Inlägg från: LMH33 |Visa alla inlägg
  • LMH33

    *Snackis 10*

    Daggkåp och Stina - Det är ju inte roligt när man är mitt i det, men beskrivningarna var ju för sköna!

    På torsdag ska jag på nytt UL för att se hur det ligger till med moderkakakan. Börjar väl ställa in mig på snitt nu, även om det är motvilligt. Ska bara jobba nästa vecka också har jag bestämt nu. Blir det snitt så kanske de lägger det före påsk tänkte jag och då vill jag verkligen se till att jag har några veckor ledigt innan.
    Vi får väl se hur det går på  torsdag.

  • LMH33

    Tack Heeso. När fick du reda på att den flyttat sig - och i vilken vecka trodde de att den skulle ligga kvar?

  • LMH33

    Är på 34+2 idag och senaste kollen gjordes på 32+5 så det var ju ganska nyligen. Men däremot var den ju inte helt för utan bara delvis, 16mm tror jag. Som sagt, vi får väl se.

  • LMH33
    Ullen mfl - Rapport från UL är att moderkakan fortfarande ligger för och att min lilla bråkstake nu dessutom ligger med rumpan neråt. Jag tyckte väl att det bökade runt extra mycket i måndags kväll.

    Det blir snitt på Östra 30 mars - så om du satsar på 1 april Ullen så hinner jag väl före

    Kan inte säga att det känns helt bra, av många skäl. Dels för att det är större risker. Och jag hade gärna provat att gå igenom en vaginal förlossning igen, nu när jag vet hur det är och vad jag bör undvika. Dessutom blir det ju lite tidigare än tänkt och det börjar kännas stressigt. Visserligen ska jag bara jobba en vecka till, så jag får ju två veckor ledigt innan bebben kommer, men just nu är jag så trött att jag inte fattar hur jag ska orka med allt på bara de få dagarna. Och S har enormt fullt upp på jobbet och hade nog helst sett bebisankomst närmare slutet av april för att enklare kunna ta ledigt sina pappaveckor.
    Men men, nu är det som det är och vi väl gilla läget - eller hur var det nu.
  • LMH33

    Heeso - Jag hade också hunnit börja undra. Känner igen elefantkänslan - men nu är det i alla fall inte långt kvar. 

    Själv har jag migrän och har redan petat i mig min dygnsdos paracetamol - och nåt annat får jag ju inte ta mot migränen än på ett tag. T o m efter bebisen är ute är det meckigt med migränmedicin för man får inte amma på 24 timmar efter man tagit den. Fast då får man ju ta diklofenak i alla fall... Längtar
    Så jag tänker gå och lägga mig. Lämnar köksröj och nattning till min kära make. Sov gott.

  • LMH33

    Lugnt i tråden.
    Heeso bör ju har fått sin bebis nu. Och Ullen närmar sig anmälningsplikt tycker jag.

    Själv har jag lite svaga förvärkar ibland på eftermiddagarna men försöker ta det så lugnt jag kan. Vill helst inte behöva akutsnittas före 30mars.

    Annars försöker jag mest få till allt det sista som ska fixas nu. Köpte en overall i 56 igår eftersom jag efter inventering insåg att jag inte hade någon och att det kommer att behövas - eländiga vinter  

  • LMH33
    Ullen - Nej söver gör de väl inte om de inte måste, men det måste ju bli snitt oavsett när det blir. Och då kan det ju vara skönt att det blir den dagen man ställt in sig på.
  • LMH33
    Grattis Heeso  {#lang_emotions_flower} {#lang_emotions_baby}

    Ullen -
    Det verkar väl som om du hinner före mig. Jag har ju ändå 10 dagar kvar till snittet, och jag tror inte det sätter igång innan... För mig känns tio dagar ganska lagom, även om vi börjar bli klara. Ska bara tvätta vagnklädseln nu...
  • LMH33

    Godmorgon Ullen. Får hoppas det sätter igång lagom till tvättmasknen är installerad. ;)
    Själv har jag gett upp hoppet om att få fönster till vårt nyrenoverade badrum innnan tisdag, men toaletten fungerar i alla fall, även om det är lite kyligt.

    Simon vill nästan aldrig gå till dagis numera.
    -Mamma jag har ont i magen och om man har ont så får man inte gå till dagis. Jag måste stanna hemma.

    Vad säger man? Jag tror inte du har ont i magen, jag tror du mest är hungrig och ledsen för att du vaknade för tidigt och inte vill äta frukost. Och det blir nog roligt på dagis i alla fall....

    Det bär mig lite emot att säga att jag tror att han hittar på sitt magonda, men vad gör man? 

    Han har blivit väldigt känslig på sista tiden. Säkert en reaktion inför hela omställningen. Jag tror att de pratar mycket på förskolan om att han måste vara stor och duktig när bebisen kommer och att han måste vara försiktig med mig osv. Egentligen tror jag inte det är så bra, samtidigt så kan det ju ändå vara en fördel att någon förbereder honom på att det kanske inte bara blir roligt med en bebis i familjen.
     
    Är det någon av flerbarnsföräldrarna i tråden som har några kloka råd?

  • LMH33

    Ett litet livtstecken. Vi har varit hemma sedan i lördags och har väl inte helt hittat rutinerna än, men det börjar ta sig.

    Tack för alla grattis.

    Det blev ju inget planerat snitt igår då, som tanken var. I onsdags fick jag en liten  blödning och åkte in till Östra för kontroll och då bestämde de för att tidigarelägga mitt snitt till torsdagen. Men lite senare på dagen fick jag en mycket kraftigare blödning och då fick det bli akutsnitt istället. Men inte så akut att de behövde söva, och Steve han dit i god tid så det kändes aldrig särskilt dramatiskt. 15.36 kom han ut - sex timmar efter ankomst til antenatalenheten.

    Skriver mer sedan när jag hunnit läsa ikapp.

Svar på tråden *Snackis 10*