• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    Och mina läsare är inga idioter som inte kan tänka själv. Tvärtom, det är väldigt hög intelligens på kommentarerna i min blogg och i de flesta trådar jag startar.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    honkie skrev 2010-02-25 02:11:10 följande:
    det är oftast så det låter när man känner hur fel man har. kanske har jag misstolkat dig fast isåfall hade jag fel när jag skrev att du är bra på att uttrycka dig i skrift.men jag skulle jättegärna vilja att du förklarar vad du menar.
    om du har specifika frågor så svarar jag mer än gärna, men hela ditt inlägg var full av en massa antaganden och fördomar om min person och hur ska jag kunna bemöta det? Varför ska jag behöva försvara min person? Varför inte bara diskutera sakfrågan?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    LyckligtSlut skrev 2010-02-25 02:50:04 följande:
    En tanke slog mig idag när jag var ute och gick. Tänkte på denna tråd då, av någon anledning.När jag själv blev utsatt för grova övergrepp av flera män för många år sedan, det var andra män som stöttade mig efteråt. Uteslutande. Kvinnorna jag hade oturen att söka stöd hos då eller som jag mötte inom vården vid den tidpunkten, de lade så hemskt mycket skam på mig.Vad gjorde du där?Varför var du klädd sådär?Men du ligger ju med alla!Ja, vad skulle han tro när du alltid är så trevlig?Dessa saker fick jag höra av kvinnorna. Både de som var mina vänner, de på sjukhuset, hos polisen och t o m hos kvinnojouren (hos kj lite mer indirekt)!Känns inte bra att skriva det när jag inte är anonym, men jag gör det ändå.Kanske därför jag inte alls känner likadant som ts när det gäller män. För mig har det alltid varit män som varit mitt stora stöd, även när det varit män som gjort mig illa. Ibland särskilt då.Som om man blir slagen av sin pojkvän t ex. Då säger tjejkompisarna argt "Du är ju dum i huvudet som låter honom göra så!" Killkompisarna säger: "Om han rör dig igen så tar jag sönder honom!" Det senare får då mig att känna mig mindre skyldig och känna att jag är en bra person som förtjänar ett bättre liv. Det gör att jag haft större möjlighet att lämna ett dåligt liv än om jag får höra att jag är en idiot bara.Äh, tänkte bara på det idag. Kanske inte har med debatten att göra direkt, men varför är så många kvinnor så elaka och oförstående mot andra kvinnor, på ett mycket mer utbrett sätt än jag upplevt att män är?Är det någon alls som känner igen sig?
    Påminner om mina erfarenheter. Kvinnor får alltid ta ansvar för männens kukar och lustar, om det handlar om våldtäkt och övergrepp eller om det handlar om abortfrågor och preventinmedel och när det hanldar om våld.

    Jag startade en tråd i ämnet. "boys will be boys" för att belysa problemet. Det startar på dagis. Jag citerar mig själv:

    Jag kom i puberteten när jag var runt 8. Små tuttar växte fram. Jag tror jag var först i klassen. Att vara först är inte så lattjo som det kan låta. Tjejerna retades, mamma envisades med BH och småpojkarna tog för sig. Rätt så friskt. Att bli nertryckt bakom skolan för att gänget vill känna är inte heller speciellt kul, och på den vägen var det.

    Det pågick tills jag var gott upp i tonården.


    Klagade jag (och det gjorde jag ofta) till lärarna så fick jag höra att "de är ju kär i dig!" eller "jo men pojkar är så, de vet inte bättre" (Boys will be boys)  eller "Det var väl inte så farligt!" när jag gråtandes för femtioelfte gången blivit nedtryckt på marken och klämd på av killarna i 5:an.

    Eller favvon; "Men det är ju du som retas med pojkarna, klart de blir till sig då! Du får väl sluta med det!"

    Dessa pojkar fick alltså budskapet att det ÄR ok att ta för sig. Vadå hon vill inte? JAG vill och då får JAG. JAG är man och då får JAG.

    Budskapet jag fick och massvis med andra tjejer med mig? Att vi inte har rätt till vår kropp. Varför klagar du? Det är HANS rätt! Din kropp är allmän egendom och du har ingen rätt att bestämma vem som tar och när. 

    Och vi lär oss flickornas viktiga läxa; Min kropp är inte min att bestämma och styra över. Och sen växer man upp med skuld och skam och tillåter männen att ta för sig för det är ju Deras Rätt.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-24 23:07:24 följande:
    Njaa. jag tror knappast att de som byter kön faller in i den beskrivningen. Det ligger nog djupare än så. Det är inget som säger att sport är för män och smink för tjejer, tycker att dagens samhälle är rät riktat åt båda hållen. Hade kanske kunnat förstå mer av Dahmers tänk om det varit på 50-talet, men så är det inte riktigt längre. Och jag anser inte att typiska "flickiga" beteenden skulle vara sämre än just pojkiga, men många verkar tro att en tjej som ser tjejig ut "mesar" man med. Det handlar inte om utseende utan utstrålning och attityd. Kolla bara på grynet, hon är ju hur cool somhelst i sitt rosa och glittriga fluff-fluff, och endå vad jag skulle kalla "typiskt kvinnlig". Vi lever inte "förr i tiden" längre då klänningar å prinsessor enbart  förknippades med törnrosa och askungen, nu är ju dagens prinsessor/tjejer bra mycket tuffare än då. SÅ jag tycker att det går till överdrift, och jag vill mer än gärna ha kvar liiiite av "könsrollerna" som att det är "damerna först" osv... det enda jag förespråkar är lika lön till samma arbete, men det är oxå allt. Vi är alla människor och lika mycket värda oavsett kön. Men det är oxå allt enligt mig. Våra olikheter kompletterar varandra, annars skulle det inte finnas MAN och KVINNA tror jag. Vi fick 2 olika kön för att fortplanta oss, och med detta så blev vi olika, våra kroppar fick olika förutsättningar etc. Men det är MIN åsikt, som sagt.
    jag förstår inte vad det finns för anledning att särbehandla kvinnor. Varför ska män dalta med oss och varför ska vi förvänta oss att de håller upp dörrar eller på annat sätt tramsar runt?

    Jag tror på att visa respekt (och hålla upp dörrar) för ALLA. Oavsett kön, oavsett ras, oavsett .....

    Tänk om jag skulle säga att jag som vit skulle vilja ha privilegier som svarta inte får. "jo men jag vill att svarta håller upp dörrar för oss vita" Vilket liv det skulle bli! Och hur fel det skulle vara.

    Ang. kompletera - jag och min man är väldigt lika. VÄLDIGT lika. Vi har gemensamma intressen och tycker och tänker lika om det mesta.

    Mina väninnor och jag kompleterar också varandra. På fler än ett sätt och vi är inte lika i alla avseenden. Jag förstår inte den här tanken att man måste bevara könsrollerna för att vi ska passa ihop. Det är ju snarare tvärtom känner jag. Tänker speciellt på en av de mest sålda relationsböckerna genom tiderna; "män är från mars och kvinnor är från venus" - tänk vad mycket problem och missförstånd som skulle undvikas om vi INTE fostrades så jävla olika....?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    giftgrodan skrev 2010-02-25 09:10:21 följande:
    Uhm, jag är på flera forum, varav vissa är mansdominerade, och jo, det är faktiskt ungefär samma gafflande.
    herregud ja! Ett av mina stammisställen är mansdominerat och jävlar vilket kackel det är där.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TessaS skrev 2010-02-25 09:56:19 följande:
    Jag håller med dig i sak. Dina exempel i inlägg 244 till exempel, stöttar jag helt.Men... jag har svårt att leva mitt liv och hata på det sättet som din ts. Jag gissar att det är tillskruvat för att folk ska uppmärksamma och tror inte du går och hatar "till vardags"... men jag har ett annat sätt att se på det.De gånger jag känner att jag blivit "överkörd" av ex gubbar på jobbet, så är det bara att inse att deras föräldrar INTE tänkte på jämställdhet... Det sporrar mig att se till att min son bli annorlunda, det sporrar mig att göra lite bättre för att ge dom en mental pungspark. Men hata orkar jag inte med. Det tar mig inte någonstans om jag  är en bitterfitta och jag är karriärkåt. Jag slåss, men jag slåss på männens vilkor och inte genom att bli klassiskt kvinnligt arg och sur.
    vill bara påpeka att jag inte är arg och sur. Jag är heligt förbannad och DET sporrar mig.

    I övrigt så går jag ju givetvis inte runt och hatar och hetsar upp mig till vardags. Tvärtom. Och bitter är ju det sista jag är. Neurotisk absolut, men bitter nej.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-25 14:24:20 följande:
    DET är ett HELT annan ämne. Nu talar vi KÖN, inte etnisk bakgrund.
    varför är det ok att diskriminera och särbehandla kön, men inte ras? Vad är skillnaden?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-25 15:46:44 följande:
    varifrån har jag talat om DISKRIMINERING?? Snälla sluta läs in så mkt tack.
    det är diskriminering att särbehandla kön.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-25 15:57:42 följande:
    det beror ju på om du väljer att kalla det just särbehandling? Det du anser vara särbehandling kanske någon annan uppfattar som artighet/respekfullhet? Har du inte tänkt på det?
    fortfarande diskriminering och särbehandling. Att behandla människor utifrån kön är lika förjävligt som att behandla dem utifrån sexualitet, ras eller dyl.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.