• DrKejs

    Jo, jag är en manshatare.

    Ok, det här var riktigt illa. En manshatare som du ska inte komma i närheten av småbarn. Det är en katastrof att ha en som du på en förskola; hur i helvete kan det vara ok att ha manshatande feminister på våra förskolor? Helt jävla otroligt!

  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-21 12:52:36 följande:
    80% av våldet i hemmet gäller män som slår kvinnor. 98% av alla sexualbrott begås av män. 1 av 4 kvinnor har nån gång utsatts för sexuell kränkningar. det är ganska nedslående siffror,
    Vad spännande! Var har du fått dina siffror från?
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-21 20:17:32 följande:
    de siffrorna hittar du om du läser lite böcker.
    Ok, ska jag börja med Törnrosa eller Slagen Dam? Det borde inte vara någon större skillnad, bägge är ju sagor.
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-24 06:01:33 följande:
    de lär sig genom att iaktta andra barn. Av affärernas uppdelning. TV. Media. Och ja, genom oss vuxna. Redan när barn är två år gammla så har de lärt sig vilka kläder och vilka beteenden som förväntas av respektive kön.
    Ok, nu får du nog ta och ge dig. En tvååring har enligt dig lärt sig vilka kläder och vilka beteenden som förväntas av pojkar och flickor. Underlag för ditt påstående tack.
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-24 07:57:03 följande:
    det spelar ingen roll vad jag anger för källor, du har en bestämd uppfattning redan. Det finns massvis med forskning i området. Det är bara att välja och vraka i litteraturen.
    Men om du ger mig ett underlag så har jag absolut inga problem att ändra uppfattning bara det är ett bra underlag; jag är på intet sätt låst vid en specifik uppfattning.
    Eftersom du anger något sådant som jag rent spontant anser vara ologiskt så kan du väl upplysa mig om hur det ligger till genom att länka till den forskning som du hänvisar till.
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-24 08:26:22 följande:
    sen är det ganska minimal chans att ett barn som aldrig lekt med dockor helt plötsligt skulle vilja göra det. barn gör det de kan och är bekant med.
    Nix. Barn gillar att utforska och lära sig nytt. Om barn bara gjorde det de kunde och var bekanta med så skulle vi inte existera som art.
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-24 09:46:20 följande:
    jag läser böcker. Jag googlar sällan.
    Ok, rekommendera böcker då.
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-24 09:51:54 följande:
    jag säger inte att barn bara gör det de kan, men de föredrar det de kan. Precis som vi vuxna. Ett barn som bara lekt med bilar eller bara dockor är sällan intresserad av att börja leka med nåt helt nytt till skillnad från barn som haft tillgång till mer variation. Ett barn som aldrig ritat eller som aldrig klättrat i träd är inte lika benägen att göra det på eget bevåg. eller tror du på allvar att det inte gör nån skillnad alls på vad barn har för utbud?
    Om barn föredrar det de redan kan, hur kommer det sig att de oftast blir upprymda och exhalterade inför nya leksaker, nya aktiviteter, nya lekar, mm?
    Hur kan du påstå att ett barn som aldrig klättrat i träd inte är lika benäget att göra det på eget bevåg? Det faller på sin egen orimlighet; barn utforskar sina gränser hela tiden, till detta hör också att klättra i träd. Sen har jag faktiskt aldrig ens hört talas om föräldrar som tar sitt barn till närmsta klätterträd och introducerar dem för det och hur de ska klättra, precis lika lite som föräldrarna introducerar klättrande på stolar och bord (för övrigt har jag fotat första tillfället då min egen dotter utforskade klättrandets fantastiska område och satte sig mitt på köksbordet).
  • DrKejs
    Apmor2 skrev 2010-02-24 11:45:48 följande:
    barn tycker om att göra det dom känner sig duktiga på, precis som vuxna. Detta betyder dock inte att dom inte vill testa nya saker. Att utforska ligger i barns, o människans, natur, man behöver generellt sett inte uppmuntra till det så länge man inte sätter hinder för det. Ett barn behöver inte ha en docka för att leka med dockor, underskatta inte barns fantasi.
    Japp, precis min uppfattning. Underskatta inte barnen, de har en naturlig strävan efter att lära sig och ett stort mått av fantasi.
  • DrKejs
    Lady Dahmer skrev 2010-02-24 11:50:09 följande:
    läs tråden igen. Där förklarar jag precis vad tanken bakom genus är. Och det handlar inte om "bara för att". Det handlar om att bredda rollerna och ge barnet tillgång till fler roller än två.
    Och det gör du genom kompensatoriska aktiviteter där du aktivt försöker styra deras beteende?
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.