• Nhelia
    Äldre 8 Mar 17:29
    598671 visningar
    11405 svar
    11405
    598671

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Plura: Jag har en kombinationsmaskin (pfaff coverstyle) och så en bandkantare till den. Det blir som Bling säger mycket att trä om både vad gäller färg och funktion.

    Det jag gillar är att jag har fått alla dessa funktioner till ett bra pris (8000 kr) och overlocken är femtrådig så jag kan sy den femtrådiga säkerhetssömmen vilket är guld värt när man syr mycket i stumma bomullstyger. Såsmåningom kanske jag köper en coverpro också för lite mer snygga täcksömmar

  • Nhelia
    Äldre 12 Mar 11:51

    Lilja: Jag har ju också en tvååring och här blir det inget sytt när han är vaken. Mest för att syrummet är på nedervåningen och där är det inte så barnvänligt. När han blir lite äldre kanske vi skaffar tv och lek/pysselhörna dit ner så ska det nog gå

    Annars jobbar jag 90% och känner mig ibland lite avis när jag läser om alla som kan sy när barnen är på dagis. Men mitt jobb som jag älskar är såklart guld värt!

  • Nhelia
    Äldre 12 Mar 18:29
    ak74 skrev 2010-03-12 18:13:23 följande:
    Det känns onekligen svårt att försörja sig genom att sy, därför funderar jag på om man kan komplettera det med något annat. I min stad finns en tygaffär som har urdåligt sortiment av klädtyger. Och ska man ha tråd eller nått till brodermaskinen får man beställa på nätet. Där funderar jag på om jag skulle kunna förbättra utbudet. Den stora frågan är bara om någon egentligen handlar i butik när det finns så bra utbud på nätet...? Vad tror ni? Annars tror jag att jag skulle trivas med en egen butik. Jobbigt men mysigt  
    Jag som bor nära några större tygaffärer med lite bättre utbud tycker det är guld värt och jag är inne och småhandlar var och varannan vecka {#lang_emotions_dreamer} Det är perfekt när man tex bara behöver en bit brun mudd eller lite velour för att göra färdigt en beställning. Frakten kostar ju en hel del och då kan man inte kika och klämma på tygerna. Det är en toppenidé tror jag. Tänk då kan du sitta i affären och sy och sälja lite kläder också!

    Skumboll: Jag skulle också gärna veta vad du fått höra om att starta eget! Du får hålla en miniföreläsning här i tråden
  • Nhelia
    Äldre 14 Mar 18:18

    Kaja: Grattis till ny bil! Wow den ser snabb ut, och vilken snygg färg Detta är så långt mina bilkunskaper sträcker sig och då är jag den enda som har körkort och bil i den här familjen

    Peak: Om du bor nära Borås skulle jag rekommendera dig att besöka Borås biståndscenter. Där säljer de ut sybehörsartiklar, bla sidenband och snedslå på rulle till löjligt låga priser Öppet onsdagar och lördagar.

  • Nhelia
    Äldre 21 Mar 18:02

    Jag vill verkligen beställa det fina gula frottétyget med bruna apor från myllymuksut, men jag kan inte se på hemsidan att det går att välja för beställning! Någon som är hemma på den sidan och har beställt tidigare eller kanske är på gång att beställa därifrån inom kort?

  • Nhelia
    Äldre 21 Mar 18:24
    Riskiflickan skrev 2010-03-21 18:13:00 följande:
    du måste välja vad den heter p åsidan vid beställning, om det inte går så är den tillfällligt slut....
    Den heter "apina" och verkar inte finnas att välja så den är väl slut då Jag har försökt flera gånger tidigare men har aldrig hittat den så den har nog varit slut länge? Är det någon som har en bit och vill byta eller nåt så inboxa gärna mig!
  • Nhelia
    Äldre 2 Apr 07:49
    Fiffa5 skrev 2010-04-02 07:41:04 följande:
    Vad använder ni till knytband i tex solhattar? Funkar det med ett vanligt bomullsband, 1 cm brett?? Eller finns det ngt bättre?
    Jag använder bred snedslå som jag syr ihop. Jag har gjort egen snedslå med snedslåvikare i samma tyg som resten av solhatten så det smälter in fint. Här är mina solhattar: krimskramsy.blogspot.com/search/label/Solhatt
  • Nhelia
    Äldre 2 Apr 10:05
    Lokatt skrev 2010-04-02 09:54:42 följande:
    nån som vet vart jag kan hitta ett lättare mönster på barnskjorta? ca stl 116. Har köpt ett jättefint som är från 70-talet, men det ser så välldigt svårt ut! Tänkte öva sy skjortor i lättare mönster så kanske jag vågar mig på den sen. Har aldrig sytt skjorta. Tips?
    Elsebeth Gynters bok har väl ett enkelt skjortmönster som många använder. Jag har boken men har ännu inte sytt den skjortan.
  • Nhelia
    Äldre 2 Apr 11:22
    Lokatt skrev 2010-04-02 10:16:53 följande:
    det är den boken som är så svår att få tag på va? tack för tipset, jag ska absolut försöka få tag i den boken då
    På danska finns den att köpa här: www.adlibris.com/se/product.aspx
  • Nhelia
    Äldre 7 Apr 13:28
    bakabakalitenkaka skrev 2010-04-07 12:18:00 följande:
    Tack för alla tradera-tips och synpunkter! Jag har funderat lite till... Det är så mycket tyg, att sälja dom styckvis skulle ta evigheter att fotografera och lägga annonser. Vad tror ni om att man fotograferar säg 20 tyger, och numrerar dom, och annonsen gäller för 5 tyger som vinnaren själv får välja? Så kan jag göra en till annons sen med dom resterande tygerna. Tror ni det funkar?
    Det var ju en smart idé! Men som någon annan skrev så kan du ju även lägga ut lite i bloggen
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd