• Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 15:07
    598713 visningar
    11405 svar
    11405
    598713

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Grattis i efterskott Gobli! Sån´t där får man väl inte hålla hemligt Ha ha, våran minsting är född 22 mars...midsommar var det ja Kan det ha varit just den mifsommarn vi firade utan barn? Fast han var eg beräknad till 1 april, men det kanske är midsommartillverkning ändå...

  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 15:14

    Nej, spark i baken och tillbaka till maskinerna en stund. På återseende ikväll kan jag tro...

  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 18:31
    hemlig007 skrev 2010-03-08 16:17:23 följande:
    Vad använder ni för tyg till bebisfiltar? Jag vill gärna sy en med interlock på framsidan och velour på baksidan, men är lite tveksam hur det blir i tvätten. För velour ska man väl inte tvätta med mer än 30-40 grader? Med tanke på hur ofta små bebisar spyr kan det ju vara bra att kunna tvätta filten i 60 grader. Vad tycker ni?
    Jodå, velour går aldeles utmärkt att tvätta i 60 grader. Det är bara att tuta och köra och framför allt handlar det om att de större kedjorna fegmärker något aldeles fruktansvärt. Allt för att kunna svära sig fri OM något skulle hända med plaggen "ja, men har du verkligen tvättat i 40 grader?"
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 18:36
    lindalake skrev 2010-03-08 17:39:49 följande:
    så länge du förtvättar båda tygerna i 60 grader så är det ingen fara fast 40 grader räcker gott och väl för att få rent. men som jag skrev i inlägget precis innan så förtvättar jag (nästan) alla tyger i 60 grader
    ja 40 grader räcker för att få rent "på ytan" men inte på djupet. Det finns bakterier som inte dör förrän runt 50-60 grader. Kräks och bajs är sådant som behöver lite högre temperaturer. Jag tvättar nästan allt i 60 grader för då VET jag att det blir rent, 40 grader är mer tveksamt (och så använder jag tvättnötter, inte vanligt tvättmedel, väldigt miljövänligt )
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 20:33
    GOBLIgobli skrev 2010-03-08 18:54:17 följande:
    Åå, tvättnötter! Det tycker jag låter himla intressant just för det verkar så otroligt. Var köper du dina?
    Glimma butik (nätet) har jag för mig att jag köpte ifrån. Men jag brukar leta runt. Eller brukar och brukar, jag har bara köpt en omgång hitintills, men det var på ngt kilo eller så och det går åt 5-6 nötter till varje tvätt, men det är inte hela sanningen för de räcker i 5-7 ggr ungefär. Jag tycker det funkar kanoners och kommer inte byta tillbaka till vanligt tvättmedel.
    lindalake skrev 2010-03-08 19:13:23 följande:
    gewjyn: Omlottdelen som ligger närmast kroppen, jag drog ner ytterkanten till kantningen vid benet, som det är på köpebodys (svårt att förklara). Enligt mönstret ska den sitta högre upp, vilket resulterade i att den blev bubblig och lite konstig...men den funkade på iaf   Mari78 m pojktriss: Ja, sonens kalsonger får åka i 60 graders tvätt Jag orkar inte sortera för mycket så det blir 40 på allt, har fåtalet plagg som ska tvättas i 40 grader och inte tumlas, vågar inte tvätta dem i 60 och köra 4 tröjor själv liksom... Tvättnötter har jag också provat, men jag tycker inte att det blir tillräckligt rent (kör iofs i 40) Min maskin tar 8kg och den är fullproppad när jag tvättar, kanske är för mycket?   Ja, nu förstår jag vad ni menar med den nya mudden på SoS, men är kvalitén sämre? De funkar väl lika bra som vanligt till muddbrallor?Jag köpte cerise och mörkcerise- de var rundvävda, men den mörkröda var som vanligt.
    Här funkar nötterna kanon i alla fall. Vi har mjukt vatten och behöver inte mkt tvättmedel i vanliga fall heller. Vi har faktiskt en 5-kilos maskin bara och fyller den till 2/3 ungefär. Man skall ju inte stoppa för fullt heller, då kan ju inte tvätten fara runt som den behöver och den "mekaniska" gnuggeffekten uteblir ju.
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 21:41
    lindalake skrev 2010-03-08 20:58:40 följande:
    Mari78 m pojktriss: jag får slänga i några fler och tvätta liite oftare (blir ändå ett par ggr i veckan) vi har mjukt vatten också. och sen ska man väl egentligen ta galltvål på de där matfläckarna ...ska försöka vara duktig med det nu framöver för det är så tråkigt när kläderna blir fula direkt. ska försöka få sonen att ha ett litet förkläde/haklapp när han äter också   ak74: Hör köpte jag mina, finns info www.gnistaliving.se/sapnotter_menu.htm
    *skratt* ja, du får göra det. Jag har citron- eller olivoljetvål som kompliment till fula fläckar. Gnuggar ofta in lite "för säkerhetens skull". Äldsta sonen lyckades få blåbärs-och hallonfläckar över större delen av framstycket på en vit t-shirt för några dagar sedan och det gick bort med lite citrontvål och sedan tvätt i vanliga maskin (alltså tvålen blekte bara fläckarna).
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 8 Mar 21:43
    ak74 skrev 2010-03-08 20:37:01 följande:
    Jag har aldrig hört talas om tvättnötter förut... Vad är det för något?
    Nötter som innehåller sapoin, ett ämne som funkar som såpa/tvål. Tror det är ringblomma som förr användes i samma syfte och innehåller samma sak. D v s nötterna är helt ekologiska och miljövänliga till tusen. Söker man på tvättnötter kan man hitta lite kul info...
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 9 Mar 09:04
    Tjej 83 skrev 2010-03-08 22:14:27 följande:
    jaa men de va så mycket i samma färg.. ja mer som vågorna där va de olika färger o inte så mycket likadant.först tänkte ja just turkost  o rosa till fordonen (om ja nu hinner köpa) men blir så mycket i samma färg, så svart då men kanske blir mycket svart med? men hon hade inte svart i jersey ändå. om de inte kommer in?hinner fundera nån vecka till som tur är...
    Jag syr nästan bara sådana tröjor. Tror det är mer ovanligt att se en tröja med fram-och bakstycke samt ärmar i samma tyg i min blogg faktist.
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 9 Mar 09:19
    Ullerull skrev 2010-03-08 23:24:27 följande:
    Haha, ja så det kan bli...i vår lilla håla finns inte ens pop...än mindre molo (ja inte vad jag vet iaf, men å andra sidan handlar jag sällan barnkläder)...Me and I går dock få tag på, utan problem tom...Jag börjar ocksp lära mig vilka tröjor tjejen gillar och så länge det är rosa spelar det ingen roll...jag försöker förlikas med tanken att många av de suuuperfina tygerna jag har inte kommer att bli använda speciellt mkt. Ja det var mer som en kul grej, som jag sa till de på festen som tyckte att jag skulle utöka och fortsätta - jag vill inte döda min hobby, för det är just en hobby!
    *skratt* men behöver inte vara storstadsmänniska för att ha koll! Nu säger inte jag att jag har råkoll, men jag har ända sedan äldstingen föddes varit intresserad av barnkläder (varför jag började sy först när minstingen var 8 månader det vet jag inte riktigt, för maskin hade jag ju, tid & ork handlade det nog om) och älskar Molo, Småfolk m fl danska märken. Och köper så gott som alltid via nätet. Molo har ofta stjärnor eller randiga ärmar till sina prints och jag tycker kombon är läcker. Ofrånkomligt att jag influerats av det när jag syr liksom. Nu har jag bestämt mig för lite köpstopp dock. Nu är det hemsytt som gäller för allt utom ytterkläder, skor och en och annan byxa.
  • Mari78 m pojktr­iss
    Äldre 9 Mar 09:25

    Nä, nu är det dags att börja "jobba", skall se om jag kan beta av resten utav högen med halvfärdiga/tillklippta plagg idag. Det vore så skönt, för då kan jag få hitta på precis vad jag vill sedan, vilket är SÅ mycket ROLIGARE!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd