Inlägg från: sirisdotter |Visa alla inlägg
  • sirisdotter

    Utbetalningsavi Swedbank sätta in pengar på handelsbanken?

    Går alltid till min bank (SEB) när dessa besvärliga avier råkar komma. SEB sätter gratis in dem på mitt konto.

  • sirisdotter
    Jelin skrev 2010-03-01 21:08:33 följande:
    Nejnej, gratis är det inte, swedbank tar en avgift för att föra över pengarna till handelsbanken. Enklast, för att slippa avgift på 50kr (100kr om du ej är swedbankkund) o samtidigt retas lite med swedbank gör du som så att du öppnar ett konto på swedbank, sätter in pengarna från avin dit. Sedan avslutar du kontot, får pengarna kontant och skrattar hela vägen till handelsbanken! Men är du inte lika engagerad i oviljan att ge pengar till swedbank som jag :) så kan du ju som sagt be om en överföring el få pengarna kontant, men det kostar. Hör med din handelsbank om de kan lösa in avin istället!
    Varför skulle inte Handelsbanken hjälpa sin kund att sätta in pengar på kontot gratis? Som SEB gör utan kommentar.  Är inte det enklare än att gå till två banker?
  • sirisdotter
    Jelin skrev 2010-03-02 10:44:44 följande:
    Hehe, trots min förtydling blev det otydligt ändå. Hela mitt inlägg baserade sig på att lösa in avin på swedbank. Sedan skrev jag att han/hon skulle fråga handelsbanken om de kan lösa in avin istället. Har dock inga uppgifter på om handelsbanken tar någon avgift eller inte!
    Och jag försöker få fram att om så avin kommer från Telia, Folksam eller vilken avsändare som helst brukar man få göra en insättning på sin vanliga bank - om den har bankkontor (till ICA- bank etc blir det väl svårare att trava in på lokalkontoret och göra en insättning).
Svar på tråden Utbetalningsavi Swedbank sätta in pengar på handelsbanken?