Inlägg från: AmberB |Visa alla inlägg
  • AmberB

    *Snackis 10*

    Kunde inte låta bli att skratta lite åt era beskrivningar Stina och Daggis, jag såg som en liten film framför mig inne i huvudet. Livet med barn är verkligen både kaotiskt, intensivt men samtidigt helt underbart. Vissa dagar undrar man vad man gett sig in på och andra dagar flyter allt bara på och man fixar det hur bra som helst. Ibland kan jag undra vad vi gjorde när vi bara hade Emil, jag kommer knappt ihåg det längre. Vi måste ha haft oceaner av överskottstid.

    Jag har haft premiär på att lägga alla tre barnen själv, väntade mig kalabalik men det gick hur smidigt som helst. Josefin och Filippa har från att de varit vana vid att bli burna till sömns (pga ont i magarna de första tre månaderna) nu lärt sig att somna själva, det är jätteskönt. Vi körde lite liknande 5 minutersmetoden (såg att någon nämnde den förut, Gravid kanske?) och det har varit våran räddning. Nätterna är avsevärt mycket bättre, man hör att de vaknar till ibland men så får de tag i nappen och somnar om. Nu ska vi bara flytta ut dubbelsängen så att de får eget rum, det ska bli såååå skönt!{#lang_emotions_sunny}

    Annars har tillvaron ändrat karaktär lite det senaste iom att tjejerna blir mer och mer rörliga. De hasar runt och försöker allt som oftast knycka leksaker av varandra. Josefin är en riktig liten etterkoppa som hela tiden ska ha det som Filippa har, så det slutar ofta med att Josefin drar och sliter i henne tills hon ramlar, tar hennes leksak och sen ligger Filippa och gråter på golvet... Men de har mer och mer glädje av varandra också, de kan sitta länge och skratta åt varandra utan att man själv fattar nåt.

    Sen har vi haft både öroninflammation och trolig RS här hemma, så nu längtar jag bara efter vår!!!

    Oj långt inlägg.


    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB
    Solaris: Jag tyckte att det kändes bäst att börja "öva" på att somna själv på dagen när de ska sova, då brukar de vara hyfsat trötta. Och sen att man är säker på att de verkligen är mätta och friska i övrigt såklart. Det är kanske svårare för dig som ammar om han är van vid det på kvällen... Första steget är kanske att försöka sluta amma innan han somnar så att han inte somnar med tutten i munnen om du förstår vad jag menar, utan sluta precis innan han somnar. Jag tror att det annars kan bli som med nappen, om de är vana att somna med den så "måste" de ha den för att kunna somna om. Men som sagt, vi började på dagen, och gick in med jämna mellanrum och klappade om och la ner om de satt sig upp. I början fick man ju gå tillbaka flera gånger, vi körde också ca 3 minuter, men sen blev det färre och färre gånger. Nu kan de protestera precis när man lägger ner dom, men de brukar tystna ganska fort. Jag tror iaf det viktiga för att att de ska kunna somna om själva är att de somnar i sin säng och utan att man måste vagga/bära/amma, det är min erfarenhet iaf.
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB
    Ullen och LMH: Åååh, vad spännande att det är så nära nu! Hur var det, visste ni könet? Eller har ni någon känsla för vad det blir?

    Barbella: Stort grattis till Max i efterskott! Tänk vad tiden går, man blir lätt nostalgisk när man tänker på det. Vad härligt att R blir återanställd. Solaris: Hehe, vad mysigt att mannen ändå funderar på en liten trea. Apropå bilstolar, vi bytte från babyskydd när Emil var 6 månader, men tjejerna har fortfarande sina. Snacka om att det skiljer i storlek, Emil vägde 2 kg mer vid samma ålder...

    Vi har bokat en resa till Kreta i maj. Det blir jag, Emil, syrran och mamma. A får vara hemma med småtjejerna. Det ska bli sååååå himla härligt! Sen börjar jag jobba veckan efter vi kommit hem, inte heltid dock.
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB
    Solaris: Ni får begära plats för Knut i juni, då kanske han får plats i augusti och då säger ni bara att ni vill ha sen inskolning, i typ september. Lite taktik får man köra. Jag ska jobba 80% och A ska vara föräldraledig och jobba den dagen som jag är hemma.

    Nu är jag nyfiken på hur det gått för Heeso.{#lang_emotions_dreamer}
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB
    Heeso: Din stackare, jag vet precis hur det känns... Håller med Solaris, ring Amningsmottagningen på Östra, där fick jag mycket hjälp sist, de är duktiga. Tyvärr fick jag sluta amma ändå då det onda kom tillbaka hela tiden, men det var rätt skönt att sluta när jag väl bestämt mig. Visst kan det vara värt att härda ut ett tag och försöka få hjälp för att det ska funka men inte till vilket pris som helst. Som mamma ska man ju må bra också. Nu har det ju inte gått så lång tid för dig ännu, så hoppas att det löser sig, bröstvårtorna blir ju härdade efter ett par veckor också... 
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB

    {#lang_emotions_smile}...och Grattis till 1-åringen Knut i efterskott! {#lang_emotions_smile}


    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB

    {#lang_emotions_flower} Grattis Ullen! Härligt att han äntligen är ute!{#lang_emotions_flower}


    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • AmberB

    Ullen: Ååååååh så fin han är! Håller med, nästan så man blir sugen, fastän det inte alls är aktuellt för oss.... Men man ska aldrig säga aldrig...

    Fast tjejerna är så himla mysiga just nu! Så härlig ålder, och de har så kul med varandra. Så det blir lite vemodigt att börja jobba igen.


    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
Svar på tråden *Snackis 10*