• MrsR

    Tvillingar i april, tråd 3

    Såg att tråd nr 2 är stängd och startar härmed en ny för slutspurten innan alla våra småttingar kommer ut.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-09 12:05
    Tillägg: Det verkar ha kommit in en massa spaminlägg i tråden, "våra" inlägg finns från trådstart tom s 13 och börjar sedan på s 26 igen.

  • Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3
  • Kräftis 25
    Jag har nu fått två små flickor. De kom den 23:e mars vid tretiden (var i vecka 37+2). De vägde ca 2400 gram var och var 45 och 46 cm långa. Vattnet gick utan förvarning vid 5-tiden på morgonen och vi åkte in till förlossningen. Tog ett tag innan värkarna kom igång och ett tag gick det lite långsamt framåt men i slutet gick det fort. Det behövdes inte många krystningar innan Nova var ute och på en krystning var sen Emelie ute. Emelie föddes i säte (hon hade vänt sig sent). Jag hade ingen bedövning förutom lustgas. Kändes inte som det fanns tid för det när det väl gjorde så ont.
    Flickorna har fått ligga ett par dagar i värmesäng då de hade lite svårt att hålla värmen men det var aldrig någon fara. Blir ofta värmesäng när de är så små. Nu är de hemma och sover gott i sin nya spjälsäng. Märker att de blir lugna av varandra men det blir en hel del extra arbete med två som vill ha mat samtidigt. Tur att min man ska vara ledig ett bra tag, för det behövs. Bebisarna är mest aktiva på natten så nu måste jag passa på att sova lite för snart är det matning igen. 
  • Kräftis 25

    Ett tips är att ta med sig mjukt papper till BB. De har i alla fall på mitt sjukhus väldigt hårt papper att torka sig och bebisarna med.

  • lillamy81

    Grattis kräftis25! Får jag fråga hur länge din man ska vara hemma?


    Var på Tul igår och Tv2 hade vänt sig men inte Tv1 så för mig blir det allra troligast snitt om någon vecka eller två. Får remiss hemskickad vilket gör saken otroligt spännande och lite oklar
    De följde sina kurvor men är inga jättar, Tv1 2100g och Tv2 2500g. 
    Jag är otroligt glad över att ha gått så här länge, trodde verkligen att jag skulle fått vid detta laget.
    Hoppas det går fint för er andra också. Nyfiken!
  • MrsR

    lillamy81, såg att du har bf dagen innan mig. Visst är det skönt att ha nått över v 36! Det har varit mitt mål under hela graviditeten.

    Nu vill jag fira påsk och sen kan bebisarna gärna komma!

    Tänker på er andra och hoppas att allt gått bra!

  • Favvoanna

    Mina fina tvillingtjejer kom till oss i tisdags med akut snitt 1½ timme innan det planerade snittet. Som tur var hade vi fått komma in kvällen innan så vi var på plats när det satte igång.
    Tvilling 1 vägde 3275 g och va 49 cm och tvilling 2 2610 g och va 47 cm. Så ganska stadiga. Vi har inte bestämt oss för namn ännu.
    Planen är att åka hem imorgon och det ska bli så skönt och mysigt att få komma hem till påsk!

    Grattis till dig Kräftis!!

  • mamma0005

    Grattis till alla bäbisar!

    Själv var jag på TUL idag och de här bäbisarna hade inte växt någonting på 2 veckor så imorgon klockan 9:00 ska vi infinna oss för igångsättning vilket då blir 36+4. Är också nervös men hoppas allt går fort och bra.

  • Favvoanna
    mamma0005 skrev 2010-04-01 18:56:51 följande:
    Grattis till alla bäbisar!Själv var jag på TUL idag och de här bäbisarna hade inte växt någonting på 2 veckor så imorgon klockan 9:00 ska vi infinna oss för igångsättning vilket då blir 36+4. Är också nervös men hoppas allt går fort och bra.
    Så spännande! Kommer säkert gå jättebra! Lycka till!
  • Kräftis 25

    Grattis till Favoanna. Och lycka till er som snart ska få!  

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3