• Äldre 20 Feb 14:16
    73172 visningar
    1050 svar
    1050
    73172

    Jo, jag är en manshatare.

    LindaJohansson81 skrev 2010-02-20 14:14:22 följande:
    Alltså nu är ju jag hoppfull över mina intelligenta barn. Och är HELT övertygad om att de kommer veta vad som är rätt eller fel.
    det kommer de säkert. men de kommer ändå att socialliseras in i en roll.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:37
    #53
    Adoniram skrev 2010-02-20 14:22:37 följande:
    Jag har läst massor av sociologi och det är väldigt långt mellan socialisering och att lägga ansvaret för folks handlingar på andra än de själva.Det är inte alls svårt att tänka fritt om man tillåter sig själv att tänka fritt. Ser man sig själv som slav eller produkt av något annat eller någon annan, så är det omöjligt att tänka fritt. Då kommer man in i en ond spiral där man försöker lägga ansvar från sig själv på andra. Man börjar göra det samma med andra människor. I stället för att lägga ansvaret på folk för deras uppförande, så försöker man lägga det på någon annan. När det inte lyckas, så använder man något diffust och flummigt som "Samhället', 'De rika', 'De starka' och andra odefinerbara grupper.Man kan påverkas, inspireras, motiveras osv. av många saker i livet. Både positivt och negativt. Men eftersom vi varken är maskiner eller slavar, så är valet om hur mycket saker påverkar, inspirerar osv. och inte minst hur vi använder påverkningarna, något vi själva bestämmer. Det är det frihet handlar om. Med frihet kommer ansvar. Tar man bort ansvaret, tar man även bort friheten.
    det handlar inte om att lägga ansvaret på andra. det handlar om att se allas del i det som sker.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:38
    #55
    Sencha skrev 2010-02-20 14:26:59 följande:
    Antingen så är jag oerhört blåögd, eller så har jag "bara" träffat på helt andra män, för TS, din bild av män stämmer inte alls med min bild. Det betyder förstås inte att alla jag träffat på är perfekta (det är ju ytterst få människor som är det), men det du beskriver är oerhört fjärran från vad jag sett och upplevt, i alla fall. Bortsett från några enstaka skitstövlar i grundskolan så har jag över huvud taget inte träffat på något alls av det du beskriver.
    som jag säger i ts; Jag vet att min bild och mina känslor är färgade av min verklighet och mina erfarenheter. Men det gör det inte mindre verkligt för mig.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 14:39
    #56
    Sencha skrev 2010-02-20 14:37:23 följande:
    Och jag tycker INTE att mitt ansvar är större för att jag ska uppfostra pojkar än om jag skulle uppfostrat flickor. Oavsett könet på mina barn har jag samma ansvar att uppfostra dem till bra människor som kan ta ansvar för att de själva och andra ska må bra.
    alla har ansvar för hur man fostrar barnen. det är inte bara pojkarnas fostran som är problemet. vi fostrar ju även in flickorna i offerrollen när vi tidigt lär dem att de ska behaga och objektifieras. osv. allt har ju ett samband.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 15:06
    #59
    Adoniram skrev 2010-02-20 14:47:48 följande:
    Det är ju precis det jag skriver. Du lägger ansvaret för folks handlingar på 'alla'. :)
    vi är våra erfarenheter. Att inte se allas ansvar är bara dumt och naivt. Vi formar barnen från att de är små sen när de blir vuxna färdiga individer så avskriver vi oss helt plötsligt all del i det hela och hävdar att valet är fritt? Hur fan är det fritt när man inte hade ett val från början?
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 15:15
    #63
    Adoniram skrev 2010-02-20 15:08:15 följande:
    Med andra ord: Människan är en maskin som är slav under vad som hänt i barndommen....Är människan en maskin eller inte?
    riktigt så enkelt är det inte. det är varken svart eller vitt utan mer komplicerat än så. våra personligheter är enormt färgade av våra upplevelser och vår fostran. Och personligheten är inget man förändrar bara för att man vill speciellt inte om man inte ens är medveten om vilka faktorer som styr.

    jag kan inte bara välja att bortse från mina erfarenheter hur gärna jag än vill, det kräver flera år av terapi och aktivt arbete. Jag kan inte välja att sluta vara sexuellt skadad, hämmad eller rädd bara för att jag "vill". Jag kan jobba med det och få en förbättring, men det krävs tid och arbete.

    Prägling är nånting väldigt starkt som sitter djupt rotade i oss. Det fria valet är en illusion.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 19:10
    #70
    idiblon skrev 2010-02-20 17:16:44 följande:
    Att ditt bekräftelsebehov eventuellt fått dig att försätta dig i utsatta situationer. Det är tokvanligt.
    det är möjligt och högst troligt, men jag tycker ändå inte att jag som barn och tonåring ska hållas ansvarig för vad vuxna män väljer att göra.

    i vuxen ålder har jag däremot INTE betett mig provokativt gentemot män. tvärtom. Jag är ingen exhibitionist eller attentionwhore, utan snarare socialt fobisk och tillbakadragen. Innan jag träffade min man så talade jag knappt med människor, speciellt inte män. jag mötte aldrig deras blickar och jag undvek att tala med dem.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 19:25
    #72
    Rochefort 10 skrev 2010-02-20 19:17:46 följande:
    På vilka sätt fostras flickor till att behaga och objektifieras? Jag hör det ofta i feministdebatter, men hör sällan några konkreta exempel som exemplifierar det påståendet.
    åh det tar sån tid att förklara så jag drar mig alltid för att göra det i skrift.

    kortfattat och generaliserande: Män fostras att vara sexuellt aggressiva, att de ska ta för sig, ragga, inte ta ett nej, de fostras även att vara starka och kraftfulla.

    Kvinnor fostras att vara passiva sexuellt, att behaga, att vara objekt, att ta emot, att passa upp, att säga ja. Båda könen lär sig tidigt hur de ska bete sig och vad man ska förvänta sig av det andra könet. 

    och läs min senaste TS! www.familjeliv.se/Forum-5-109/m50899574.html

    där har vi EN del i det hela.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 19:28
    #74
    Rochefort 10 skrev 2010-02-20 19:25:38 följande:
    Jo, vi är alla produkter av vår fostran. Men det råder lite olika åsikter om hur stor påverkan miljön faktiskt har på individen. Steven Pinker är en av dem som hävdar att miljön är den faktor som påverkar oss minst. Minns inte exakt, men det kan har handlat om 10% eller nåt liknande.
    det skulle innebära att vi har våra personligheter till 90% klara när vi föds och det låter ju inte hemskt troligt.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 20 Feb 19:39
    #79
    Rochefort 10 skrev 2010-02-20 19:33:32 följande:
    Nä, det gör det inte, och det är inte riktigt det han påstår heller. Det han menar är att ungefär hälften av individens personlighet bestäms av genetiska faktorer, den andra hälften av unika livsupplevelser, vilket inte alls är samma sak som social miljö. Dina känslor gentemot män är på intet sätt önskvärda, men de skulle i så fall mer bero på dina unika upplevelser än mäns sociala fostran.
    ok, då förstår jag.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.