• MrsR

    Tvillingar i april, tråd 3

    Såg att tråd nr 2 är stängd och startar härmed en ny för slutspurten innan alla våra småttingar kommer ut.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-09 12:05
    Tillägg: Det verkar ha kommit in en massa spaminlägg i tråden, "våra" inlägg finns från trådstart tom s 13 och börjar sedan på s 26 igen.

  • Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3
  • Billie
    IdaVasterflo skrev 2010-03-12 21:21:42 följande:
    Håller med! Det är otroligt skönt att kunna ventilera, och att läsa om andras tankar, funderingar och besvär. Att få peppning och kunna stödja varandra! 
    Instämmer, känns super att höra om era tankar och känslor! Styrkekramar till alla!

    Hade bra dag igår och bra dag idag, mycket energi och familj som hållt mig på bra humör och ej utmanat sin mammas/frus tålamod!

    Kläderna sitter som ett skämt, magen är megastor men som tur är så kan jag iallafall fortfarande ha mina vanliga BH. Igår när jag hade 15 tjejer på besök här hemma så tyckte alla att jag var smalare i ansiktet än vanligt (eller så ser det bara ut så eftersom magen är så stor...), kanske märks det att det tär på kroppen i övrigt? Skönt att ej gått upp mycket vatten som jag gjorde med min son som föddes efter en varm varm sommar aug-06!

    Ida - hur mår du, blir du väl omhändertagen på sjukhuset?
  • IdaVasterflo
    Billie skrev 2010-03-14 14:16:14 följande:
    Ida - hur mår du, blir du väl omhändertagen på sjukhuset?
     in
    Jo tack jag mår bra och all personal är supergulliga här! 
    Hade dock en liten skräckupplevelse idag!
     Var inne på förlossningen på förmiddagen för att göra mitt dagliga CTG. Allt gick smidigt med att koppla på dosorna och vi fick tydligt in båda bebisarna.
    När barnmorskan gått så började hjärtfrekvensen gå upp på "ettan" (som ligger med huvudet ner i bäckenet) Låg i början runt 150-160 slag, men efter ca 15 minuter hade det ökat så det låg mellan 170-180 och efter ett tag till så hade det ökat ytterligare ända upp till 200 slag. Enligt läkaren jag frågade förut så ska det ligga mellan 110 och 160 för att räknas som "okej". 
    Fick ett par små sammandragningar under tiden och då dalade det ända ner till 105 och gick sedan upp igen till samma som tidigare. Men efter den sista sammandragningen så gick slagen ner till 110, 105, 100, 95, 80.. Och stannade där!
     Då ringde barnmorskan efter läkaren och det var nästan på vippen att de rullade iväg mig där och då, men efter mycket bök och byte av ställning osv. så gick hjärtslagen upp igen till normal fart och då blåstes faran över. 
    Läkaren trodde det berodde på att jag låg på rygg så att min pulsåder kom i kläm och att liten påverkades av det. Men hon tyckte ändå det var konstigt för då brukar mamman känna av det först med yrsel eller liknande och jag kände inte något sånt. Plus att jag har ju gjort CTG liggande på rygg 2 gånger om dagen i 1½ vecka nu utan att det någonsin varit till besvär. 
     Men eftermiddagskurvan var i alla fall fin och stabil, men jag känner mig onekligen lite skakis fortfarande! 
  • Toratenshi

    OJ, förstår att det måste känts omtumlande och jobbigt Men så jätte jätte skönt att du ligger inne där dom kan ha kolla på sådant här! Hopaps allt fortsätter flyta på bra nu ett tag till! Vi håller tummar och tår {#lang_emotions_flower}

  • MrsR

    Vinkar lite till er alla!

    Det har varit full fart här hemma hela helgen, så nu ska jag snart krypa i säng.
    Det verkar som om jag börjar samla på mig vätska, benen börjar bli svullna, annars är läget här som innan ungefär.

  • Toratenshi
    MrsR skrev 2010-03-14 20:54:25 följande:
    Vinkar lite till er alla!Det har varit full fart här hemma hela helgen, så nu ska jag snart krypa i säng. Det verkar som om jag börjar samla på mig vätska, benen börjar bli svullna, annars är läget här som innan ungefär.
    Ett litet tips om det blir jobbigt med vatten i benen. Skaffa stödstrumpor. Finns på apoteket. Jag köpte mig ett par och dom är mina bästa vänner numera.
  • MrsR
    Toratenshi skrev 2010-03-14 22:50:05 följande:
    Ett litet tips om det blir jobbigt med vatten i benen. Skaffa stödstrumpor. Finns på apoteket. Jag köpte mig ett par och dom är mina bästa vänner numera.
    Det skaffade jag för länge sedan! Fast benen gör ont ändå.....
  • IdaVasterflo

    Jobbigt med vätska!  Under min förra graviditet samlade jag på mig massor i slutet. Benen vart jättetjocka och fötterna nästan runda. Även händerna var alldeles svullenala om ansiktet! Min näsa var grotesk! haha. 


    Men det är skönt att veta att det försvinner ganska fort efter förlossningen. Jag höll på skratta ihjäl mig efter jag kommit hem från BB. Jag satt i sängen med ena benet liksom böjt bakom mig medan jag klädde på dottern, och tittade lite snabbt på foten och vad fick jag se där? Jo en massa Lösskinn! Jag kunde dra ut skinnet säkert 5 cm från foten och benet. Men det gick tillbaka fort det med. Var bara så i en vecka eller något.
    Men än så länge *peppar peppar* har jag förskonats från den helvetiska vätskan! ;) Sväller lite ibland på kvällen, men inget som man tänker på så mycket. 
  • Billie

    Hoppas du får en lugnare dag idag Ida!

    Jag gick upp mest i vätska när jag var gravid på sommaren, vinternbarn har varit betydligt bättre för mig att bära. Men stödstrumpor är ju kanon, då kan man ju tom ha sina snygga vinterstövlar på! Har fått lite vatten i händerna nu, får bara på mig två av tre ringar på v-finger så då vågar jag ej sätta på dem alls, men det är ju först from förra veckan. Kommer ihåg att det var en obehaglig känsla sist när det kändes som om det typ rann vatten inuti benen efter förlossningen när man började röra på sig en del. Vet att jag bara kunde ha flip-flops, mina älskade converse fick stå oanvända hela sommaren. Men inget i ansiktet, puh, så det hoppas jag att jag slipper även den här gången.

    Nu ska jag  ner på stan och luncha med mamma, skulle vila lite efter att barnen och maken åkte imorse, blev visst tre timmar jag stensov i sängen...

  • IdaVasterflo
    Billie skrev 2010-03-15 11:57:24 följande:
    Hoppas du får en lugnare dag idag Ida! Jag gick upp mest i vätska när jag var gravid på sommaren, vinternbarn har varit betydligt bättre för mig att bära. Men stödstrumpor är ju kanon, då kan man ju tom ha sina snygga vinterstövlar på! Har fått lite vatten i händerna nu, får bara på mig två av tre ringar på v-finger så då vågar jag ej sätta på dem alls, men det är ju först from förra veckan. Kommer ihåg att det var en obehaglig känsla sist när det kändes som om det typ rann vatten inuti benen efter förlossningen när man började röra på sig en del. Vet att jag bara kunde ha flip-flops, mina älskade converse fick stå oanvända hela sommaren. Men inget i ansiktet, puh, så det hoppas jag att jag slipper även den här gången. Nu ska jag  ner på stan och luncha med mamma, skulle vila lite efter att barnen och maken åkte imorse, blev visst tre timmar jag stensov i sängen...
    hihih.. att det ska vara så skööönt att sova!! =D Men man behöver nog den extra energin också!
  • MrsR

    ÅÅÅÅH, nu är jag alldeles sur på mitt jobb!
    Det ringde just en handläggare från FK och de har tydligen inte fått in läkarintyget för min sjukskrivning : (. Nu dröjer det säkerligen ännu längre innan jag får nån utbetalning och efter bilinköp och renoveringen i köket har vi nästan inga reserver alls på pengafronten GAAAH!
    Fick bara en halv sjuklöneutbetalning i februari ju, resten ska ju komma från FK.

    Får dessutom inte tag på vår löneansvariga, först var hon på lunch och sedan på möte.

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3