Inlägg från: Förlossningspedagogen |Visa alla inlägg
  • Förlossningspedagogen

    Snabb 1:a förlossning, 2:a??

    Hej!

    Ja, ibland kan det vara svårt att hinna svara snabbt. Ledsen att du behövt vänta. Statistiskt sätt går den andra mycket fortare än den första. Så det är det bra att vara förberedd på. När det gäller oregelbundet värkarbete är varje förlossning förstås unik, men det jag har lagt märke till, är att de flesta tycks ha ett oregelbundet värkarbete fram till ca 5-6 cm, sedan brukar värkarna gå in i ett mer regelbundet tempo. Men, som sagt, varje förlossning är unik.

    Om EDA är viktigt för dig är det bra om den informationen når personalen så fort ni kommer in. Det KAN förstås hända att det går för fort så att den inte hinner läggas och det kan vara svårt att göra något åt. Jag tycker att det kan vara bra att du har med dig även andra strategier som kan hjälpa dig och lindra. Andning och avslappning brukar räcka långt. Akupunktur är också uppskattat. VÄRME är suveränt som smärtlindring. Det finns bra vetebälten som man kan spänna fast (Lundmyr) och som du värmer i mikron. Viktigt dock att vara försiktig om du fått en EDA, det är inte säkert att kroppen känner/signalerar om det blir för varmt.

    Latensfasen brukar vara, precis som förlossningen, mycket kortare och intensivare under andra förlossningen. Hoppas du får ett mer regelbundet värkarbete nästa gång - inget som tyvärr kan garanteras...

    Lycka till!

    Kram
    Anna

Svar på tråden Snabb 1:a förlossning, 2:a??