• Billie
    Äldre 7 Mar 20:44
    27550 visningar
    318 svar
    318
    27550

    Tvillingar i april, tråd 3

    Mina två barn här hemma tycker att de tär perfekt att det ska bli tvillingar så att de får var sitt syskon - goingar!

    Har haft en KANONHELG, jag och maken på hotell i Gbg lör-sön med fika på tu man hand, kul shopping och sen mysigt restaurangbesök. Hann även med ett IKEA besök och har nu shoppat mer förvaring, bokhylla och byrå. Åh, en sån energikick att bara få vara tillsammans, lär ju dröja med kvalitetstid för mig och maken kommande året....

    MrsR - har ni köpt en Mitsubishi Grandis? Gillar ni den, vad har ni för motor, tillval etc? Maken undrar...Vi har ej fått tummen ur att byta bil ännu (har ju ny Audi A6 kombi sedan i augusti) och nu måste vi komma till skott nån gång!

  • Billie
    Äldre 8 Mar 10:57
    #5

    Ida - hoppas du får komma hem idag och ligga i din egen säng ett tag istället!

    Ang vår helg så tror jag att den energi jag fick var pga av att det bara var jag och maken och inga barn som susade omkring en hela tiden. Strosade sakta fram i solen, hade maken som bar allt tom handväskan min och det kändes så lyxigt. Barnen hade det kanon hos f-f & f-m så det gick ingen nöd på dem och det var nog skönt för dem att slippa höra mammas tjöt (för mitt tålamod med dem har inte varit nådigt nu sista veckorna när jag kännt mig så hängig). Alla i familjen behöver ju "egentid" och nu fick jag en helg jag kan leva på länge (för jag har liksom kännt mig fången i mitt eget hem med all snö, ichias värk, förkylning mm)!

    MrsR - tack för infon, ska vdbf till maken!

  • Billie
    Äldre 8 Mar 20:46
    #7

    Åh, det låter ju riktigt bra trots allt Ida! Lite jobbigt att ligga på BB när man själv ej fött. Kul att familjen kan komma och stanna över och patienthotellet låter ju riktigt bra.

    Är i fixartagen här hemma nu, eller inte jag utan rättare sagt maken gör allt såklart... Kallar mig själv arbetsledare, he he! Nya möblerna från IKEA ihopsatta så nu är det bara att flytta om familjens prylar och göra plats åt de kommande två.

    Funderar och funderar på namn, vill så himla gärna ha namnen klara. Beror nog på att vi haft det med de andra, maken har dock inte många förslag att komma med.

    Undrar om någon mer fött i det här gänget nu? Känns som det är samma personer som skriver hela tiden så kanske är det därför?

  • Billie
    Äldre 9 Mar 17:56
    #14

    Hittar ej BF listan för den här gruppen, nån som lätt vet var den är och kan lägga upp den igen kanske?

    Jag ska på TUL nu på fredag, men eftersom mina är i fas med tillväxten så är det mest läget de ska kolla nu. Nästa vecka ska vi få träffa överläk för att diskutera igångsättning eftersom jag ej vill vänta tills det själv sätter igång för det mäktar jag ej med...

  • Billie
    Äldre 10 Mar 14:10
    #18
    Toratenshi skrev 2010-03-10 11:01:05 följande:
    Billie: Hur gör du för att få bli igångsatt tidigare? Själv kommer jag bli snittad men dom har sagt "efter påsk" vilket känns som en evighet för min del nu.
    Har pratat med två olika läkare och eftersom det är min tredje förlossning och kroppen är lite sliten så har båda sagt att det är onödigt att slita än mer på mamman och låta det komma igång av sig själv. Och jag har haft dåligt värkarbete och fått massor av värkstimulerande båda mina förlossningar så vi vet ju att det ej kommer av sig självt typ... Ska träffar överläk på tisdag och hoppas på ett "senaste datum", om det ej satt igång av sig själv innan dess så hjälper de mig. Mina twins har ju än så länge legat på medel och en på plus så det är ingen fara med vikt eller så.

    Är superdupertrött idag, lovdag för barnen igår med allt för mycket att göra på schemat. Mådde illa hela kvällen igår samt överjävlig halsbränna och inatt har jag fått hålla ihop benen för fogarna har gjort så ont. Så idag har jag bosatt mig i sängen, somnade om imorse och sov till 11.30 - wonderful!
  • Billie
    Äldre 11 Mar 13:12
    #21

    Jag har fått värkstimulerande dropp båda mina två tidigare förlossningar, inget som gör mer ont utan det gör bara att det blir mer regelbundna värkar.

    Mitt dilemma är ju mer att jag får panik av tanken att 1:an kommer vaginalt och
    2:an kommer med snitt, men jag har börjat lugna mig lite. Är bara så rädd för att det ska dra ut på tiden mellan 1:an och 2:an ska komma ut och att 2:an då ej mår bra där inne eller så. Och hur ska man kunna njuta av att 1:an är ute när man har halva vägen kvar osv...

    Tog en Losec igår kväll för min halsbränna och illamående - funkade kanon!

    Funderar på att ta en tur till babyaffären och shoppa lite, har suttit i telefon eller vid datorn hela fm och skulle behöva komma ut och se lite folk.

  • Billie
    Äldre 11 Mar 22:06
    #25
    Hinos skrev 2010-03-11 13:23:56 följande:
    Tyckte väl det var tyst i den andra tråden Vi är kvar på neonatal, hade inte ritkigt insett att vi skulle få stanna här så länge... vet inte riktigt hur jag hade tänkt. Idag hon ammat så mycket att hon slapp bli sondad får se hur det blir med nästa mål.Äntligen har gulsotsvärdet gått neråt och vi får hoppas det blir ett bra värde även på lördag. Vi blir inte utskrivna förrän det är bra och när hon äter själv, förhoppningsvis i början av nästa vecka.Jag födde vaginalt och det hade jag velat göra oavsett hur många där var i magen. Tycker det känns lite läskigt med kejsarsnitt och så tror jag att det är så mycket bättre för både barnen och mamman!!Idag kommer en kompis på besök, så idag har Signe fått nya fina kläder på sig!
    Härligt att höra att allt går bra med Signe!

    Jag har fått stanna kvar på BB med fullgånga barn pga av att de ej vill äta (fastän jag haft massor av möjlk) samt att jag varit rätt så kass efter förlossningarna så det räknar jag även med den här gången.
  • Billie
    Äldre 12 Mar 16:39
    #26

    Är helt slut, har varit på förhoppningsvis sista UL idag. Efter noggrann koll av BM så ville ändå läkaren göra ett eget UL och kolla flödet i navelsträngarna. TV1 ligger på +1% och TV2 på -16% (kanske, för de de fick ej bra mått). Det tar verkligen på krafterna att göra två UL, uppror i magen och jag har inte kunnat äta på hela em bara för det.

    Nu försöker jag ladda för en av mina sista jobbdagar imorgon (mitt "hemmajobb") då vi ska ha säljmöte här hemma, får besök av 16 tjejer. Men jag orkar inte planera eller fixa, vill bara sova....och blir så ledsen att min energi och mitt humör är så svajjigt, snyft!

  • Billie
    Äldre 14 Mar 14:16
    #31
    IdaVasterflo skrev 2010-03-12 21:21:42 följande:
    Håller med! Det är otroligt skönt att kunna ventilera, och att läsa om andras tankar, funderingar och besvär. Att få peppning och kunna stödja varandra! 
    Instämmer, känns super att höra om era tankar och känslor! Styrkekramar till alla!

    Hade bra dag igår och bra dag idag, mycket energi och familj som hållt mig på bra humör och ej utmanat sin mammas/frus tålamod!

    Kläderna sitter som ett skämt, magen är megastor men som tur är så kan jag iallafall fortfarande ha mina vanliga BH. Igår när jag hade 15 tjejer på besök här hemma så tyckte alla att jag var smalare i ansiktet än vanligt (eller så ser det bara ut så eftersom magen är så stor...), kanske märks det att det tär på kroppen i övrigt? Skönt att ej gått upp mycket vatten som jag gjorde med min son som föddes efter en varm varm sommar aug-06!

    Ida - hur mår du, blir du väl omhändertagen på sjukhuset?
  • Billie
    Äldre 15 Mar 11:57
    #38

    Hoppas du får en lugnare dag idag Ida!

    Jag gick upp mest i vätska när jag var gravid på sommaren, vinternbarn har varit betydligt bättre för mig att bära. Men stödstrumpor är ju kanon, då kan man ju tom ha sina snygga vinterstövlar på! Har fått lite vatten i händerna nu, får bara på mig två av tre ringar på v-finger så då vågar jag ej sätta på dem alls, men det är ju först from förra veckan. Kommer ihåg att det var en obehaglig känsla sist när det kändes som om det typ rann vatten inuti benen efter förlossningen när man började röra på sig en del. Vet att jag bara kunde ha flip-flops, mina älskade converse fick stå oanvända hela sommaren. Men inget i ansiktet, puh, så det hoppas jag att jag slipper även den här gången.

    Nu ska jag  ner på stan och luncha med mamma, skulle vila lite efter att barnen och maken åkte imorse, blev visst tre timmar jag stensov i sängen...

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3