Inlägg från: IdaVasterflo |Visa alla inlägg
  • IdaVasterflo

    Tvillingar i april, tråd 3

    Nu har jag hittat hit också! =)


    MrsR: Vad roligt att ha fått hem vagnen! Vi skulle ha hämtat vår i förra veckan men då ringde de från butiken och frågade om det gick bra om vi kunde hämta den nästa vecka. Och jag behöver den ju inte än så!
    Billie: Det låter som att du haft en härlig helg! Jag och min kille smet ut på permis från sjukhuset igår för att äta lunch och handla lite fika. Men jag vart så jäkla trött så jag vågade mig inte på det idag även fast att BB personalen var på mig flera gånger och påpekade att det gick bra om jag ville fara iväg en sväng på eftermiddagen. Men får jag åka hem i morgon så blir det fasen sängläge som gäller hädanefter! =P 
    Och så har jag laddat upp ett par nya bilder på magen i mitt galleri om någon är nyfiken. Den har sjunkit så himla mycket nu! Har den gjort det för er också?
  • IdaVasterflo

    Billie: haha, ja jag kan ju inte påstå att jag har så mycket tålamod nu heller! Man biter ifrån sig ganska fort när det är något!
    MrsR: Jag längtar också efter bebisarna nu. Blir helt sjuk av att titta på alla nyfödda bebisar på BB!! =) Och i helgen har jag vaknat av att bebisen i rummet bredvid skriker och inatt började mina bröst att rinna av det! haha!
    Jag har fått flytta in på patienthotell idag och blir antagligen kvar här tills bebisarna är ute och redo att fara hem. Så man får väl räkna med att få komma hem till BF ungefär (21 April) känns lite drygt, men det är i alla fall bättre än att ligga inne på BB. Här har jag i alla fall ett fräscht rum med stort eget badrum, rumsbetjäning och 4 måltider (+fika) om dagen från restaurangen (betydligt bättre mat än den vanliga sjukhusmaten) och betalar samma som att vara inskriven på BB. Och så får jag tider på mottagningen för att göra CTG kurva dagligen och för ultraljud minst 3 gånger i veckan. Och så finns det så mycket större möjlighet för min familj att hälsa på nu. I morgon kommer de och sover över med mig! =D
  • IdaVasterflo
    Billie skrev 2010-03-08 20:46:09 följande:
    Åh, det låter ju riktigt bra trots allt Ida! Lite jobbigt att ligga på BB när man själv ej fött. Kul att familjen kan komma och stanna över och patienthotellet låter ju riktigt bra. Är i fixartagen här hemma nu, eller inte jag utan rättare sagt maken gör allt såklart... Kallar mig själv arbetsledare, he he! Nya möblerna från IKEA ihopsatta så nu är det bara att flytta om familjens prylar och göra plats åt de kommande två. Funderar och funderar på namn, vill så himla gärna ha namnen klara. Beror nog på att vi haft det med de andra, maken har dock inte många förslag att komma med. Undrar om någon mer fött i det här gänget nu? Känns som det är samma personer som skriver hela tiden så kanske är det därför?
    Ja det känns lite tomt. Ska vi bli sist tro? =) Eller kanske de inte har hittat till 3e tråden.. 
    Och visst är det roligt att dirigera där hemma! Jag har just beordrat min pojkvän att städa källaren eftersom bebisarna kommer att bada i duschrummet där nere. Och då måste det ju vara fint ! hehe.. Inte för att de små lär bry sig om det är fint eller inte, men jag tycker det känns bättre! 
  • IdaVasterflo

    Varför skulle det inte vara bra med spikmatta?? Det skulle vara skönt med något som lindrade för ryggen, den tar nog ganska mycket stryk nu. Jag brukar sitta på golvet i duschen och låta det spolas varmvatten på den. Det är ganska skönt när den känns stel och värker.

  • IdaVasterflo
    Toratenshi skrev 2010-03-12 18:38:31 följande:
    Vill bara skicka en STOR styrkekram till dig och alla er andra i tråden också! Vi har det alla lite jobbigt på olika sätt men det är så skönt att kunna ventilera i den här tråden!
    Håller med! Det är otroligt skönt att kunna ventilera, och att läsa om andras tankar, funderingar och besvär. Att få peppning och kunna stödja varandra! 
  • IdaVasterflo
    Billie skrev 2010-03-14 14:16:14 följande:
    Ida - hur mår du, blir du väl omhändertagen på sjukhuset?
     in
    Jo tack jag mår bra och all personal är supergulliga här! 
    Hade dock en liten skräckupplevelse idag!
     Var inne på förlossningen på förmiddagen för att göra mitt dagliga CTG. Allt gick smidigt med att koppla på dosorna och vi fick tydligt in båda bebisarna.
    När barnmorskan gått så började hjärtfrekvensen gå upp på "ettan" (som ligger med huvudet ner i bäckenet) Låg i början runt 150-160 slag, men efter ca 15 minuter hade det ökat så det låg mellan 170-180 och efter ett tag till så hade det ökat ytterligare ända upp till 200 slag. Enligt läkaren jag frågade förut så ska det ligga mellan 110 och 160 för att räknas som "okej". 
    Fick ett par små sammandragningar under tiden och då dalade det ända ner till 105 och gick sedan upp igen till samma som tidigare. Men efter den sista sammandragningen så gick slagen ner till 110, 105, 100, 95, 80.. Och stannade där!
     Då ringde barnmorskan efter läkaren och det var nästan på vippen att de rullade iväg mig där och då, men efter mycket bök och byte av ställning osv. så gick hjärtslagen upp igen till normal fart och då blåstes faran över. 
    Läkaren trodde det berodde på att jag låg på rygg så att min pulsåder kom i kläm och att liten påverkades av det. Men hon tyckte ändå det var konstigt för då brukar mamman känna av det först med yrsel eller liknande och jag kände inte något sånt. Plus att jag har ju gjort CTG liggande på rygg 2 gånger om dagen i 1½ vecka nu utan att det någonsin varit till besvär. 
     Men eftermiddagskurvan var i alla fall fin och stabil, men jag känner mig onekligen lite skakis fortfarande! 
  • IdaVasterflo

    Jobbigt med vätska!  Under min förra graviditet samlade jag på mig massor i slutet. Benen vart jättetjocka och fötterna nästan runda. Även händerna var alldeles svullenala om ansiktet! Min näsa var grotesk! haha. 


    Men det är skönt att veta att det försvinner ganska fort efter förlossningen. Jag höll på skratta ihjäl mig efter jag kommit hem från BB. Jag satt i sängen med ena benet liksom böjt bakom mig medan jag klädde på dottern, och tittade lite snabbt på foten och vad fick jag se där? Jo en massa Lösskinn! Jag kunde dra ut skinnet säkert 5 cm från foten och benet. Men det gick tillbaka fort det med. Var bara så i en vecka eller något.
    Men än så länge *peppar peppar* har jag förskonats från den helvetiska vätskan! ;) Sväller lite ibland på kvällen, men inget som man tänker på så mycket. 
  • IdaVasterflo
    Billie skrev 2010-03-15 11:57:24 följande:
    Hoppas du får en lugnare dag idag Ida! Jag gick upp mest i vätska när jag var gravid på sommaren, vinternbarn har varit betydligt bättre för mig att bära. Men stödstrumpor är ju kanon, då kan man ju tom ha sina snygga vinterstövlar på! Har fått lite vatten i händerna nu, får bara på mig två av tre ringar på v-finger så då vågar jag ej sätta på dem alls, men det är ju först from förra veckan. Kommer ihåg att det var en obehaglig känsla sist när det kändes som om det typ rann vatten inuti benen efter förlossningen när man började röra på sig en del. Vet att jag bara kunde ha flip-flops, mina älskade converse fick stå oanvända hela sommaren. Men inget i ansiktet, puh, så det hoppas jag att jag slipper även den här gången. Nu ska jag  ner på stan och luncha med mamma, skulle vila lite efter att barnen och maken åkte imorse, blev visst tre timmar jag stensov i sängen...
    hihih.. att det ska vara så skööönt att sova!! =D Men man behöver nog den extra energin också!
  • IdaVasterflo

    Grattis till er som fått era små! Kan ni inte göra en lista med födelsedatum så man ser vilka som har fått? 

  • IdaVasterflo
    Toratenshi skrev 2010-04-05 00:00:32 följande:
    2010-04-03 klockan 18.08 kom våra två små flickor! Eyra väger 2670gr och är 47cm lång. Tili väger 2440gr och är 48 cm lång. Våra två små vildar ♥ ♥
    Grattis! 
    De har samma födelsedag som min dotter! =)
  • IdaVasterflo

    Hej alla glada! Och Grattis till alla små bebisar! 


    Tänkte att jag ska uppdatera lite om vad som händer i mitt liv. Sorgen sitter såklart i, och det går inte en dag utan att jag frågar mig "tänk om?" eller "varför?". Man drömmer sig ofta bort och känner en enorm saknad. 
    Dock så har jag fått ett litet glädjeämne i mitt liv. I Lördags, den 24 April 2010 så gick min fina pojkvän ner på knä och friade! Så i slutet av Augusti står bröllopet och vi tänker vända det här sorgeåret till ett kärlekens år och på så sätt hedra våra barns minne i kärlekens tecken. 
    Hoppas att det går bra för er alla! 
    Kramar!
Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3