• Solber­ga
    Äldre 5 Apr 21:24
    598891 visningar
    11405 svar
    11405
    598891

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Har precis upptäckt det här med att sy barnkläder; är ju jätteskoj ju med alla fina tyger som finns!!! Kom på att här kanske är ett bra ställe att ställa lite dumma frågor hoppas det är någon som kan ge något svar!


    Har hittills sytt ett par muddbyxor och ett par kalsonger. Kalsongerna sydde jag i interlock för att jag fått tipset att det var det lättaste tyget att sy i. Men tycker de blev lite tjocka och "ostretchiga"....är jersey mer lämpat att sy boxerkalsonger i tro? Och hur gör man bäst med alla sömmar? Syr man som vanligt så att sömmen hamnar på insidan eller syr man den på utsidan och sen stickar ner den? (har en vanligt symaskin med fuskoverlock på). Vad passar bäst som mudd/kantband på kalsonger? Förlåt för att frågor!!!
    Om jag vill hitta några bra basmönster på t.ex tröja, muddbyxa och kalsonger; har ni något tips då? Är det Ottobre som gäller, eller t.ex Stoff och Stil? Skulle vilja hitta ett riktigt bra för att veta att det blir bra varje gång. Nu har jag gjort massa ändringar som jag inte kommer ihåg längre...
    När man syr tröjor; behöver man ha mellanlägg vid axelsömmarna eller hur gör ni?
    Blir jätteglad om någon tar sig tid att svara på någon fråga
  • Solber­ga
    Äldre 5 Apr 21:28

    Kom på en till fråga


    Vilka plagg passar bäst i interlock och vilka i jersey??
  • Solber­ga
    Äldre 5 Apr 22:35
    Jalapeno skrev 2010-04-05 22:30:14 följande:
    välkommen solberga, i axelsömmar tar jag en remsa av samma tyg men i det ostretchiga riktningen. Annars finns det speciella band man kan använda
    Okej, vad smart! Det hade jag inte tänkt på! Tack
  • Solber­ga
    Äldre 6 Apr 21:57

    Ska klippa till mudd till muddbyxor och funderar på en sak....har bara sytt ett par muddbyxor tidigare och då klippte jag en helt rektangulär remsa. Nu såg jag i en Ottobre tidning att ett mönster där har en remsa som är smalare i mitten; alltså inte helt rektangulär (snarare som ett timglas). Ska sy babymuddbyxor med mudd som går att vika upp.


    Hoppas nån kan ge ett snabbt svar vilket som blir bäst!!
    Från en nybörjare
  • Solber­ga
    Äldre 6 Apr 22:25
    Knastroll82 skrev 2010-04-06 22:06:41 följande:
    Jag klipper helt raka, just för att de inte ska knöla sig när man viker dem. Har fått för mig att de där timglasformade är tänkta när man har smalare mudd, för att hålla mudden uppe bättre.
    Okej, tack! Nog säkrast att klippa till helt raka då!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd