• Rochef­ort 10
    Äldre 22 Feb 13:09
    20763 visningar
    395 svar
    395
    20763

    Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?

    Det är väl inte konstigare att kvinnor går klädda enligt vår tids "ideal" än att man följer säsongsmodet.
    Min fråga är varför det nödvändigtvis är fel att följa de idealen.
    Det är klart att man påverkas av sin livstid på ett eller annat sätt, det gäller även de som inte följer idealen. Ditt beslut att inte raka dig under armarna är ju inte heller ditt eget påfund, det gör du ju för att det är så feminister som vill motverka sexualisering och objektifiering gör.


    Ni pratar om kvinnans fria val hela tiden, men inte fan är det fritt när man från sina likar får höra att ens åsikter och känslor inte är riktiga för att man har lurats att känna dem.

    Är det enda "fria valet" man egentligen har att låta bli smink, snygga kläder och obekväma skor?

  • Rochef­ort 10
    Äldre 22 Feb 13:16
    #10
    DrKejs skrev 2010-02-22 13:13:17 följande:
    Det enda fria valet är att följa rådande feministiska normer. Allt annat är ett patriarkalt förtryck.
    Fritt val=matriarkalt förtryck?
  • Rochef­ort 10
    Äldre 22 Feb 14:08
    #18
    Mornie Alantie skrev 2010-02-22 13:51:27 följande:
    Jag följer ingen speciell klädstil, bara saker jag själv tycker om och som är sköna. Kläder som anses moderiktiga är ofta förbannat fula och ser obekväma ut, så sådant köper jag inte. Kanske råkar min klädstil ibland sammanfalla med en etablerad norm, men det är i så fall en slump. Min poäng är att jag inte bryr mig om mode, bara vad jag gillar.
    Det tror jag faktiskt gäller för de flesta, inklusive jag själv. Jag blir bara irriterad över att någon sitter och påpekar hur andras åsikter och tankar egentligen inte är deras egna. Att de endast är uttryck för hur samhället ser ut och inte alls ens personliga preferenser.
  • Rochef­ort 10
    Äldre 22 Feb 19:26
    #42
    Lady Dahmer skrev 2010-02-22 10:29:25 följande:
      TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-22 18:30Det jag vill förmedla med min trådstart är; varför tror vi att vi är så fria och att de som lever under alla förhållanden inte är det? Varför tror vi att kvinnan i slöja är ett offer för sin kultur men vägrar se hur vår egen kultur påverkat oss?Man måste kunna ifrågasätta och reflektera över de val vi gör. Fråga sig själv varför man gör de val man gör. Varför tycker jag så här? Varför väljer jag det här?
    Absolut, det håller jag med om. Men eftersom tråden ligger under jämställdhet har väl de flesta utgått från att det är ur det perspektivet du vill diskutera.
    Ovanstående frågeställning är viktig, men kanske bättre hör hemma i filosofi.

    Lady Dahmer skrev 2010-02-22 16:52:21 följande:
    du har verkligen missat min poäng. det här handlar inte om feminism. det handlar om hur vi svenskar gärna pekar fingrar på hur andra lever för att sen inte vara så mycket bättre själv. du vet... "se bjälken i ditt eget öga"...?
    Jag tror inte att det är ett svenskt drag att peka finger på andras levnadssätt, det är ett mänskligt drag. Vilket, emellertid, inte gör det mer rätt.
  • Rochef­ort 10
    Äldre 8 Mar 21:55
    Triskele skrev 2010-03-07 19:14:56 följande:
    Jepp, sminkar man sig inte så får man en hel del gliringar om att man är okvinnlig.  Klär man upp sig är man slampig.  Har man mer än en partner är man en lösaktig och omoralisk person. Folk har mycket åsikter om en...
    Ja och folk kommer alltid att ha åsikter om en oavsett hur man beter sig och hur man ser ut. Det gäller ju även om man har tuppkam, är för tjock, för smal, har oranga byxor, för mycket smink, för små bröst, för stora bröst, för glest skägg, för korta byxor, för stora urringningar, för nasal röst, för ful dialekt, osv osv osv

    Sedan kan man ju tycka att folk ska sluta ha så jävla mycket åsikter om sådana som de inte känner, men det är inte bara "okvinnliga" och "slampiga" feminister som är föremål för ogillande blickar och gliringar, och TS tycker jag är ett bra exempel på att feminister själva inte är så fördomsfria heller.

    Personligen tycker jag att inte att det spelar någon roll vad andra tycker om mig, såvida jag inte känner och respekterar den personen.
    Folk kommer alltid att ha dömande åsikter om en, ju förr man inser det desto tidigare kan man själv sluta ta illa upp.
    Bättre då att försöka bygga ett självförtroende än att försöka ändra andras åsikter.
  • Rochef­ort 10
    Äldre 8 Mar 21:56
    DrKejs skrev 2010-03-08 20:32:08 följande:
    Och du tror att dina feministiska normer skulle vara mer toleranta och mindre krävande? Haha, de värsta monstren när det gäller att klanka ner på andra är ju feminister; allt som inte passar in i er mall är vedervärdigt och ska bekämpas/utrotas. För i helvete, låt folk leva som de vill utan att tvinga in dem i några jävla fållor. I din värld skulle jag inte få leva som jag ville, i min värld får du leva som du vill och jag skiter fullständigt i om du går omkring i klänning med en palestinaschal virad runt halsen eller om du har Armanikostym på dig. I din värld får en man och kvinna inte ha vilken sex de vill, i min värld får du stoppa upp en isglass i röven på dig själv om det tänder dig (be mig dock inte att äta upp den sen). Du vill ha mer tolerans? Bra, börja med dig själv och dina feministiska kompisar.
    Tummen upp
Svar på tråden Är svenska kvinnan verkligen så fri som hon tror?