• MrsR
    Äldre 6 Mar 16:15
    27481 visningar
    318 svar
    318
    27481

    Tvillingar i april, tråd 3

    Såg att tråd nr 2 är stängd och startar härmed en ny för slutspurten innan alla våra småttingar kommer ut.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-09 12:05
    Tillägg: Det verkar ha kommit in en massa spaminlägg i tråden, "våra" inlägg finns från trådstart tom s 13 och börjar sedan på s 26 igen.

  • Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3
  • Billie
    Äldre 11 Mar 13:12
    #21

    Jag har fått värkstimulerande dropp båda mina två tidigare förlossningar, inget som gör mer ont utan det gör bara att det blir mer regelbundna värkar.

    Mitt dilemma är ju mer att jag får panik av tanken att 1:an kommer vaginalt och
    2:an kommer med snitt, men jag har börjat lugna mig lite. Är bara så rädd för att det ska dra ut på tiden mellan 1:an och 2:an ska komma ut och att 2:an då ej mår bra där inne eller så. Och hur ska man kunna njuta av att 1:an är ute när man har halva vägen kvar osv...

    Tog en Losec igår kväll för min halsbränna och illamående - funkade kanon!

    Funderar på att ta en tur till babyaffären och shoppa lite, har suttit i telefon eller vid datorn hela fm och skulle behöva komma ut och se lite folk.

  • Äldre 11 Mar 13:23
    #22

    Tyckte väl det var tyst i den andra tråden {#lang_emotions_wink}

    Vi är kvar på neonatal, hade inte ritkigt insett att vi skulle få stanna här så länge... vet inte riktigt hur jag hade tänkt. Idag hon ammat så mycket att hon slapp bli sondad får se hur det blir med nästa mål.

    Äntligen har gulsotsvärdet gått neråt och vi får hoppas det blir ett bra värde även på lördag. Vi blir inte utskrivna förrän det är bra och när hon äter själv, förhoppningsvis i början av nästa vecka.

    Jag födde vaginalt och det hade jag velat göra oavsett hur många där var i magen. Tycker det känns lite läskigt med kejsarsnitt och så tror jag att det är så mycket bättre för både barnen och mamman!!

    Idag kommer en kompis på besök, så idag har Signe fått nya fina kläder på sig!

  • MrsR
    Äldre 11 Mar 14:20
    #23

    Billie, det är precis de tankarna jag har också. Det vore väl iofs mer konstigt om det inte fanns oro och funderingar, det är ju trots allt en riskförlossning. Men det innebär ju att personalen är mycket mer vaksamma och alerta också.

    Fick förresten hem min tens-apparat idag! De var otroligt snabba med leveransen, jag postade beställningalappen i förrgår.

    Jag provade också Losec igår, hjälpte en del, men inte helt. Det blev åtmintone betydligt bättre!

    Hinos, vad skönt att hon ammat! Hoppas att det fortsätter att gå bra så att de kan dra sonden snart. Det måste verkligen vara jobbigt att inte få komma hem. Men ni får ta emot besök iaf?! Härligt!


     

  • Äldre 11 Mar 19:06
    #24

    MsR: Då jag blivit snittad tidigare pga medicinsk anledning som de säger (moderkaksavlossning) fick jag först information från två läkare att jag definitivt skulle snittas då det är tvillingar denna gången. Sedan träffade jag en annan läkare som sa att barnen dvs ettan utgör förlossningsätt men att det var förhandlingsbart. Den senaste läkaren jag träffade (av någon anledning tar de upp detta till diskussion vid varje besök för sjukskrivning) sa att beslutet helt och hållet var mitt. Men eftersom ettan är huvud och tvåan säte är en vaginal födsel inga problem.

    Dock ska jag träffa den avgörande läkaren (verksamhetschef på KK och Förlossningen) den 25 mars och då ska det slutgiltliga beslutet tas.

    Billie: Jag känner också som du med att behöva göra först det ena och sen det andra med tvåan. Har sett (tyvärr egentligen) väldigt mycket på förlossningskliniken på tv och det är ju inte konstigt att man blir orolig....

  • Billie
    Äldre 11 Mar 22:06
    #25
    Hinos skrev 2010-03-11 13:23:56 följande:
    Tyckte väl det var tyst i den andra tråden Vi är kvar på neonatal, hade inte ritkigt insett att vi skulle få stanna här så länge... vet inte riktigt hur jag hade tänkt. Idag hon ammat så mycket att hon slapp bli sondad får se hur det blir med nästa mål.Äntligen har gulsotsvärdet gått neråt och vi får hoppas det blir ett bra värde även på lördag. Vi blir inte utskrivna förrän det är bra och när hon äter själv, förhoppningsvis i början av nästa vecka.Jag födde vaginalt och det hade jag velat göra oavsett hur många där var i magen. Tycker det känns lite läskigt med kejsarsnitt och så tror jag att det är så mycket bättre för både barnen och mamman!!Idag kommer en kompis på besök, så idag har Signe fått nya fina kläder på sig!
    Härligt att höra att allt går bra med Signe!

    Jag har fått stanna kvar på BB med fullgånga barn pga av att de ej vill äta (fastän jag haft massor av möjlk) samt att jag varit rätt så kass efter förlossningarna så det räknar jag även med den här gången.
  • Billie
    Äldre 12 Mar 16:39
    #26

    Är helt slut, har varit på förhoppningsvis sista UL idag. Efter noggrann koll av BM så ville ändå läkaren göra ett eget UL och kolla flödet i navelsträngarna. TV1 ligger på +1% och TV2 på -16% (kanske, för de de fick ej bra mått). Det tar verkligen på krafterna att göra två UL, uppror i magen och jag har inte kunnat äta på hela em bara för det.

    Nu försöker jag ladda för en av mina sista jobbdagar imorgon (mitt "hemmajobb") då vi ska ha säljmöte här hemma, får besök av 16 tjejer. Men jag orkar inte planera eller fixa, vill bara sova....och blir så ledsen att min energi och mitt humör är så svajjigt, snyft!

  • Torate­nshi
    Äldre 12 Mar 18:38
    #27
    Billie skrev 2010-03-12 16:39:18 följande:
    Är helt slut, har varit på förhoppningsvis sista UL idag. Efter noggrann koll av BM så ville ändå läkaren göra ett eget UL och kolla flödet i navelsträngarna. TV1 ligger på +1% och TV2 på -16% (kanske, för de de fick ej bra mått). Det tar verkligen på krafterna att göra två UL, uppror i magen och jag har inte kunnat äta på hela em bara för det. Nu försöker jag ladda för en av mina sista jobbdagar imorgon (mitt "hemmajobb") då vi ska ha säljmöte här hemma, får besök av 16 tjejer. Men jag orkar inte planera eller fixa, vill bara sova....och blir så ledsen att min energi och mitt humör är så svajjigt, snyft!
    Vill bara skicka en STOR styrkekram till dig och alla er andra i tråden också! Vi har det alla lite jobbigt på olika sätt men det är så skönt att kunna ventilera i den här tråden! {#lang_emotions_flower}
  • IdaVas­terflo
    Äldre 12 Mar 21:21
    #28
    Toratenshi skrev 2010-03-12 18:38:31 följande:
    Vill bara skicka en STOR styrkekram till dig och alla er andra i tråden också! Vi har det alla lite jobbigt på olika sätt men det är så skönt att kunna ventilera i den här tråden!
    Håller med! Det är otroligt skönt att kunna ventilera, och att läsa om andras tankar, funderingar och besvär. Att få peppning och kunna stödja varandra! 
  • MrsR
    Äldre 13 Mar 12:47
    #29

    Herregud vad jag känner mig tung och otymplig idag, och det är flera veckor till för magen att växa. Har snart inga kläder kvar som passar ju.

  • Torate­nshi
    Äldre 13 Mar 19:07
    #30
    MrsR skrev 2010-03-13 12:47:43 följande:
    Herregud vad jag känner mig tung och otymplig idag, och det är flera veckor till för magen att växa. Har snart inga kläder kvar som passar ju.
    Jag har samma problem! För FÖRSTA gången på 10 år höll maken med mig när jag stod framför garderoben och skrek "Jag har inget att ta påååå miiiig!" {#lang_emotions_tongue_out}
Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3