• NCL
    Äldre 9 Mar 20:33
    598587 visningar
    11405 svar
    11405
    598587

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Angående värk mellan skulderbladen: jag har övat piano väldigt många timmar (är pianolärare) och då sitter man ju ungefär som man gör när man syr så värken är säkert syrelaterad om ni sitter länge och syr. Pauser är otroligt viktigt, både långa och så kallade mikropauser då man egentligen bara påminner sig själv att man ska släppa ner axlarna och slappna av. En stretchövning som jag tycker är skön är att man sitter på en stol med ryggstöd som inte är jättehögt, håller händerna bakom nacken för att hålla nacken rak (som när man gör sittups) och sakta böjer sig bakåt över stolsryggen. Svårt att förklara men väldigt lätt och skönt att göra. Ibland har jag gått till sjukgymnast som löst upp spänningarna i bröstryggen, så det är ju också ett tips om det inte släpper. Sen är det precis som Millimina säger, styrketräning är toppen i förebyggande syfte.

    Har förresten köpt en knappsked eller knappgaffel som Pejgan (tror jag att det var?)tipsade mig om för att kunna starta sy i många lager tyg. Helt suverän, mycket användbar. Tack för tipset!


  • NCL
    Äldre 11 Mar 19:43

    Jag blir så trött på mig själv. Var på Jofotex i måndags och hittade bland annat ett tyg som jag tyckte var jättefint och tänkte att jag skulle sy en tunika till mig själv. I bilen på väg hem kommer jag på (inte direkt för första gången) hur dum jag är, jag köpte en meter av tyget vilket definitivt inte räcker till en tunika till mig. Jag hade inte tid att vända och köpa mer tyg och ytterligare en resa dit bara för att köpa en meter till är inte direkt ekonomiskt och likaså att få det hemskickat medför ju att tunikan skulle bli ganska dyr. Jag funderade en bra stund och kom fram till att jag skulle skarva med ett annat tyg. Satte igång och klippte idag och klipper förstås fel. Smart! Vi får väl se om det någonsin blir någon tunika till mig i det där tyget...


  • NCL
    Äldre 13 Mar 19:48

    När jag var på Jofotex sist satt det en lapp på dörren där de efterlyste gamla fix-tyger till inspiration för nytryck. De behövde bara låna tygerna/kläderna. Det kanske är någon i tråden som har några guldkorn liggande?


  • NCL
    Äldre 15 Mar 17:02
    yrväder skrev 2010-03-14 12:37:08 följande:
    Jag har en tröja som sambon hade när han var liten. Med lejon på. kanske ska mejla dom en bild.
    Gör det, det vore ju roligt med flera nytryck av gamla mönster.
  • NCL
    Äldre 15 Mar 17:11

    Jag skulle vilja sy mig en väska med dragkedja och axelband. Vet någon var man kan hitta beskrivning (gärna på svenska) på hur man gör? Själva utseendet har jag klart för mig och tänkte rita själv men jag behöver hjälp med i vilken ordning man ska sy i, speciellt när det gäller dragkedjor. Jag vill att väskans kanter ska gå upp en bit ovanför dragkedjan.


  • NCL
    Äldre 15 Mar 18:35
    GOBLIgobli skrev 2010-03-15 18:17:37 följande:
    Menar du så här? 3.bp.blogspot.com/_J-wDSc0hdgY/S4qXLk6gPAI/AA...
    Ja, det är så jag menar. Vilka otroligt fina väskor du har i din blogg, jag blir så avundsjuk!
  • NCL
    Äldre 15 Mar 19:05
    GOBLIgobli skrev 2010-03-15 18:48:57 följande:
    Tack. Det där är inte alls svårt.
    Du har inte någon beskrivning på lager?
  • NCL
    Äldre 15 Mar 20:18
    Millimina skrev 2010-03-15 20:03:20 följande:
    Lägg av Gobli, det är ju JÄTTESVÅRT att sy väskor! Inget för mesar att ge sig på! NCL, kolla "dagisväska" att börja med, och sen får du låta dig inspireras av andra väskor och bygga på. Är du väldigt petig när du skär till tyget och får kanter med 90-gradersvinklar och exakta mått så kommer det gå jättebra!
    Dagisväskor har jag sytt (fast i mindre storlek, lagom till 3-åringar) så det har jag klarat av. Det är mest kanten och dragkedjan jag oroar mig över och dragkejda måste jag ha för så klantig som jag är ibland så kommer jag tappa alla mina saker annars.
  • NCL
    Äldre 15 Mar 21:10

    Tack för tipsen Millimina! Jag får titta på någon gammal väska jag har och prova när jag får tid.


  • NCL
    Äldre 16 Mar 18:00

    Jag la också märke till den fina väskan i Familjen Annorlunda, kul att den var från dig GOBLIgobli.

    Tack för tips och länkar till väskor, ska ta tag i det snart hoppas jag.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd