• Anonym (Kaffedraken)

    Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?

    Det finns inget som tvingar dig att gå klädd i högklackat. Det går alldeles utmärkt att gå emot moderiktningar och välja sina kläder själv, till och med sy dem själv.


    Men i dina feministiska ögon antar jag att kvinnor är menlösa offer utan egen vilja som måste skyddas från det hemska patriarkatet.
    Släpp offermentaliteten. Läs gärna vad följande feminist har att säga: 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Lady Dahmer skrev 2010-02-22 12:21:00 följande:
    normer är ganska starka och man ska nte underskatta socialseringens verkan. jag har valt att inte raka min kroppsbehåring. Vet du hur ofta jag får mail och kommentarer om hur äcklig, okvinnlig, manlig osv jag är? Jag har blivit anklagad för att min orakade armhåla ett slag i ansiktet på de kvinnor som rakar sig osv.   Det är inte lätt att stå emot normerna och det är inte lätt att avvika från rollen som tilldelats oss. Det krävs mod.
    Med en god uppfostran tror jag de allra flesta har det mod som krävs. Jag har inte haft några problem att gå emot normen. 
    Läste du länken?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Rochefort 10 skrev 2010-02-22 13:09:57 följande:
    Det är väl inte konstigare att kvinnor går klädda enligt vår tids "ideal" än att man följer säsongsmodet. Min fråga är varför det nödvändigtvis är fel att följa de idealen. Det är klart att man påverkas av sin livstid på ett eller annat sätt, det gäller även de som inte följer idealen. Ditt beslut att inte raka dig under armarna är ju inte heller ditt eget påfund, det gör du ju för att det är så feminister som vill motverka sexualisering och objektifiering gör. Ni pratar om kvinnans fria val hela tiden, men inte fan är det fritt när man från sina likar får höra att ens åsikter och känslor inte är riktiga för att man har lurats att känna dem. Är det enda "fria valet" man egentligen har att låta bli smink, snygga kläder och obekväma skor?
    Det enda fria valet är att följa rådande feministiska normer. Allt annat är ett patriarkalt förtryck.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Rochefort 10 skrev 2010-02-22 13:16:21 följande:
    Fritt val=matriarkalt förtryck?
    Nä, fritt val = statsfeministiskt förtryck.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mornie Alantie skrev 2010-02-22 13:20:03 följande:
    Jag äger inga högklackade skor, jag sminckar mig aldrig och bär kläder som jag trivs i och som är sköna. Det är sällan några djupa urringningar, om det inte är sommar och svinvarmt. Ingen har någonsin (nåja, inte sen jag blev gammal nog att väja kläder själv) tvingat mig till något vad gäller klädsel. Eftersom jag klär mig så långt det bara går från det som anses moderiktigt och normen för damer kan jag inte påstå att jag blivit påverkad av samhället heller. Så ja, jag är fri.
    Ehrm, genom att du klär dig så långt från det som anses moderiktigt och normen för damer så följer du en norm.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mornie Alantie skrev 2010-02-22 13:51:27 följande:
    Jag följer ingen speciell klädstil, bara saker jag själv tycker om och som är sköna. Kläder som anses moderiktiga är ofta förbannat fula och ser obekväma ut, så sådant köper jag inte. Kanske råkar min klädstil ibland sammanfalla med en etablerad norm, men det är i så fall en slump. Min poäng är att jag inte bryr mig om mode, bara vad jag gillar.
    Ah, då förstår jag. Du verkar göra på samma sätt som jag, ge blanka fan i vad normerna säger.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Rochefort 10 skrev 2010-02-22 14:08:01 följande:
    Det tror jag faktiskt gäller för de flesta, inklusive jag själv. Jag blir bara irriterad över att någon sitter och påpekar hur andras åsikter och tankar egentligen inte är deras egna. Att de endast är uttryck för hur samhället ser ut och inte alls ens personliga preferenser.
    Håller med, det är att nedvärdera folk. Speciellt illa är det när vissa saker anses vara ett resultat av samhället och en typ av hjärntvätt men när de sammanfaller med den egna ideologin så är man upplyst.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mornie Alantie skrev 2010-02-22 14:18:41 följande:
    Precis. Och det gäller inte bara klädstil. Jag kan tänka själv och behöver inte följa flocken som ett annat får.
    Agree. Kan vara därför jag får såna mothugg från kollektivisterna på fl. Enligt deras teorier så borde jag inte vara den jag är.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Dorian Ertymexx skrev 2010-03-07 22:20:00 följande:
    ...vilket är varför man konstant måste vara på sin vakt mot normer och ideal som är destruktiva. I den bästa av alla världar skulle folk vara toleranta mot allt som inte skadar (ofrivilligt, kanske man ska tillägga), men som du säger så finns det sociala mekanismer för att skapa subkulturer och grupper som vill sticka ut. Det bästa man kan göra är att jobba för mer tolerans och mindre krävande normer.
    Och du tror att dina feministiska normer skulle vara mer toleranta och mindre krävande? Haha, de värsta monstren när det gäller att klanka ner på andra är ju feminister; allt som inte passar in i er mall är vedervärdigt och ska bekämpas/utrotas.
    För i helvete, låt folk leva som de vill utan att tvinga in dem i några jävla fållor. I din värld skulle jag inte få leva som jag ville, i min värld får du leva som du vill och jag skiter fullständigt i om du går omkring i klänning med en palestinaschal virad runt halsen eller om du har Armanikostym på dig. I din värld får en man och kvinna inte ha vilken sex de vill, i min värld får du stoppa upp en isglass i röven på dig själv om det tänder dig (be mig dock inte att äta upp den sen).
    Du vill ha mer tolerans? Bra, börja med dig själv och dina feministiska kompisar.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Triskele skrev 2010-03-08 21:47:18 följande:
    "Så fint att du gör en person ansvarig för vad andra personer tar sig för eller sagt. Tyder på ett vidsynt synsätt.

    Varför skulle folk inte få ha den typen av sex som dom själva önskar?

    Varifrån kommer dessa föreställningar om feminister?
    Jag känner inte igen det ifrån någon feminist jag är bekant med faktiskt."
    Vidsynt eller inte har inte med saken att göra, jag konstaterar bara hur det ser ut. Dorian har dessa uppfattningar, vilket har framkommit i diverse diskussioner där han har medverkat.
    Att det är feministerna i Sverige som ligger bakom sexköpslagen är det väl ingen som kan förneka? Att det sedan finns liberalt inriktade feminister som anser att detta är fel kan ingen heller förneka.
    Så ingen av de feminister du är bekant med vill ha en tvångsdelning av fp?
Svar på tråden Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?