Inlägg från: lilla sol |Visa alla inlägg
  • lilla sol

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Någon som hört från jny när det ska gå att beställa nya tyget "morfars maskiner"? Eller vilka färger det blir?

  • lilla sol
    LumLumLum skrev 2010-03-26 09:01:28 följande:
    Mått på mudd till ett par muddbuyxor i stl 62? Både midjemudd och benslutsmudd. Har aldrig sytt så smått och har inget att jämföra med. Vill ha vikbara muddar. Och så vill jag ha tips på ett bra bodymönster, är det skapa eget som gäller?
    Mari78 har nog postat en hel tabell med muddmått tidigare. Tyvärr har jag inte sparat den. Lite större byxor (stl 68) har jag klippmått 36 respektive 16cm och jag skulle inte våga minska mycket på det. Dock vet jag att Mari78s mått var klart mindre än mina.
  • lilla sol

    Fantastiskt roligt med alla nya häftiga mönstrade tyger som kommer; kaniner, pirater, ugglor, elefanter och fordon i olika former, siffror, vågor, hjärtan osv osv. Det blir ju ännu roligare att sy med snygga tyger! Tycker bara det är så jobbigt med all frakt... fast det kanske är bra att det finns något som stoppar så att det inte blir tygbeställningar för jämnan. Skulle få en skenande tyggarderob om jag köpte allt nytt som kom.

  • lilla sol

    Går det att få tag på stretch-tvillingnålar som är "bredare än" 4mm någonstans till OK pris? Hur breda går att få tag på?
    (Allas vår Bibbi har 2,5 respektive 4,0...)

  • lilla sol

    Är det någon som sytt efter mönster nr 15 "cargo/manchester-byxa" i Ottobre 4/2004 och har något tips eller någon kommentar???

    Min plan är som vanligt att sy muddbyxor men att göra dem lite mer arbetade med besparingar och fickor och i ett mer praktiskt utelektyg istället för den inne-mysiga velouren.

  • lilla sol

    Frågade tidigare om "bred tvillingnål" men har inte hittat någon för stretchtyger precis som jag fick svar om här, tack för det. Hos Symaskinsexperten hittade jag dock 6mm men inte stretch...

    Undrar fortfarande om någon provat att sy mönster 15 eller kanske 17 från Ottobre 4/2004 och har några erfarenheter att dela med sig av? Dags att sy utebyxor och jag kände att jag behövde något annat än muddisar att utgå från.

  • lilla sol
    Skumboll skrev 2010-04-06 20:29:11 följande:
    Kantade en tunika i nederkant med CPn idag, men trots att jag drog ner diffen helt så drog det ihop sig. Inte mycket visserligen, men tillräckligt för att jag ska störa mig på det. HUR GÖR MAN? hejelsy.wordpress.com/2010/04/06/molntunika/
    Jättesöt tunika! Tyvärr har jag inga tips till dig dock.
  • lilla sol
    Skumboll skrev 2010-05-07 10:53:41 följande:
    Fortfarande inga ränder.... suck!
    Vet du om det kommer ränder både i interlock och jersey?
  • lilla sol

    När jag ändå funderar på mer JNY-tyger:
    Upplever ni att all hennes jersey är lika tjock/samma kvalitet?
    (Den enfärgade jag köpt har inte känts så "elastisk" som jag trodde.)

    Det här är ju fel tråd att fråga varför jag alltid är sugen på mer tyg {#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd