• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    Reglementet skrev 2010-02-21 12:00:50 följande:
    LadyFast jag förstår inte. Är du även rädd för din man?
    nej det är jag inte.

    som jag sa tidigare så pratar jag om Mannen. Män som grupp. Och män jag inte känner väldigt väl.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-21 12:13:23 följande:
    Jag är oxå en "manshatare" men är inte lika inne på genus som du. Men jag tycker generellt sett att män är sviniga och har sett för många av den sorten. Däremot så kommer jag uppfostra mina söner till att det är "damerna först", att man ALDRIG lägger hand på en tjej, och att man ska respektera människor, och faktiskt särskilt kvinnor. Så då skulle det rimma illa om jag vore genusförespråkare. Kvinnor är annorlunda än män, i psyket och rent biologiskt, vi har inte samma försutsättningar och gener. Kvinnor föder barn, våra kroppar och psyken är på ett annat sätt, våra modersinstinkter osv. Däremot så hatar jag nog män i allmänhet, känner som du, de skrämmer mig, och jag äcklas av de flesta, därför som jag är singel antar jag... Jag har oxå väldigt dåliga erfarenheter i botten som säkert speglar min uppfattning, precis som du.
    vad är det för skillnad på våra förutsättningar och psyken? (annat än att män har mer muskelmassa rent generellt)

    visste du att modersinstinkt inte är förbehållet kvinnor? Män får ett STÖRRE påslag av hormoner när de blir pappor än vad vi får. Jag skulle hellre kalla det för föräldrainstinkt om något.

    varför ska man respektera kvinnor MER än män? Och varför bara lära dina barn att det bara är fel att slå kvinnor?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    lövet2 skrev 2010-02-21 12:23:20 följande:
    Tråkigt för dig, TS, att du råkat illa ut. Men när jag läser din trådstart, så får jag samma känsla som när jag läser en trådstart som börjar "Jag är inte rasist, men ..."Din trådstart förstärker myten(?) att de flesta övertygade feminister och genusfanatiker hatar män. Det är en av anledningarna till att jag är så skeptisk till det feministiska korståget.
    fast jag säger ju inte "jag hatar inte män, men..." jag erkänner ju rakt ut. 

    men manshatare var jag innan jag blev feminist och medveten om genus. men då trodde jag ju att män var biologiskt sämre än oss, biologiskt onda osv. Nu vet jag ju bättre.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    enny signatur skrev 2010-02-21 12:26:01 följande:
    varför mäns våld emot kvinnor? män som slår män är klart vanligare. varför inte tala om våld oavsett kön?
    80% av våldet i hemmet gäller män som slår kvinnor.

    98% av alla sexualbrott begås av män. 1 av 4 kvinnor har nån gång utsatts för sexuell kränkningar. det är ganska nedslående siffror,
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-21 12:43:04 följande:
    Varför man ska respektera kvinnor mer? Ja det svara du bra på själv i din ts.. Men skämt åsido, så är kvinnan det svagare könet rent fysiskt, just därför, just därför ska MÄN visa kvinnor mer respekt än sina samkönade vänner, kvinnor är i allmänhet känsligare just pga hormoner som män generellt sätt saknar. Jag tror inte på att det är själva könsrollen, utan att det är medfött och sitter i generna, testoreson, och andra hormonella bitar som inte är lika fördelat mellan män och kvinnor. Män och kvinnor ÄR inte lika.. vore det så skulle du aldrig känna så som du gör tror jag faktiskt ärligt talat. Jag lär givetvis mina barn att man inte ska slå någon, men ALDRIG ALDRIG en kvinna. För jag anser att det är fulare med en man som slår en kvinna än en man som slår en annan man. Sen säger jag inte att det är BRA att en man slår någon överhuvudtaget.
    så om man är svag så förtjänar man mer respekt? det låter ju helt vansinnigt!

    och jag känner som jag gör pga miljön jag är uppväxt i, min fostran, samhällets prägling, mina erfarenheter osv. det biologiska arvet står för en väldigt liten procent av min personlighet.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    giftgrodan skrev 2010-02-21 12:50:08 följande:
    tigerlily: Fast för mig låter det du beskriver inte som respekt utan som... hur man ska behandla en kattunge. Respekt är för mig något helt annat.För övrigt blir jag ledsen när jag läser ts. Jag känner inte igen mig alls, så det är otroligt svårt för mig att förstå. Jag funderar alltid när jag läser såna här trådar, vad _är_ det för män ni umgås med? Jag är nog mer inne på idiblons linje, folk i allmänhet är idioter, inte bara män.
    NU umgås jag bara med snälla män, och det är ju inte så att det är män som varit mina vänner. det har varit lärare, mammas vänner, kompisars pappor och bröder, klasskompisar, okända män osv.

    sen så tittar jag till hur det ser ut i världen. män står för större delen av all brottslighet, speciellt det sexuella våldet.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    giftgrodan skrev 2010-02-21 12:57:49 följande:
    Ja, så är det ju definitivt. Men av att "de flesta våldtäktsmän är män" följer ju inte "de flesta män är våldtäktsmän".
    det är absolut sant. men iom att mäns våld mot kvinnor ofta bortförklaras eller försvaras (man skyller på offret) och eftersom att män ofta framställs som kåta svin som inte kan kontrollera sin drifter så "måste" vi kvinnor till slut utgå från att alla män är potentiella våldsmän. Så fort vi släpper garden och nåt händer så får vi nämligen "skylla oss själva".
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    enny signatur skrev 2010-02-21 13:07:25 följande:
    Varför är  det bara våld i hemmet som räknas? De flesta som misshandlas är män av män. Gällande partnervåld så är de heterosexuella relationerna i majoritet i samhället och det blir då självklart att det mesta våldet i antal kommer därifrån, men är det verkligen vad som är relevant?Och gällande kvinnors våld mot män så brukar man tala om att män inte vågar anmäla just för att det är de som ska vara starka. Är det inte dags att tala om det?  Sexualbrott... vad tror du sker när en kille kommer in och säger "min granne kröp upp på mig under natten och började suga av mig..."? Poängen är att könsnormerna också styr vad som anmäls och vad som upplevs som kränkningar. Jag har varit utsatt för kränkningar av det slaget många gånger. Några ahr varit värre än andra. Men de flesta av dem har jag sett män utsättas för med, skillnaden är att det då inte räknas som kränkningar.
    jag håller med.

    kanske "mäns våld" är en bättre term. jag tror man mpste uppmärksamma att det ÄR ett mansproblem i större grad.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TigerLily skrev 2010-02-21 13:10:42 följande:
    Det är av den anledningen som jag anser att det är EXTRA viktigt att uppfostra pojkar till att inte slå just KVINNOR. Respekt var kanske fel ord, men för mig är det självklart att man inte trampar och utnyttjar andras svagheter, som tyvärr många män gör då det kommer till sexuella brott och kvinnomisshandel osv. Män utnyttjar sin fysiska styrka som generellt sätt är starkare än kvinnans, DET är fel, vi kan inte göra männen svagare fysiskt, men vi kan uppfostra dem bättre och tydligare anser jag. Man slår inte en KVINNA, punkt slut. Sen om män slår andra män eller ej.. det är faktiskt inte riktigt lika illa i mina ögon.. män har det i sig, att behöva få utlopp för sina aggresioner på ett fysiskt sätt, därför leker de flesta pojkar "krig" brottas osv som barn.. det gäller att sätta en gräns, och min går vid att man inte slår en TJEJ. Att de bråkar och slåss med varandra.. det låter jag dem göra för att jag tror att det är viktigt för dem att få "utlopp" för den typen av känslor.. särskilt då det sker under lek. Givetvis sätter jag gränser om det spårar ur, men de brukar få hantera och lösa sina konflikter själva så långt det är möjligt.
    nej, män har det inte i sig. Och de väljer att hantera sin frustration fysiskt för att de inte fått lära sig att hantera det på ett bättre sätt genom att t.ex prata ut, vara känslig, gråta osv.

    att pojkar är mer fysiska beror på att VI är mer fysiska med pojkar. Vi hanterar pojkar hårdare än flickor. Vi kramas mer med flickor och uppmuntrar det mjuka medans vi uppmuntrar pojkarna att vara tuffa och hårda.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    LindaJohansson81 skrev 2010-02-21 13:13:49 följande:
    BULL. Ingen förälder JAG känner PUSSAR el KRAMAR sina söner mindre.
    undersökningar visar på tvärtom. och det gäller inte bara föräldrar utan vänner, släkt, förskollärare osv.

    du kan inte hänvisa till dina personliga lilla sfär.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.