• MrsR
    Äldre 6 Mar 16:15
    27542 visningar
    318 svar
    318
    27542

    Tvillingar i april, tråd 3

    Såg att tråd nr 2 är stängd och startar härmed en ny för slutspurten innan alla våra småttingar kommer ut.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-09 12:05
    Tillägg: Det verkar ha kommit in en massa spaminlägg i tråden, "våra" inlägg finns från trådstart tom s 13 och börjar sedan på s 26 igen.

  • Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3
  • MrsR
    Äldre 6 Mar 16:21
    #1

    Jag har haft några sega dagar, men idag har lite av energin kommit åter.

    Vi har varit och hämtat vår tvillingvagn idag!
    EL twin nitro, helt knallblå. Den känns gigantisk jämfört med vår singelvagn, men det är väl bara att acceptera at en tvillingvagn är stor. Den går åtminstone in i bilen utan problem.

    För övrigt skiner solen och snön droppar från taken, det finns hopp om vår i år också!

    Jag kan bara hålla med i det som sagts i slutet på tråd 2, det är verkligen ofattbart att det snart kommer TVÅ bebisar till oss. Undrar hur livet kommer att bli i vår fyrabarnsfamilj?

    För 10 år sedan hade jag ALDRIG tänkt tanken att jag skulle ha fyra barn (knappt ens ett), och snart är jag där!!!!

  • MrsR
    Äldre 8 Mar 10:17
    #4

    Billie, det blev en Grandis! Maken är nöjd, jag måste erkänna att jag inte kört den ännu. Har fortfarande kvar min tjänstebil i nån vecka till och den är billigare i drift, så jag kör den.
    Den är köpt begagnad, en 2005 av modell Grandis 2,4, Intense T65 om det säger något? Den har  gått knappt 12000, automatvxl.
    De bakersta sätena fälls ned för att ge rum åt packning och tvillingvagnen får precis rum med ena sätet fällt, så det blir nog bra!


    Vad skönt det låter med hotellhelg och restaurangbesök!
    Mina killar säger förretsen precis samma sak, att de ska få varsin bebis. helgulligt!


    Ida, känner igen det där att bli trött av att bara vara på benen, om än utan att göra något ansträngande. Helgerna blir rätt intensiva tycker jag, även fast vi mest bara är hemma och tar det lugnt. Det är vila i veckorna som gäller!


    Jag bär alltid magen lågt vid mina graviditeter och tycker inte att den sjunkit ned något nämnvärt. Ettan är fixerad enl Bm sist, så hon ligger långt ned nu. Tvåan sprallar dock runt en del och magens form, låg eller hög, beror mest på hur han ligger tror jag.


     


    NU har jag faktiskt börjat längta efter bebisarna!Jag har inte riktigt tillåtit mig att göra det innan tror jag, har haft så mycket praktiskt att ordna innan det är dax, men nu är det mesta fixat!

  • MrsR
    Äldre 9 Mar 09:29
    #9

    Patienthotellet låter ju riktigt trevligt!

    En av mina fasor (om än rätt löjlig) är att bli inlagd och behöva äta sjukhusmaten länge. Akademiska i Uppsala tog förra året det otroligt  bisarra beslutet att inte laga mat på plats på sjukhuset, utan hämta all mat från ett storkök i Västerås.
    Bara tanken på att äta sån mat gör att det växer i munnen på mig, BLÄ!!!

    Jag funderar på att dra fram min spikmatta igen. Den har legat undanstoppad då tillverkarna inte rekommenderar att spika under graviditet, men jag har så fasligt ont i ryggen och nu har jag hört från flera som fått ok från läkare att använda spikmattan ändå.

    Jag känner mig konstant hungrig, men har svårt att äta. Hittar liksom inget jag är sugen på.

  • MrsR
    Äldre 9 Mar 10:52
    #11

    Tillverkarna vill nog garantera sig när de gör rekommendationerna, det går ju inte direkt att göra tester på gravida för att utröna om det är farligt eller ej.
    Tanken är nog att spikarna ev kan trigga igång någon sorts utdrivningseffekt/sd, vilket skulle kunna vara förödande ffa i tidig graviditet.

    Varmvatten är verkligen gudomligt skönt för ryggen!

  • MrsR
    Äldre 9 Mar 20:52
    #16

    Jag ligger sist på bf listan, och det lutar nog åt att de stannar ett tag i magen, så jag räknar definitivt med att bli en av de sista tjockisarna i denna tråd.

    Sist hos BM sa hon att ettan var fixerad, fast jag har inte kännt så mycket av det tidigare. Idag tror jag att hon borrade ned huvudet lite till, för nu ilar det massor. SD har lugnat sig en del den sista veckan, men det är nog mest för att jag har så mycket fogont att jag knappt rör mig längre.


    Känner mig mest som en bebisbehållare faktiskt, får inget vettigt gjort alls.


    Jag tycker mig bokstavligen kunna känna att magmusklerna delar på sig mer och mer, det sträcker och drar så in i bomben. Riktigt obehagligt faktiskt.


     


    Nu ska jag strax krypa i säng och vila benen, ska bara slänga i mig ett par novalucol mot halsbrännan först!

  • MrsR
    Äldre 11 Mar 10:47
    #20

    mamma0005: Om ettans huvud ligger rätt skulle jag inte tveka att föda vaginalt.

    Jag har också mycket funderingar kring förlossningen, men tänker absolut försöka föda vaginalt då ettan ligger fixerad med huvudet ned. Tvåan har vänt sig lite fram och tillbaka. För mig har ingen ens nämnt ett ord om snitt, även när tvåan legat med rumpan ned. Har de "erbjudit" dig att välja alltså?

    Just återhämtningen efter ett snitt är det som jag tycker känns mest jobbigt, men också tanken på att det faktiskt är ett stort ingrepp i kroppen, även om det sker på rutinbasis.

    Gällande ork, så tror jag att kroppen fixar det, man klarar så mycket mer än vad man tror! De verkar vara väldigt snabba med värkstimulerande vid tvillingförlossningar och det är väl säkert för att hjälpa till så att kroppen och livmoderna orkar.
    Värkstiumulerande i sig är ju inget som höjer smärtnivån.

    Jag har just ätit alldeles för mycket choklad......men det var iofs gott!

    Tog upp spjälsängen från källaren i morse. Nu ska jag bara torka av den och montera ihop, så är även det fixat!
    Allt som jag tänkt mig göra och ordna innan förlossningen håller på att landa, långsamt, men säkert!

  • MrsR
    Äldre 11 Mar 14:20
    #23

    Billie, det är precis de tankarna jag har också. Det vore väl iofs mer konstigt om det inte fanns oro och funderingar, det är ju trots allt en riskförlossning. Men det innebär ju att personalen är mycket mer vaksamma och alerta också.

    Fick förresten hem min tens-apparat idag! De var otroligt snabba med leveransen, jag postade beställningalappen i förrgår.

    Jag provade också Losec igår, hjälpte en del, men inte helt. Det blev åtmintone betydligt bättre!

    Hinos, vad skönt att hon ammat! Hoppas att det fortsätter att gå bra så att de kan dra sonden snart. Det måste verkligen vara jobbigt att inte få komma hem. Men ni får ta emot besök iaf?! Härligt!


     

  • MrsR
    Äldre 13 Mar 12:47
    #29

    Herregud vad jag känner mig tung och otymplig idag, och det är flera veckor till för magen att växa. Har snart inga kläder kvar som passar ju.

  • MrsR
    Äldre 14 Mar 20:54
    #34

    Vinkar lite till er alla!

    Det har varit full fart här hemma hela helgen, så nu ska jag snart krypa i säng.
    Det verkar som om jag börjar samla på mig vätska, benen börjar bli svullna, annars är läget här som innan ungefär.

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3