emmgus skrev 2010-10-23 20:38:23 följande:
Har tänkt på en sak..
Hur har ni andra lyckats när ni börjat äta?
Har ni inte gått upp något?
De skrämmer mig att jag gör detta med sopporna i onödan, tänk om jag går upp de jag tappat igen liksom.
Då har allt varit förjävels.
Först vill jag säga GRATTIS till dina tappad kilo - härligt
Jag levde ju på sopporna i 12 veckor och tappade ca 20kg på den delen av min viktresa så visst f*n var man rädd när man började äta även om man började äta på halvfarten. Jag tog ytterligare 10kg under halvfartstiden och sen när det var dags att börja äta 'som alla andra' var jag sjukt rädd för att det gamla osunda skulle komma tillbaka med full storm men det jag var så rädd för uteblev. Jag höll min vikt bra de första månaderna o det var inte förrens jag började med lördagsgodis (3-5 bitar) som sockersuget triggades igång och sen gick det mer eller mindre utför.
Gick inte upp så värst mycket, 4,5kg från april till augusti, men det var tillräckligt för att jag skulle växa ur mina nya jeans! Fick paniiik rent ut sagt så jag körde tre veckor på Naturdiet och gick ner dom igen och nu låter jag helt bli godis, kakor o annat onödigt sockrigt. Man ska ju kunna unna sig ibland men inte alltid, men det där funkade inte för mig...det var förtidigt tror jag så denna gång ska jag inte röra sånt alls på bra länge!
Det sägs ju att det tar 1 år för kroppen o hjärnan att komma in i de nya vanorna och förstå att det är det nya livet så jag tror att det krävs ett långt uppehåll med sånt för min del. Sen är det ju också så att om man har vägt ett visst antal kilo under en längre tid så ser ju kroppen den siffran som sin trivselvikt, sen spelar det ingen roll om det är en övervikt, normalvikt eller undervikt.
Det man ska tänka på när man väl börjar äta är att ligga steget före med maten, laga och alltid ha färdigt i frys/kyl + att man ska äta 5-6 mål om dagen (beroende på när ens dag börjar/slutar) och en sak jag glömde höra med dig om innan...delar du upp dina påsar så du får fler måltider än tre? Om inte så är det all idé att testa. Två påsar till fyra måltider och sen en påse hel och den hela påsen tar du den tid på dygnet som du är mest hungrig