• Äldre 7 Mar 15:35
    600781 visningar
    11405 svar
    11405
    600781

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Lägger in i mina favoriter. Måste ju hänga med här. Kul att se dig här Yrväder.


    /Din sykompis :)
  • Äldre 14 Mar 19:59

    Äntligen har jag haft en mysig syhelg med syrran. Vi har pratat länge om det men det har inte blivit av. Så hela syrrans familj kom hit tidigt lördag morgon. Gubbarna tog hand om mina tre syskonbarn medan jag o sis sydde till barnen. De åkte hem med nya stratchfrotté brallor (6 st som syrran sydde) och var sin molntröja (sydda av mig). Rosa till tjejerna o ljusblå till lillgrabben. De var så sommarfråscha :)
    Hann även sy två par pyttesmå babybyxor med fot och två linnen till i molntyget att spara till den lilla i magen :)
    Hoppas ni också har haft en fin helg!

  • Äldre 24 Mar 09:14
    yrväder skrev 2010-03-23 22:57:54 följande:
    Idag har en kompis varit här och vi har sytt från halvett till nio , med uppehåll för fika och middag. Sen om jag har fått så väldans mkt gjort med tanke på all tid är en annan femma Men ny mössa, vantar, tossor och fleecebyxor samt ett blöjskal åt E blev det. (fast min syster sydde brallorna själv, jag tvingade henne ) 1.5 par trosor åt mig och så hjälpte jag min kompis att rita mönster på en mammabaddräkt. Men jag tror vi mest surrade
    Men trevligt var det :) 
    Tack för hjälpen med baddräkten. Imorgon ska nog jag o magen hoppa i plurret och testa den. Kommer säkert att funka kanonbra.
    Muddjeansen jag fick till igår är såå sköna. Kanske att de blev lite stora i mudden men, men, jag blir ju inte mindre precis ;)
  • Äldre 15 Apr 09:23
    yrväder skrev 2010-04-15 08:47:52 följande:
    Köp hellre en beggad på symaskinsaffären. En kompis köpte en "noname" på tradera, (inte samma) och hon var inte nöjd, den var rätt så racklig. Det dröjde inte länge innan hon köpte en bernina från symaskinshandlaren.
    Denna vän är jag :). Och helt rätt . Jag skulle inte rekommendera den. Tog bort syglädjen helt när jag fick en massa hoppstygn o annat rackel. Den står helt ensam o övergiven hemma hos mamma nu. Tacka vetja min Bernina. Men när jag köpte Yamatan hade jag inte sytt mycket alls och ville prova hur en overlock funkar och om det är nåt jag skulle kunna tänka mig att satsa på. Stundvis funkade den helt ok och det räckte för att jag började titta efter en bättre maskin.
    Jag rekommenderar att köpa en lite stabilare maskin på en gång så slipper du stå o svära över den så mycket :)
  • Äldre 20 Apr 22:34
    Fiffa5 skrev 2010-04-20 17:32:17 följande:
    Jag har köpt några lite kraftigare bomullstyger från Stoff och Stil, tror de kallas halvpanama. Men när jag tvättat några av tygerna har de tappat så mycket färg och så har det blivit veck i tyget som har blekts...trots att jag bara tvättat i 40 grader. Om jag ska sy dagiskassar, tror ni jag kan skippa att förtvätta tyget då så att det fortfarande är fint, eller är det dumt....??
    Vissa tyger som ex jeanstyg ska man helst blötlägga innan tvätt för att förhindra just sådana veck. Kan det vara det?
    Jag tvättade jeanstyg utan att blötlägga en gång och det blev rätt fula ljusa veck på det. Efter det har jag alltid blötlagt i alla fall jeanstyger innan tvätt.
    Varför man ska göra det har jag inget bra svar på :) Jag bara gör det :)
  • Äldre 6 May 22:16
    Mimmi 71 skrev 2010-05-06 21:46:06 följande:
    Nu har jag sytt en del, sedan blev det lite tryckknappsisättning framför TVn. Har inte varit så flitig med min KAM-press (har inte sytt så mycket på sista tiden) men man blir tokkär varje gång man använder den. Jag kan inte öppna länken, men jag antar att ni pratar om RuttuNuttus senaste applikation. Helt makalös!!!
    Jag kunde inte heller öppna länken men hittade henne här:
    Helt otroligt fina kläder hon gör. Där har man lite o lära sig...
  • Äldre 10 May 11:05

    Ett par veckor sedan köpte jag en Babybjörn babysitter på loppis för 240 kr. Solblekt och inte så vackert tyg enligt mig. Så jag sydde ett nytt överdrag till den och satte sambon att måla om plattan som den står på. Jag blev så nöjd. Få se om det behövs några justeringar sen när bebisen kommer och vi får testa den. *längtar*


    Bild finns i mitt galleri under mappen babysitter om ni vill kika.
  • Äldre 10 May 14:54
    ak74 skrev 2010-05-10 11:25:07 följande:
    Hmmm... I vilken tidning fanns det mönster på kallingar/underbyxor? Skäms nästan för det har varit uppe så många gånger i den här tråden... Min 4,5-åring berättade för mig i dag att de röda kallingarna med svart på (ett par boxer) gjorde ont i midjan och då smälter mammas hjärta. Klart han ska ha ett par exklusiva hemsydda kalsonger som inte skaver
    Ottobre 2004/4 har mönster till underkläder och då bla boxershorts. Vet inte om det var den du sökte?
  • Äldre 15 May 19:51
    Jalapeno skrev 2010-05-15 17:18:34 följande:
    syltigochsaftig.blogspot.com kanske ska tilläggas inga upphetsande nya barnplagg att titta på tyvärr
    Du finns kvar hos mig :)
  • Äldre 7 Jun 16:09
    plura skrev 2010-06-07 13:35:39 följande:
    RuttuNuttu har tävling och självklart vill jag vinna -kanske nån annan med
    Googles översättningsprogram gör dock inte finskan glasklar, så jag vet inte om jag som inte har nån blogg kan vara med och bara lämna en kommentar och mailadress.
    Nån språkkunnig som kan bringa klarhet
    Jag kan finska så jag kan hjälpa dig. Väldigt fritt översatt och inte exakt ord för ord men det står ungefär så här:

    Hip och hej! Nu slår jag upp Ruttu-Nuttus första utlottning någonsin. Anmälningstiden är från och med idag till 27 juni. Som pris lovar jag att sy en t-shirt till sommaren i valfri storlek med valfri applikation.
    Jag ber er att redan i kommentaren nämna vilken färg ni vill ha på t-shirten, vilken bild ni vill ha som applikation samt i vilken storlek t-shirten ska sys.
    Om du kopierar länken samt bilden ovan och publicerar i din blogg får du ytterligare en lott i utlottningen. Lycka till till alla deltagare!!
  • Äldre 9 Jun 15:43
    yrväder skrev 2010-06-09 15:33:25 följande:
    Jag har sytt en gravidmunkjacka - oavsiktligt......(är inte gravid)

    Hatar tajta kläder och har länge tänkt sy en lite pösig munkjacka eftersom jag inte hittar nån på affärerna. Nu har jag sytt en och pösig är den, men problemet är att dragkedjan gör att pöset står rakt ut, vilket gör att jag ser halvt höggravid ut Har ingen aning om vad jag ska göra åt saken.
    Just nu lutar det åt att bara använda den öppen, och hoppas att det går till sig lite med tvätt och användning. Alternativt sy om lite och sätta knappar istället. (vilket i sig skulle kännas lite surt för jag har äntligen lyckats sy fast en dragkedja och få själva sömnaden snygg iaf)
    Om inget av det funkar kan du alltid låna den till mig :) Och sen förhoppningsvis kunna ha den själv så småningom ;)
    Nejdå, men hoppas att du får till det. Har tyvärr inga smarta råd att ge... Jag skulle nog i ditt fall använda den öppen till att börja med i alla fall.
  • Äldre 16 Jun 16:08
    plura skrev 2010-06-16 15:17:25 följande:
    En fråga till
    Syr och använder nån här tygbindor?
    Är lite sugen på att prova det -men vad ska det vara för tyg?
    Kan säga att jag hade tygblöjor till de 3 första barnen (vikblöjor i flanell och nåt annat bomullstyg) Kände att jag inte orkade med tvätten nu på de 2 sista barnen -men bindor -det kunde kanske vara nåt?
    Jag har ett gäng som jag har sytt. Nu har de inte behövts på ett tag då jag är gravid i v.35 men jag använde inget annat under i alla fall ett års tid och kommer att återgå till de när mensen återvänder. Jag tycker de är kanonbra. Jag sydde i fuskmocka närmast kroppen, några lager frotté (gamla handdukar) som kärna och ytters PUL. De har vingar med tryckknapp.
    Beställde tyger från babyheaven då. Fuskmockan tror jag tyvärr inte att de har kvar längre. Den var kanon. Men det går ju att använda tex flanell eller bambuvelour mm.
    Sen vet jag att många beställer från myllymuksut.fi också. 
  • Äldre 2 Nov 13:58
    Riskiflickan skrev 2010-11-02 11:28:14 följande:
    Jag håller på att sy ett bebisset i strl 62 som en liten välkomstpresent, men vad skall jag satsa på för möss-storlek??
    Min pojke är tre månader, 60cm lång och har huvudomkrets på 42cm. Han använder stl 62 på kläder nu. Vissa i 56 funkar även än. Jag vet inte alls om han har stort/litet huvud men det kanske ger en liten fingervisning i alla fall. Han hade 35cm huvudomkrets när han föddes.
  • Äldre 24 Jan 10:01

    Jag följer tråden här dagligen men skriver sällan. Men jag ville bara säga att jag också har anmält mig till fb sidan.
    Jag har även anmält mitt intresse till att dela på tygbeställningen med er. :)
    Bra initiativ av er tjejer!!

  • Äldre 27 Feb 16:41
    Elias Emil skrev 2011-02-27 13:42:52 följande:
    Jag forstod inte var man ska rösta på tyget.
    För mig verkar inte heller röstningsrutan komma fram. Prova att gå in på första sidan i bloggen då dök det upp för mig i alla fall. Alltså om jag trycker på inlägget för tygtrycket så försvinner röstningen men går jag in på nodorkidz.blogg.se/ så kommer rutan fram uppe till höger :)
  • Äldre 27 Feb 16:43

    Jag trycker också att du, Ogabinne gör ett kanonjobb som håller i det här. Jag gillar ringarna och speciellt den svarta. Jag skulle mycket väl kunna se det tyget i både vuxenkläder och barnkläder. Så jag håller tummarna för det :)

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd