Inlägg från: Kyssen |Visa alla inlägg
  • Kyssen

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-03-17 10:28:31 följande:
    Jag brukar ha en pincett i beredskap på högra sidan om pressarfoten om kantbandet skulle halka ut, vilket det endast gör i snäva svängar hos mig. So jag sa tidigare så använder jag uteslutande clearview för ha bättre koll (kontrollfreak som jag är )
    Jag har börjat ha ett postitblock fast tejpat precis brevid pressarfoten för att ha båda händerna fria till annat. Funkar toppen!
  • Kyssen
    Ullerull skrev 2010-03-22 20:04:00 följande:
    Har inte varit inne här på läänge nu, hoppas kunna komma tillbaka snart :o) Fullt upp!Nu har jag dock problem...Min maskin har börjat bråka, igår när jag skulle sy tät sicksack fick jag upp undertråden och jag vet inte var jag gjorde för att få till det riktigt, och idag när jag skulle brodera en elefant fick jag också upp undertråden det blir såååå fult, vill inte förstöra mera tyg nu...Vad gör man när undertråden kommer upp?
    Svär och skriker fula ord, hotar sen med att kasta ut åbäket genom fönstret =).. Sen går man och klagar hos mannen/sambon och tröstäter en bit choklad. Efter det är man redo att ta nya tag !
  • Kyssen
    Gobli: Lustigt (eller lustigt är det ju förståss inte) men idag när jag skulle bandkanta en body i Znooks elefant tyg så fick jag precis samma effekt som med din filt.. Det drog sig något jävulskt och omlottknäppningen och grenen är helt "bulliga". Finns det något sätt som man motverkar att tyget drar sig med hjälp av diff och stygnlängd? Tyckte att jag provade allt, men det bästa jag fick till var ändå inte bra nog.
  • Kyssen
    Gobli: Ja, den går säkert att använda - men man vill ju fota snyggt oxå - och då gör den sig verkligen inte rättvisa =). Hädan efter kommer jag i möjligaste mån att använda JNY's single jersey att kanta med, den brukar jag få jättebra resultat med!
  • Kyssen
    Gobli: Haha - nej kanske inte så logiskt heller iom att jag heter Kyssen här =).. Började min familjelivskarriär långt innan min sykarriär. Japp, jag kantar med JNY's singel jersey, och minns jag inte fel är den rundstickad. Men - min nästa fråga till dig blir då hur tusan du får i kantbandet i kantbandsapparaten om du inte klipper upp det?? *kliar mig i huvudet*
  • Kyssen

    Det där med huvudmått är vääääldigt olika från barn till barn. Min 3-åring har 49cm och min 1-åring har 46. När jag syr mössor frågar jag alltid efter barnets huvudmått och ålder. På så vis har jag störst chans att få rätt storlek.

  • Kyssen

    Sjukt smart att skära tyget i "spiral" - så enkelt men ändå genialt!! Kliade mig verkligen i huvudet när jag försökte klura ut hur man får in en kantbandsremsa i apparaten utan att klippa upp =)...

    ak74: I fordonstyget som är väldigt stretchigt så är det mer förlåtande att "ta fel storlek". Mitt mössmönster (passande till ca en 6 månaders) är 18,5 cm rakt över, dvs 37 cm runt om. Då sitter mössan ganska så tajt, men själv gillar jag tajta modeller bättre än lösa.

    Yrväder: Ni ser, man lär sig något varje dag =). Har funderat på att byta nick här, men iom att jag hänger i "Ale-tråden" oxå, och där är jag känd som Kyssen även när vi träffas irl så har det inte blivit av.

  • Kyssen
    ak74 skrev 2010-03-31 12:32:37 följande:
    karusell karamell cba rakel Alla dessa domännamn är upptagna så de går tyvärr bort... Då återstår Syster stor och rakael... Något annat jag skulle kunna tänka mig är ett västkustsk namn eftersom jag bor på västkusten nära klippor och hav...
    Varför inte "Anna by the Sea" eller "Westcoast design"
  • Kyssen
    ak74 skrev 2010-03-31 11:16:41 följande:
    Ja, mössan växer ju lite med barnet. Det är ju sant... Mottagaren ville även ha knytband i mössan. Vad är lämpligast då? Bomullsband eller en trikåremsa i kantbandsapparaten?
    Där har jag tyvärr ingen erfarenhet. Har bara sytt mössor utan band. Rent instinktivt känner man väl att bomullsband är smidigare och lättare att få snyggt. Trikåremsa kan ju ibland bli lite bylsigt att knyta. Å andra sidan kör man ju med trikåremsor på hättor så smaken är nog som baken =).
  • Kyssen

    Angående frakten brukar jag resonera som så, att om jag skulle åkt ner till stan för att köpa tygerna själv, så hade det kostat mer än de 50-75kr som blir i frakt.

  • Kyssen

    Någon som kan hjälpa mig med vilka trådfärger hos Bibbi som kan tänkas matcha till följande två tyger:
    JNY turkosa stjärnor
    Mjuka tygers Limegröna fordon

  • Kyssen

    En snabb fråga. Igelkott tyget från S & S, hur är det i kvalitén? En del jersey därifrån som tex elefanterna upplevde jag som lite tunna och sladdriga och med andra ord svårsydda =).. Svamparna var lättare att sy i, men där står det oxå 100% bomull. Igelkottarna var 5% spandex i oxå, är det det som gör det sladdrigt ?

  • Kyssen

    Tack för era svar ang igelkott tyget från S&S, då vet jag ungefär hur det är i kvalitén!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd