Inlägg från: glockenbach |Visa alla inlägg
  • glockenbach

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Riskiflickan skrev 2010-03-08 00:04:00 följande:
    cecisegna.blogspot.com/ har en beskrivning på skötväska som jag gjort som blev väldigt bra. Jag la till fack inuti väskan för blöjor, tvättlappar, matburkar m.m. hon har även modifierat sin egen modell efteråt, klicka in dig på väskor så ser du... Ett tips är att sätta locket med tryckknappar så man kan ta av å tvätta då det fungerar som skötbädd.
    Hej, jag smyger in här också. Oj vad bra, jag ska precis börja sy skötväska och letade efter ett bra mönster.
    Väntar på min fösta baby och sitter hemma och grejer hela dagarna nu.
    Har just sytt åkpåse (nästan klar), bugabooöverdrag (nästan klart), funderar på att köpa begagnad babysitter med sunkigt tyg och klä om, och ska nu sy skötväska. Plus att jag sytt i stort sett hela babygarderoben i de första tre fyra storlekarna. Och leksaker och filtar och you name it.

    Ibland undrar jag om jag är lite dum i huvudet. Tänk att bara gå in på en affär, köpa alltihop, klart!
  • glockenbach
    GOBLIgobli skrev 2010-03-08 13:24:40 följande:
    Absolut inte! Tänk vad kärlek du lagt ner i alla plagg och saker. Kikade i din blogg och blev lite full i skratt över buggainlägget med serien.
    Ja, det var ju minst sagt snöpligt. Min pojkvän höll på att skratta ihjäl sig!

    Men skit samma, vagnen blir fin ändå och jag har i alla fall underredet olikt köpesvagnen - det blir vaxad linne i linnefärg. Tror det blir rätt stiligt. Ska bara sy klart alltihop nån gång och pilla dit alla små kardborrebitar som man knäpper fast tyget i ramen med.
  • glockenbach
    yrväder skrev 2010-03-08 17:55:42 följande:
    Du har alltså sytt en liggdelsbas till den? COOLT! Har funderat på om det går, men då vet jag att det gör det
    Haha, ja, den är ju inte klar än... men den kommer förhoppningsvis att bli. Liggdelen är ju som typ en brödkorg med lite kardborreremsor här och var, inte så svårt alls. Jag lovar att berätta när den är klar. (Om den blir fin...)

    Och angående god smak - jag känner mer att jag har typisk förutsägbar smak. Det är korrekt att ingen har en sån i Tyskland i alla fall, så jag blir ensam lån länge vi håller oss här i krokarna. 

    (Däremot kommer alla att tycka att det är ett SUPERKONSTIGT tyg att ha till bebisar, de ska ju gärna ha blått och rosa som vi alla vet...{#lang_emotions_wink})
  • glockenbach

    Hej alla

    Jag har just fått en fråga var man kan köpa kläder med de röda ugglorna på (ni vet, ugglorna!) av en tjej som sett dem på kläder i min blogg och blev nostalgisk.

    Jag säljer ju inte själv men tänkte att det säkert finns hundra pers som säljer röda ugglekläder där ute. Om inte alla sålt slut på det tyget vid det här laget..!
    Ni som vet nån kan väl inboxa mig så ska jag vidarebefordra.

    (Och är det förresten någon som vet ett gratis online mönster på beppemössa till sommaren? Till en jätteliten en. Försöker rita ett eget mönster men det går sådär.)

  • glockenbach
    @ Frida S: Vad snygg den var din hatt! Har kollat på Ottobremönstret men tyckte inte det såg så bra ut, men nu ändrar jag mig. Jag ska försöka rita en beppehatt, men om det inte går kör jag nog på den där varianten.
  • glockenbach
    Kaja skrev 2010-06-29 15:15:19 följande:
    Jag har lite bilder på Solhattar i bloggen och så har vi hälsat på hos någon....
    Ursnygga! Precis en sån vill jag ha till min dotter. Problemet är att hon anser att solhatt är ett djävulens påfund. Jag har försökt med köpes men det går ICKE, vilket gjorde att jag tappade lusten lite för att sy egna... men om hon ångrar sig i framtiden ska jag sy precis sådana.SkrattandeHar massa fina småmönstrade tyger och VET bara hur snyggt det skulle kunna bli...
  • glockenbach
    Kaja skrev 2010-06-29 21:41:32 följande:
    Mina barn får välja tyger själva. Då går det LITE lättare...
    Hon får välja vad hon vill, men hon är tre månader och tänker inte ha något på huvudet överhuvudtaget, nånsin...Flört Får hoppas det går över med tiden.
    Har VÄRLDENS sötaste mössmönster till typ sexåring, så jag har sex år på mig att övertyga henne. Ska se om jag kan googla fram det...
  • glockenbach
    Pumpalicious skrev 2010-08-05 08:16:06 följande:
    Tack!
    Är det värt att besöka tygverket? Har dom klädtyger?
    Tygverket är jättetrevligt! Och ja. I alla fall i fjol.
  • glockenbach

    Hej - Jag har köpt jättefin blåvitprickig vaxduk på Ohlssons och funderar på att sy en liten regnjacka. Är det nån av er som har gjort det någon gång? Är det värt det?
    Måste man tejpa sömmarna?
    Och vad ska man fodra med tror ni?

  • glockenbach
    Hawk and Weasel skrev 2010-08-06 14:16:33 följande:
    Haha, bensin, det låter ju fullkomligt livsfarligt! Värt att prova bara därför!
    Superbra tips, tack snälla!
     
    Jag funderar på att sätta fleece eller trikå som foder på en regnjacka eftersom man ju vill att den ska värma lite också (regniga dagar = kalla dagar och det är ju kanske jobbigt att ha många tjocka lager under), men jag funderar lite på friktionen. Om man har fleecefoder, kommer det att knöla sig då när man tar på den tror ni? Trikå mot trikå glider ju inte heller så bra. Men fodertyg eller bomull typ lakanstyg är ju bara tunt och mesigt... vad gör man? Flanell?
    Jag håller också på med regnjacka och tackar för tipset!
  • glockenbach

    Vad sydde du då för åkpåse? Har bara sett såna med ull hemsydda.


    Hawk and Weasel skrev 2010-08-07 00:24:33 följande:
    Ja, det låter ju vettigt. Speciellt det där med fuktspärrsfunktionen, tänkte inte på det men det är ju jättebra. Kanske får sätta något blankt i ärmarna dessutom då. 
    Undrar om sån tunn fleece som är i IKEA-filtar skulle bli bra? Den borde inte bli så klumpig. Jag har fodrat min åkpåse med sådan och det  blev inte så tjockt.
  • glockenbach
    Hawk and Weasel skrev 2010-08-07 00:46:45 följande:
    Nej, jag hittade den här varianten på nätet. Den är som en filt man kan vika ihop så man kan reglera temperaturen.
    Här är min:
    hawkandweasel.blogspot.com/2010/08/akpase.htm...
    (Insåg att jag glömt blogga den men nu har jag lagt upp en bild.) 
    Den är av stadig bomull och fodrad med fleece. Materialvalen beror mest på att det var vad jag hade när jag gjorde den, men den har funkat bra. Det är bra att man kan vika upp och ner lager beroende på temperatur. Sen råkade den bli väldigt välmatchad till min omsydda vagnsklädsel, men det var mest en tillfällighet...Skrattande min stackars dotter fick bara ha brunt, beige och grått på allting när hon var pytteliten.
    Aha. Ser skön ut! Och det var smart att sy en overall av en tröja.
  • glockenbach

    Hej!

    Jag såg helt underbara små cashmeretröjor i en barnaffär. Mjuka som moln, helt underbara på vintern. Pris *ähum* 2400 spänn styck. Visserligen var några på rea, men 1200 för något som man växer ur på några månader kändes ju en aning, ja, saftigt minst sagt.
    Så nu har jag smart som jag är budat in lite begagnade herrtröjor av samma material som jag tänkte sy om.

    Är det någon som sytt kläder av stickade tröjor förr? LIte fundersam på hur man gör med kanterna som säkert kommer att fransa sig och tråda sig och fastna i maskinen.Sska man förstärka med ett band eller något? sy genom ett lager papper som man tar bort sedan? Ska man kanske klippa ut 3 cm större, sen sy och sen klippa rent?
    Eller oroar jag mig i onödan? I babycool har hon ju sytt klänningar av tröjor, till exempel.

  • glockenbach
    madebyinferno skrev 2010-09-06 10:05:34 följande:
    Slaktade en lammullströja som krympt och gjorde en klänning (babycool) och ett par leggings med fleece i grenen (ottobre med någon slags grenkil)! Gick superbra att köra i både OL och vanliga maskinen faktiskt, gjorde inget annat än nålade som vanligt. Ska testa en annan stickad tröja någon dag också, men då har jag funderat om jag ska ha mönstret på och "klippa ut" den med OL direkt, vi får se hur jag gör

    Lycka till!
    Tack, då syr jag bara som vanligt då. Nu väntar jag bara på att få hem dem! Kom dessutom på att man kanske kan göra nånslags lapptäcke-filt av överblivna småbitar så förspiller man inget material. Känns som ett väldigt mysigt höstprojekt.
  • glockenbach
    Alux skrev 2010-10-12 08:16:50 följande:
    Hej!
    Jag funderar på att sy en babyfilt, men vet inte vad jag ska använda för tyg eller hur jag ska göra, mått eller sådära, förslag? :)
    Jag skulle börja med att ta ett snyggt tyg i  mjuk trikå som du gillar, ca 1x1 meter eller minst 70 x 70 cm. (Eller rektangulärt om du så föredrar, typ 80 x 100.)

     Matcha sedan med en mjuk och varm fleece- eller velourbit som passar bra ihop, lika stor. Velour håller sig ju snyggare längre. Microfiberfluff är också mysigt. Ta vad du hittar som du tycker passar och blir mjukt. Tvätta båda så de krymper klart innan du klipper ut.
    Lägg dem räta mot räta och sy ihop, lämna ett litet hål för att vända bara. Vänd, sy ihop för hand och sy en stickning längs kanten. Jag gjorde två sådana filtar, det blev jättebra och de har varit väldigt användbara.
    Du kan ju dessutom sy dit ett broderi, en applikation, sy langett på kanterna eller vad du vill beroende på vad du kan och har lust med. Men ovanstående är nog det enklaste och blir fint.

    Kollade just igenom min blogg och insåg att jag aldrig lagt ut bilder på filtarna, annars hade jag skickat länk. Lycka till!
  • glockenbach
    Alux skrev 2010-10-12 22:32:45 följande:
    Tack för tipset! :) blir nog något sånt! :)
    Ska till tygaffär och kolla tyger i nästa vecka så vi får se vad jag hittar för roligt ! :)
    Hej igen, nu har du säkert hunnit klart din babyfilt men jag tänkte ändå bara säga att jag lagt upp bild på en filt som jag gjorde till min bebis. Den är typ enklast möjliga förutom att jag knåpade dit en liten applikation efteråt. Den är ungefär 65 x 80 cm och funkar fint, lite kall nu på vintern bara eftersom den är i frotté och inte i typ fleece.

    www.hawkandweasel.blogspot.com

    Gick det bra med din filt?
  • glockenbach
    Ogabinne skrev 2010-10-23 23:41:45 följande:
    Vet ni varifrån tex Strömming och liknande som bara tagit fram lite tyg beställt ifrån? Jag är så sugen på att ta fram något som bara jag själv har till en mindre kollektion, men spoonflower osv är ju jättedyra i jämförelse med vad de större leverantörerna ger för sina tyger. Någon som vet?
    Det undrar jag också. Jag sitter med flera färdiga tryck som jag skulle vilja trycka upp.
  • glockenbach
    Ogabinne skrev 2010-10-23 22:28:44 följande:
    Det är samma sak, man får inte knäppa jackan mer än upp till bröstet, annars börjar han med sin fix idé igen att han ska kräkas. Jag fattar inte vad han fått det ifrån! Även om halsduken inte ens är i närheten av halsen utan hänger långt ner börjar han fjanta. Han vill ha halsduken runt nacken, hängandes rakt ner på magen om han ska ha halsduk, vilket inte skyddar halsen över huvud taget ju. Blir tokig på dessa idéer!
    Men stackars liten. Jag är likadan, jag får  kväljningar av halsduk och polotröjor. Det är jätteotäckt, känns som man ska kvävas och dö! Jag brukar behöva stanna upp och hyperventilera och slita av mig halsduken. Hade jag haft en sax skulle jag ha klippt bort den, så mycket panik har jag. Låt honom slippa vetja, det är väl ingen större fara att bli lite kall om halsen för det mesta..?! Flört
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd