• Mimmi 71
    Äldre 7 Mar 17:47
    598751 visningar
    11405 svar
    11405
    598751

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ak74 skrev 2010-03-07 17:36:08 följande:
    Upprepar min fråga från förra tråden... Jag tänkte sy en ärmlös trikåklänning av skogstyget.
    Om du vill ha möjligheten att ha t-shirten inunder klänningen så skulle jag nog göra "ärmen" lite mer ringad - en kantbands bredd kanske.

    Yrväder: Bra jobbat att starta en ny tråd, du är en klippa. Själv vill jag knappt visa mig här då jag skäms. Skall klippa till tyg och lägga på posten i morgon. Denna helg kan jag dock ursäkta mig med att kräksjukan har härjat på våran adress
  • Mimmi 71
    Äldre 7 Mar 18:21
    #24
    ak74 skrev 2010-03-07 18:11:51 följande:
    Någon som vet var man kan hitta gul interlock som matchar Mjuka tygers skog?
    E-slöjd passar bra. Har kollat då jag har en liten bit liggande i skåpet (städade ju nyss ). Tyvärr så har jag valt jersey med lycra så den kombon funkar ju inte för mig.

    Kräksjukan är ju inte kul, men jag hoppas dock på lite sytid mån-tis då det är vab som gäller. Jag tar det gärna då min arbetslust är lite för liten för tillfället
  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 06:55
    #75
    Grattis (en dag försent ) alla brudar på födelsedagen!!!!!

    Det är väldigt mycket sjuka runtom i landet nu Sonen är dock pigg nu, men jag måste invänta dessa 48 timmar som barnomsorgen har innan man får gå tillbaka dit. Idag och imorgon är det istället sydag, tillsammans med lite utevistelse för det verkar bli ett underbart väder idag igen AK: Visst kan du kanta med E-slöjds interlock. Den är visserligen rätt så stum så man kanske får ta till lite extra på halsringning.
  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 09:04
    #82
    melizza skrev 2010-03-08 09:02:03 följande:
    hur gör man för att förminska ett mönster??? jag vill ha strl 110 på ett mönster som börjar på strl 122...............kam man bara minska den på ca 2 cm runtom överallt bara???
    Om du har mönstret i fler storlekar ovanför så kan du ju lägga dem ovanpå så ser du hur de har föminskat. Att ta 2 cm rakt av blir ju inte helt rätt exv i ärmhål, gren, hals mm.
  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 14:00
    #99
    ak74 skrev 2010-03-08 13:42:07 följande:
    Nää... om man skulle ta med sig kaffekoppen och stickningen och sätta sig ute i solen en stund. Har spenderat hela förmiddagen på sjukhuset med dottern. Utredning pga upprepade urinvägsinfektioner. Idag har vi gjort en njurfunktionskontroll.
    Hoppas ni får reda på vad som felas och att det går att åtgärda på enkelt sätt.

    Uut och njut, det gjorde jag i två timmar i förmiddags. Helt underbart! Nu skall jag ta tag i en tröja till lillemannen.
  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 14:33

    Muddtyg köper jag nästan utelsutande från Stoff & Stil. Tycker den är bäst, billigast och så har den bra bredd

  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 15:27
    plura skrev 2010-03-08 15:21:33 följande:
    Ja nu har jag bestämt mig. Jag ska ha en overlock!Efter att ha suttit framför datorn med sjuka barn (sonen har fått Bricanyl nu -antagligen RS, de tog ett "snorprov") och tittat på både fina kläder, sömmar och olika återförsäljare så blir det så.Nu måste ni hjälpa mig -Ska man köpa en så basic som möjligt och sen satsa (kanske) på en cover-pro. Tänkte att man klarar sig utan fina täcksömmar.Eller ska man köpa en som kan göra både och har hittat från 6000kr. Eller ångrar man sig då för att den inte räcker till i längden.Törs man handla från England?Vet egentligen inte vad den får kosta, men alla tankar mottages tacksamt. Har ingen aning om vilka som fått bra eller dålig kritik
    Jag skulle satsa på basic för att i efterhand komplettera med en CP. Man klarar sig rätt långt med enbart en OL cch vill man göra dekorsömmar så fungerar ju faktiskt en vanlig hushållsmaskins dekorsömmar rätt bra. Enda kravet är väl att kunna förändra pressarfotstrycket på hushållsmaskinen så man slipper bubblor. Du kan se exempel på dekorsömmar vid exv raglansöm "hos mig". Allt som är sytt innan december 2008 är gjort på vanlig hushållsmaskin och min mammas gamla OL som är 20-25 år gammal. Till jul i förfjol köpte jag CP.
  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 15:59
    ak74 skrev 2010-03-08 15:42:34 följande:
    En härlig eftermidag ute i solen Fast nu mulnar det på. Kanske det inte blir så kallt i natt då... Nu är det läxläsning och ev köra sonen till träning. Sen... är det sambofri tid Hoppas det är något bra på bolibompa ikväll, så man får sy i fred
    Sambofri tid med lugna barn är aldrig fel.

    Solljus gör för övrigt gott för humör och tålamod.
  • Mimmi 71
    Äldre 9 Mar 08:57
    tinni78 skrev 2010-03-09 07:42:51 följande:
    Jag har tänkt att sy några nya mobiler till min sons babygym för det är några som har kommit bort. Är det någon som vet vart man kan få tag i plastringar (eller trianglar) med hål i så att man kan sätta upp mobilerna i babygymmet? Jag tänker på sådana ringar eller trianglar som brukar sitta på barnvagnsmobiler.
    Jag köpte sådana i babybutik (eller leksaksaffär) de används baby för att "pussla" ihop till långa kedjor. De var av ett välkänt fabrikat (vilket kommer jag inte ihåg det var ju ett tag sedan ) Så jag föreslår att kika antingen Babyland/Babyproffsen eller någon större leksaksaffär.
  • Mimmi 71
    Äldre 9 Mar 15:31

    Här har jag haft vab för andra dagen, men imorgon är det min tur att gå till jobbet och sambon får vara hemma. Trodde vi skulle kunna skicka iväg lillemannen till dagmamma imorgon, men han spydde en gång igår eftermiddag också

    Idag har jag inte fått något sytt, men 1 timme i solen har vi hunnit med. Funderar på om jag fått en släng av "sjukan" också. Har dock inte kräkts, men med illamående och huvudvärk så har inte aktiviteten varit så stor

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd