• Äldre 20 Feb 11:03
    73517 visningar
    1050 svar
    1050
    73517

    Jo, jag är en manshatare.

    Tygtiiger skrev 2010-02-20 09:03:40 följande:
    Så jag vänder mig mot att män av naturen anses vara aggressiva, sex-styrda och korkade varelser utan självkontroll. Det stämmer helt enkelt inte med den helt överväldigande erfarenhet jag har av män som människor.
    jag tror ärligt att jag har en schysstare bild av män än gemene man, för jag vägrar tro att mäns våld mot kvinnor har biologiska orsaker.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 11:16
    #25
    fru vanheden skrev 2010-02-20 11:10:23 följande:
    Så...får delade känslor..Tycker att du generaliserar väldigt mkt..Som att dra alla invandrare över samma kam för att vissa är svin...etcJag älskar det som jag ser manligt..Men vad är manligt?Det är väl olika för alla precis som det kvinnliga..Jag vet ingen som uppfostrar sina pojkar till att bli aggressiva och inte gråta..Precis som jag inte uppfostrar mina döttrar till att bara bry sig om sitt utseende..Men varför gå ifrån det genetiska?Är det någon som vill ha en kvinnlig man så varsågod..Men vi är olika, det vill jag bevara..Vi lär oss av varandra istället..Men vi ska inte acceptera diskriminering eller kränkningar oavsett kön..Men det försvinner inte för att jag klär min son i rosa..Uppfostra barnen till snälla fina empatiska människor så kanske världen blir lite bättre..
    det är ingen som medvetet fostrar sina barn att bli ditt eller datt, men samhällets värderingar lär våra pojkar och flickor vad som är ok och inte för respektive kön.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 11:26
    #27
    fru vanheden skrev 2010-02-20 11:23:32 följande:
    Det är inte samhället som uppfostrar mina barn utan jag och min man..Det är oss de ser upp till och vill härma..De ser en kärleksfull relation mellan pappa och mamma..Även om pappa fixar med bilen, gräsmattan och avloppet och jag lagar middagen..De ser den ömsesidiga respekten mellan oss..Vi bestämmer vad de får se på tv osv...Inte samhället, utan vi!
    jodu, det är samhället som fostrar dina barn såvida du inte har dem inlåsta utan annan kontakt och utan tv, tidningar och böcker.

    det kallas socialisering och alla tar del av det.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 11:49
    #29
    fru vanheden skrev 2010-02-20 11:28:59 följande:
    Nopp, det är jag som uppfostrar mina barn...Mina minsta läser inte tidningen..Böckerna köper jag till dem som vi läser tillsammans alltså är det jag som väljer,Vad de ser på tv bestämmer jag också..Herregud man kan väl inte sätta barnen framför tvn utan att bry sig vad de tittar på!Men inlåsta är de inte
    så dina barn träffar aldrig andra människor? går inte på dagis eller skola? intressant.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 12:56
    #31
    linas fina skrev 2010-02-20 12:54:07 följande:
    Skrev ett blogginlägg och ett inlägg här förut om pojkföräldrars stora ansvar uppfostringsansvar. Fick många förolämpade mammor till pojkar emot mig. Men det är ju för bövelen sant att man uppfostrar pojkar till idioter. Såg nyligen en skrämmade familjebild på facebook där en pojke står med ett gigantisk imitation av krigsvapen med bildtexten "Mammas tuffing" eller liknande. Flickorna är istället med på poserande bilder där utseendet får uppmärksamhet. Fyyyy vad jag hatar dessa sjuka ideal.  Jag hatar det man gör män till, mer än jag hatar män.
    precis! det är min poäng också.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 13:50
    #33
    Adoniram skrev 2010-02-20 13:13:52 följande:
    Vem är 'samhället'? Är det något difust begrepp man använder för att lägga skulden på, när man inte själv tar ansvar?
    nja. man kan fortfarande ta ansvar för sig själv samtidigt som man är medveten om samhällets normer och socialiseringen av våra barn.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:00
    #36
    Adoniram skrev 2010-02-20 13:57:06 följande:
    Samhällets normer??? Vem är samhället och vem sätter dets normer? Och är man slav under 'samhällets normer'?
    samhället är du och jag, alla vi som lever här, media, vår kultur, våra lagar, osv osv. Samhället.

    vem har satt våra normer? ja det vet jag inte... de har växt fram och förändrats genom tiderna. Men det är vi som upprätthåller dem.
     
    slav? nja så enkelt är det inte. Vi är däremot produkter av vår kultur, fostran, tid och samhällets normer. Prägling och socialisering är ledorden här. Barn formas av samhällets normer.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:01
    #37
    Adoniram skrev 2010-02-20 13:58:41 följande:
    Då är det ju tur at dina och andras barn med genusmedvetna föräldrar blir perfekta som vuxna ;)
    det handlar inte om perfektion. det handlar om att bredda rollerna. Istället för att klämma in karlarna i stereotypa roller som inte bara begränsar utan gör dem emotionellt handikappade så skapar man ett bättre samhälle.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:10
    #42
    Adoniram skrev 2010-02-20 14:08:08 följande:
    Du har en hel del fördommar om män. Fördommar gror oftast i osäkerhet. Osäkerhet att ta ansvar. Folk är inte dumma. Folk är inte slavar eller maskiner. Folk kan tänka själv och ta egna val. Att en person väljer något är den persons ansvar. Inte färgen på deras barnkläders ansvar. Inte leksakernas ansvar. Att kalla hälften av jordens befolkning för mentalt handikappade är en farlig lek. Det är inte svårt för någon att motbevisa ditt argument.
    du behöver kolla upp ordet socialisering. det är svårt att vara helt fri och tänka fritt när man sen födseln fostrats in i en roll. Fri vilja är en illusion. Vi är ALLA produkter av vår forstran, tid och kultur.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:11
    #43

    linda - jo men resten av samhället kommer diktera för din son hur en man ska bete sig för att vara en riktig man.


    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.