• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    idiblon skrev 2010-02-20 19:37:01 följande:
    Det enda jag egentligen inte fattar är hur man kan hata det ena könet mer än det andra. Men du kanske inte utesluter kvinnohat, ts... Du som inte gillar könsuppdelningar, menar jag. Var människohatare istället, som jag. Så blir det inte orättvist, för alla är lika jävla dumma i huvudet ändå.
    jag hatade människor förr. jag tror skillnaden ligger i att jag inte är rädd för kvinnor. jag har inget att frukta från dem och jag blir sällan objektifierad eller behandlad nedvärderande av dem.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Sedek skrev 2010-02-20 19:43:15 följande:
    Ärligt talat - fortfarande?I den värld jag lever började ovanstående uppfostran avta redan på 70 talet!
    jo men sen fick den ett uppsving. det är värre nu än vad det varitr på länge.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    LindaJohansson81 skrev 2010-02-20 19:50:55 följande:
    Du har inte träffat mig...
    du skrämmer inte mig, såvida du inte är en sån där som vill kramas hela jävla tiden
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    idiblon skrev 2010-02-20 19:47:41 följande:
    Men de är lika dumma, på andra sätt, och även det ofta p.g.a skapade könsroller.
    jo det kan nog stäma. folk är i överlag idioter.

    jag tror det handlar mest om att jag är rädd egentligen.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Rochefort 10 skrev 2010-02-20 19:56:43 följande:
    Jo, det är hemskt, jag har själv upplevt det under större delen av min skoltid. Problemet i fallet du beskriver tror jag dock har att göra med vuxna människor som inte vågar ta sitt ansvar och sätta gränser för bråkiga ungar. Självklart ger det fel signaler, men jag tycker inte att man bör generalisera så pass mycket som att säga att ALLA pojkar fostras till aggressiva våldtäktsmän. Det handlar snarare om att ingen tar tag i de pojkar som inte förstår skillnaden mellan mitt och ditt. Blev kanske lite rörigt, förstår du hur jag menar?
    det är inte könsrollerna i sig som är orsakerna. Nåt som de flesta våldsförövare har gemensamt är trauman i barndomen, antingen jobbiga händelser eller misshandel eller nån annan form av vanvård. (nu undantar jag de som har fel i huvudet)

    men varför är det just män i så fall så blir förövare och inte lika många kvinnor? kvinnor utsätts ju t.ex för mer sexuellt våld som barn än män men ändå så reagerar de olika?

    Jo - det är inte upplevelsen i sig som är orsaken till sjukdomen, utan sättet man får hantera och bearbeta det på; Pojkar får inte gråta, prata ut om sina känslor på samma sätt som flickor. Flickor tillåts sörja, vara ledsna, visa känslor och kan på så sätt bearbeta sina upplevelser. 

     Pojkarna är tvugna att hitta andra sätt att hantera sina upplevelser på och ett av de sätten är ilska och även att ta på sig skulden "jag gillade det, det var mitt fel" .

    Pojkar förväntas även lösa sina problem genom att vara fysiska (det är socialt acceptabelt för män att slåss eller visa ilska utåt) medans kvinnor förväntas bete sig ordentligt. 

    osv osv

    pojkar blir utåtagerande medans flickor väljer att vända sig inåt. (blir självdestruktiva)
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    BlommyNess12 skrev 2010-02-20 20:01:42 följande:
    Och det du beskriver i den länkade tråden känner jag inte heller igen, jag kom in i puberteten när jag var 9 år, och när jag blev retad för det så togs det tag i direkt, det var samtal och min lärare var redigt arg.Samma gäller högstadiegrejen, vi hade en elevkontaktperson på skolan och när jag pratade med honom hade de samtal med grabbarna, och det blev ett jävla hallå. Och jag började skolan 98 så jag antar att det är annorlunda mot för när du gick i skolan, jag hoppas iallafall att det inte går till så någonstans längre, jag har iallafall inte upplevt det.
    jag började skolan 83, och visst har saker förbättrats men om du läst tidningarna senaste tiden så har det rapporterats om flera skolor där eleverna fortfarande upplever samma saker. (artikelserie om mobbing och kränkningar)
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    ikasan skrev 2010-02-20 20:27:34 följande:
    Jag vet inte vad du har varit utsatt för, men jag hoppas att det befogar sådana hejdlöst genereliserande åsikter som du häver ur dig.Jag misstänker att det är ganska många som inte håller med dig, men känner starkt med dig. Blir man så bitter så är man ganska bränd. Trist för dig.Jag känner inte igen mig ett färn i det du säger. Har själv blivit utsatt för diverse påhopp, men för min del har det varit mer konstruktivt att se det som att en person inte haft tydliga gränser eller fucked up värderingar, inte närmare hälften av jordens befolkning. Du framställer dig själv som ett offer i det jag har läst av din ts och dina inlägg. Hur skulle det vara om du själv tog ansvar för din egen situation och hur du själv känner inför män?
    jag tar ansvar och jag är inte bitter.

    jag berättar bara vad jag känner och varför.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Mandi74 skrev 2010-02-21 00:08:00 följande:
    Barn är individer, de har en egen personlighet och bör betraktas som männiksor. barn bör få styra sina val själva, vad de vill ha för kläder och vad de vill leka med. Anser att det är lika fel att tvinga dom in i en könsroll som att tvinga dom ur den, låt dom hitta sig själva istället på sitt sätt.Ang att hata män, jag har oxå blivit utsatt på en massa olika sätt, men skulle aldrig få för mig att generallisera och dömma alla efter någras handlingar.
    asså.. min dotter är två bast. hur ska jag få henne att välja kläder tänkte du?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.