• Stratu­s
    Äldre 9 Mar 11:02
    600597 visningar
    11405 svar
    11405
    600597

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2010-03-09 10:47:46 följande:
    Jag har tänkt använda interlock som midjemudd i ett par velourbyxor, men bör jag lägga i en resår så att inte mudden töjs för mycket??
    Ja, det tycker jag absolut. Interlocken kommer inte att klara att hålla uppe byxorna.
  • Stratu­s
    Äldre 9 Mar 13:21

    Fint. Tycker inte alls att mössan ser tråkig ut. Den såg skön ut och funkar säkert till det mesta. Fina byxor också.

  • Stratu­s
    Äldre 9 Mar 14:50

    Jag har inte så mycket tyger från Mjuka Tyger. Men mycket från JNY och de är jag mycket nöjd med.

  • Stratu­s
    Äldre 9 Mar 15:40

    Tinni78. Jag körde med duschdraperiringar. Funkade finfint, och var billigare. Men det tipset kanske du redan har fått.

  • Stratu­s
    Äldre 25 Mar 08:47

    Jag sitter och dreglar över lite tyger från amerika. Jag har beställt därifrån förut, och inte brytt mig så fasligt i vad för typ at tyg det varit. Men nu vill jag ha det till något speciellt, och då blev det viktigare. Är det någon som kan förklara ribbed knit. Jag förstår ju vad det betyder, men hur blir känslan i tyget. Jag köpte en gång av det ribbade landksapstyget, viljet jag antar är ribbed knit. Men det tyget gillade jag inte... Någon som kan förklara för mig?

  • Stratu­s
    Äldre 31 Mar 11:25

    Nu SKA jag testa att sy smock! Jag har sagt det i flera år, men aldrig provat. Någon här som testat? Igår, bara så där, kom jag på att jag ska sy en sommarklänning till mig själv med smock och enkla axelband. Tyget bara ligger och väntar, jag vet precis vilket.

    Men idag är jag på väg söderut, så det får blir efter påsk.

  • Stratu­s
    Äldre 6 Apr 22:28
    thweni skrev 2010-04-06 22:00:40 följande:
    Hej hopp allihop! Jag tänkte rådfråga i tråden, då jag själv inte sytt något sådant men tänkte att någon kanske har koll på vad det kan kosta och om det är svårt att sy själv och eventuella alternativ till den. Jag ska sy en sådan: www.venacavadesign.co.uk/Products/1865_Ellipt... och för att få den "fyllig" i bak bör man också ha en sådan: www.venacavadesign.co.uk/Products/1865_Ellipt... Mina frågor gäller krinolinen (länk 2): -Är det svårt att sy själv? -Vad kan det kosta att göra en själv? -Var hittar man material (i Sverige alltså, såg att man kunde beställa från Vena Cava, men då kommer det att kosta för leverans och tull osv)? -Om det är svårt att göra en, kan man istället göra en underkjol av massa tyll för att få den fylliga effekten? Är väldigt tacksam om någon kan svara på mina frågor eller tipsa om annat (typ underkjolar osv)!
    Att sy en underkjol med tyll är inte särskilt svårt och också ganska billigt. Jag håller precis på att sy en till en brudklänning pysselptorp.blogspot.com/2010/03/here-comes-bride.html. Den är inte så fluffig på rumpan, men den har ett släp där jag ska fylla upp. Först köpte jag 5 m tyll som jag delade i tre längder, sydde två nertill (10m) och en lite längre upp. Det funkade inte så bra tycker jag (Sidencarlsson tipsade om det). Nu har jag köpt 10m till. Den ska jag sy fast dubbelvikt, som jag har gjort till min studentbalklänning. Då kan man fluffa upp tyllen extra om man vill, genom att dra isär lagren. Usch vad svårt att förklara, hänger du med? Sen ska jag sy ett extra lager med rynkad tyll där bak för att få volym i släpet.
  • Stratu­s
    Äldre 6 Apr 22:29

    Jag köpte tyll hos Sidencarlsson för 32 kr/m , alltså 320 kr för 10 m. Men de är ju inte billigaste butiken, så det går kanske att hitta billigare.

  • Stratu­s
    Äldre 6 Apr 22:31

    Hos S&S kostar den 16,95 kr/m

  • Stratu­s
    Äldre 7 Apr 10:15

    Hohoho, igår slängde jag iväg en stooor beställning till the Fabric Fairy. Hoppas det går fort att få dem. Och jag kan ju alltid hoppas på att slippa tullen, men det är ett stort paket och det lär nog inte bara slinka igenom...

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd