• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    LyckligtSlut skrev 2010-02-25 16:06:59 följande:
    Men vad jag försökte framföra i min text är att det varit som värst för mig att det alltid är kvinnor som rättfärdigat männens beteende. Inte männen, trots att männen ofta varit av den "grabbiga" sorten, den som slänger sig med korkade uttryck, skryter om vilka tjejer de dragit över osv. Tyvärr var det ofta gärna de kvinnor i min närhet som är uttalade feminister (antagligen därför jag slutade kalla mig feminist, blev less på att höra till samma grupp som alltid attackerade mig i min svåraste stund). Har inte fått höra det av män, bara av kvinnor. Tyvärr. Kan därför inte förstå riktigt, trots att jag verkligen känner igen mig i hur du beskrev din pubertet osv.
    jo jag förstår hur du menade, det är kvinnor i mitt fall också (inga feminister dock) Vi är våra egna fångvaktare.

    men kontentan är ju att oavsett om det är kvinnor eller män som rättfärdigar männens beteende så handlar det alltid om att vi ska ta ansvar för männens lust.

    Blir du våldtagen så är det ditt fel för mannen kan inte kontrollera sig stackarn. Du skulle klätt dig bättre, inte retats, inte följt med hem osv.

    Blir du gravid så är det ditt fel och du ska göra abort, för killen är för dum för att ta ansvar för sitt eget skydd.

    Blir du misshandlad så är det ditt fel för du stannade, du såg inte varningssignalerna och du var antagligen stor i käften.

    osv i all ändlighet.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-25 16:26:06 följande:
    så du tycker att det är diskriminering om en man håller upp dörren för dig men INTE om en kvinna gör det? Jag reser mig för en gravid kvinna på bussen så att hon får sitta.. är det oxå nån form av diskriminering? Och så är det väl diskriminering i sig att mannen inte kan vara gravid? Isåfall?
    om en man håller upp dörren för mig för att jag är kvinna för att sen skita i att hålla upp den för mannen som kommer efter mig så skulle jag bli heligt irriterad. Skulle han dessutom springa i förväg för att hålla upp dörren eller dra ut stolen så skulle jag idiotförklara honom på studs.

    och de flesta män jag känner skulle blir riktigt förbannade om det förväntades av dem att de ska bjuda, hålla upp dörrar och på annat sätt behandla kvinnor annorlunda. Vilka 50-talsfasoner.

    Att hålla upp dörrar och ge bort säten av artighet är en annan sak och ganska självklart att man underlättar för de som har ont eller svårt på annat sätt, men det du pratar om är nåt helt annat.

    du säger ju att män ska göra ditt eller datt för mig bara för att jag är kvinna.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-25 16:56:21 följande:
    var exakt säger jag att :män måste göra ditt eller datt bara för att jag är kvinna? Nu läser du in.. IGEN!
    du säger ju att män borde öppna dörrar för oss. Du säger inte att folk borde öppna dörrar för varandra.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    eller det du sa var:

     jag vill mer än gärna ha kvar liiiite av "könsrollerna" som att det är "damerna först" osv.

    Men jag har för mig att du sagt i en annan diskussion att du tyckte män ska hålla upp dörrar för oss.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-25 21:59:53 följande:
    Jävla korkad inställning du har, varför ska mannen som går framför dig hålla upp dörren till den som kommer efter dig, det är väl du som ska göra det av artighet mot nästkommande. Det är människor som du som gör att lusten att vara artig och ta hänsyn till andra far ut genom dörren. Inte fan tänker jag hålla upp dörren till något radikalfeministiskt pucko som anser att jag diskriminerar henne, därför kan jag lika gärna skita i att hålla upp dörren för någon kvinna; kommer att fortsätta med att hålla upp dörren för de män som kommer efter dock, eftersom jag slipper bli spottad på av dem.  Att du inte fattar att du underblåser något slags könskrig i samhället är otroligt. Varför vill du ha könskrig?
    tack för att du TOTALT missade poängen.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    Det är så trist att du Dr.Kejs, i ditt hat mot feminister, inte klarar av att bemöta mina inlägg med öppet sinne. Du går till attack direkt. Du utgår från det värsta, misstolkar och anfaller.

    I den här tråden så har vissa tyckt att män ska göra saker för kvinnor, för att de är kvinnor. Hålla upp dörrar, dra ut stolar, "damerna först" och vad det nu må vara. Och jag är den som hävdat att man ska vara artig och visa hänsyn till varandra oavsett kön.

    Tidigare i tråden har det även föreslagits att det är biologiskt att män begår brott och är våldsamma, medans jag tvärtom försvarat mannen och hävdat att det INTE är biologiskt utan omständigheter som skapar förövare.

    I mitt exempel om att hålla upp dörren, så ja - det är väl självklart att man håller upp dörren för nästa person. Oavsett kön. Men du valde att missa min poäng och haka upp dig på detaljer. (dock så händer det ofta här i sthlm att man håller dörren för fler personer när personen efter är oartig eller på annat sätt förhindrad att hålla upp. jag brukar t.ex inte alltid kunna det med min jättegravidmage + barnvagn + matkassar. Även om jag alltid försöker)

    Och könskriget står könsivrarna för. Inte jag. Jag försöker tvärtom fokusera på likheterna mellan könen och uppmuntra gemenskap istället för att koncentrera mig på det som ev. är olika.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-26 08:56:06 följande:
    Hur ska jag bemöta det du skriver om inte baserat på det du skriver? Om du skriver "om en man håller upp dörren för mig för att jag är kvinna för att sen skita i att hålla upp den för mannen som kommer efter mig så skulle jag bli heligt irriterad." så är det tydligt att du inte verkar ha tänkt tanken att det kanske är du som ska hålla upp dörren för nästa. Att du sedan skulle bli heligt irriterad baserat på att du inte följer samma anständighet som visats dig är skrämmande. Din efterhandskonstruktion med jättegravidmage gör det hela ännu tydligare. När det gäller ditt könskrig så torde det framgå med största möjliga tydlighet vad din uppfattning är genom att läsa ts. Eller anser du att uttalanden som "Jo, jag är en manshatare.
    män är inte sin könsroll. Jag trodde det var ganska självklart. När jag talar om Mannen så talar jag om den sociala konstruktionen, skapelsen. Inte den biologiska mannen.

    Sen trodde jag att det var tydligt vad ts handlar om - kvinnors rädsla för män. Och vad det kan bero på.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Miss Skywalker skrev 2010-02-26 10:27:57 följande:
    Du har helt missuppfattat ts. Det hon skriver är en plågsamt ärlig förklaring av hur hon känner det. Tror att man måste vara född kvinna för att förstå vad hon menar. Det finns ingen kvinna/flicka som inte kännt osäkerhet och tveksamhet när man ser en man/män närma sig när man går på en ödslig väg, sen om man märker att det är en kvinna som går brevid mannnen slappnar man genast av..
    tack.

    och hur många män är det inte som upplever att kvinnan de går bakom är rädda?? Alla killar jag umgås med tycker det är skitjobbigt. Men de förstår ju givetvis varför.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    Man måste kunna prata om sina känslor kring män och rädslor och upplevelser utan att nån ska ta det som en krigsförklaring. De flesta kvinnor jag känner kan sympatisera det jag känner men många är rädda för att erkänna det just pga att det är ett sånt tabu att känna sådana känslor.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-02-26 19:03:18 följande:
    Gör dig inte löjlig. Det som är skrämmande i dina svar är hur accepterat det är att spy galla över män. Varför har vi ett samhälle där det verkar vara helt ok att förolämpa, smutskasta, håna och vara ett svin mot män hela tiden? Men du kanske tycker att mitt föregående exempel var ok eftersom du inte svarade på det? Eller följande: (OBS! Följande text är på intet sätt min uppfattning utan enbart en omskrivning av vad ts har skrivit och ett sätt att visa hur den uppfattningen som ts ger uttryck för skulle vara helt oacceptabel om den översattes till någon annan grupp än män.) "Jo, jag är en kvinnohatare.
    jag hatar också kvinnorollen. men den orsakar inte skada på samma sätt som mansrollen gör. De flesta våldsbrott begås av män. Det tycker iallafall JAG är ett stort problem, men du kanske nöjer dig med förklaringen "män ÄR så av naturen" som många kommit med i den här tråden.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.