månader och jag rör mig fortfarande i ultrarapid.
    jag fick frågan om jag ville ligga i sängen när vi skulle upp på bb men jag fick faktiskt gå själv, jobbigt var det men jag vägrade ligga i nån nedrans sjuksäng och bli rullad genom korridorerna
    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • Äldre 18 Feb 12:11
    k girl skrev 2010-02-18 12:06:31 följande:
    Ok, en lunch senare och jag har kommit på lite till: Hur ofantligt jobbigt det är när man kan behöva hålla emot krystvärkarna. Allt jag hade läst var "kroppen vet vad den ska göra", ungefär. Jovisst, men då uppstår problem när man inte FÅR krysta trots att man har krystvärkar. Tänk er att hålla emot en brännande ränndiarré som ingenting annat hellre vill än komma ut och hela tarmsystemet krampar. Fy tusan. I det läget tog jag glatt emot en spinalbedövning. Hur lite det är som egentligen är instinktivt. Där ligger man med en bräcklig liten bebis i famnen. Never mind blöja och påklädning, men hur ska man hålla, lyfta, amma? Jag tordes knappt peta i min son det första dygnet.
    Hahah jag kan hålla på hela eftermiddagen får så många minnen tillbaka nu
    Efteråt när allt är klart och man ligger på BB och barnmorskorna hoppar in i rummet stup i kvarten för att kolla MIN BLÖJA Fyfan så förnedrande jaha har det kommit nåt mer blod "upp med filt ner med trosor och kolla!!!!" Eh ja man är typ medvetslös och tänker inte så mycket just då men vad utlämnad man är ÄVEN efter förlossningen!

    Barnmorskan bytte på vår dotter för första gången kommer aldrig förlåta henne för det ville att pappan skulle få äran
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)